TV'de 7 Gong - Sayı: 36 (27 Ağustos 1984)

ertuga

Onursal Üye
5 Mar 2011
1,807
29,081
TV'de 7 Gong 1984 - Sayı 36
Haftalık Televizyon ve sinema dergisi
27 Ağustos 1984 tarihli 36. Sayısı
Fiyatı 70 Lira
40 sayfa, 103 Mb​

file

A3 boyutlu dergileri Panorama maker ile birleştirirken en iyi kaliteyi seçtiğim için derginin boyutları (öncekiler de dahil) 400 mb'ları buluyordu.
Kalite oranını öncekine göre değiştirdim ve 103 Mb'a indi. Diğerlerini de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum. Eğer ilk taradığım ve birleştirmeden önceki halini bulursam kaliteyi değiştirip yükleyeceğim ama yok eğer 40 sayfa olsa da 400 mb olsun diyorsanız, şu an eklenmeye hazırlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901

Biz zamanlar ikide bir ekrana "necefli maşrapa" saydamını getiren alet buymuş demek ki!(sayfa. 36). Dergi buna "televizyonun özür makinesi" demiş. TRT'nin başlangıç yıllarında alışmıştık bu arıza sembolü hareketsiz ekran görüntüsüne. Genelde yayında bir arıza olduğunda hemen bu görüntüyü ekrana verirlerdi. 12 Eylül sonrasında da birilerinin hoşuna gitmeyen bir yayın yukarıdan gelen bir emirle kestirildiğinde ekrana bu slayt gelirdi, uzun süre de gitmezdi. Görüntü nedense hiç değişmezdi, hep necefli maşrapa! Mizah dergilerine ve karikatürlere de konu olan bu maşrapayı tarif eden "necefli" sıfatının ne anlama geldiği çoğunluk tarafından bilinmese de artık kabullenilmiş bir isimdi. Necefin bir tür kıymetli taş olabileceğini az çok tahmin ediyorduk, ama nasıl bir şey olduğunu bilemiyorduk. Meğer neceftaşı denen bir tür kuvars kristaliymiş (aynı zamanda Irak'ta bir kent adı).

Dergi için teşekkürler "swingtex".

file

Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,715
36,251
İstanbul
Şu sıralar pek dergi okuyacak fırsatım olmuyor lakin bu dergilerin eklenmesi beni çok mutlu ediyor zira sayenizde boş olan dergi stoklarım doluyor..

Bu zamana kadar ve bundan sonra da yapacağınız tüm paylaşımlar için teşekkür ederim.