Türkiye Çocuk Dergisi 1989 Sayı 16 (Genel Sayı 0268)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,384
142,629
TurkiyeCocukDergisi1989Sayi16.jpg


Doğum Günün Kutlu Olsun ÇİZGİ DİYARI...

Türkiye Çocuk Dergisi 1989 Sayı 16.rar 64.0 MB

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
5,029
Türkiye çocuk dergilerinin paylaşımını görünce çok seviniyorum. türkiye çocukla büyüdüm desem yeridir. paylaşımlar az ve yavaşta olsa paylaşımları an be an takip ediyorum, indiriyorum. mesaj kalabalığı etmemek için genelde cevap yazmıyorum. beğen tuşuyla işi geçiştiriyor gibi gözüksemde , aslında bir beğeniden çok tarifini yapamadığım duygu seli içinde müteşekkir oluyor, paylaşımları yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
gönül çıkan bütün çizgi romanları almak istiyor. dijital ortamda çizgi diyarı sayesinde bir arşivimiz olsada, okusakta elinde dergiyi dolandırmak, kitaplığa koyup uzaktan izlemek bile bir zevk. alma imkanı olsada bir diğer dert kapladığı alan ,tabiri caizse koyacak yer yok. 500 m2 villada otursamda odanın birini kitaplık olarak ayırsam keşke. artık dergilerin çokluğundan neyi nereye koysak bilemiyor insan. ama türkiye çocuk bir başka. ona her zaman bir yer açılır, onun yeri boş duruyor. belki bir çok dergiyi maddi imkan olsada almayabilirim ama türkiye çocuk dergisini arşivlemek için alırdım. bir kaç yıl önce türkiye gazetesi ve türkiye çocuk dergisinden editörüydü, sorumlusuydu artık kimin adresini bulduysam hepsine mail atmıştım.belli bir yılını dolduran bir çok dergi, çizgi roman eski sayılarını tekrar veriyor. böyle bir çalışma olup olmayacağını merak ettim, yazabildiğim kadar kişiye yazdım. hiç bir cevap alamadım. hani gönül istiyorki türkiye çocukta ilk sayısından itibaren tekrar satılsa, 6 şarlı veya 12 şerli ciltler halinde olsa daha da iyi olurdu. gene aynı saman kağıda basılı, fiyatıda makul tuttularmı illaki satılır. anket yapılsa birinci çıkar derim.
çizgi diyarı kuruluş yıldönümü etkinlikleri var. bu vesileyle bazı aklımdaki sorularıda buraya yazmış olayım. belki oraya gidipte ilgilenen bir arkadaş çıkar. isimlerden bazılarının türkiye çocuk eski çizerlerinden olduğunu gördüm. aceba dergiyle ilgileri varmı, gidip gelirlermi. eski sayıların tekrar verilmesi gibi bir çalışmayı onlar sunsa daha mı etkili olur aceba veya böyle bir çalışma yapılmasını onlarda istiyormu, böyle bir etkinliğe öncü olurlar mı ? yada çizgi diyarı olarak biz böyle bir talepte bulunsak ama kime bulunsak ? dikkate alan olurmu , yada ne yapmalı bu konuda.. vb çok soru var aklımda. sanırım bu yazıyı okuyupta orda bulunan arkadaşlar olacaktır. aklımdakini sanırım anlatabildim. giden arkadaşlar bir boşlukta şöyle araya sıkıştırıp beni aydınlatsa ne iyi olurdu ?
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,384
142,629
Aynı düşünceleri paylaşıyoruz hemen hemen, benim içinde ayrı bir yeri olan bir dergi ve zamanında epey bir yılının her haftasında alıp okuduğum ama kıymetini bilip saklayamadığım ve şu an feldir feldir aradığım dergilerin başında.

Epey bir miktarının dijitali var, 100 adede kadarda elimde dergi mevcut olmayanların taramalarına başladım.

Zamanla muhtemelen bu dergininde tamamlandığını görebileceğiz.

Bende sizin gibi bir sürü yere mail attım, Türkiye Gazetesinin bürolarına sordurttum ama nafile.

Sanırım Enver ÖREN giderken tüm dergileride beraberinde götürmüş (tabi bu şakaydı)

Bir dostumuzda bir cilt var, son senelerin bir yıllığı kütüphanede benim olacak şekilde bekliyor, bir yerden de söz aldım ama henüz gidip vatandaşın tavan arasına bakamadım, ümitliyim.

Sanırım sadece bu derginin tamamı sayın kolibride mevcut.

Bende satan olursa satacak arkadaştan alırım. Tarıyamıyorum ama paylaşalım diyen olursada itina ile tarar geriye iade ederim.

Bende uzattım herhalde.
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,053
20,420
Kamlançu
Çizgi Diyarı kuruluş yıl dönümüne katılacak isimleri okuyunca benim de aklımdan geçen düşünceyi dile getirmişsiniz. O konuda ekleme yapmayacağım. Yalnız tarama yaptığınız dergileri gönderirseniz düzenleme yapabilirim Gandor08. En azından ilk okuduğum çocuk dergisine bir katkım olsun...
Bu arada Çizgi Diyarının kuruluş yıl dönümüne ithafen yayınladığınız bütün dergiler için ayrı ayrı teşekkür ederim.
 

konuşan çizgiler

Süper Üye
2 Şub 2015
212
1,070
Çizgi Alemi
Bu harika dergileri tekrar gördükçe insan yıllar öncesindeki günlerini, hatıralarını anımsıyor.Özellikle 6. 7.ve 8. yıl dergilerini çok beğenirdim.İnşallah seri tamamlanır ve hiç okumayan pek çok kişi de bu güzelliği yaşar.Trabzonda bir sahafa sordum. Ankaraya bu dergilerden sipariş verdi.Fakat, bulmak gerçekten çok zor.Elimizden çıkan şeyler ya da elde edemediğimiz şeyler bizim için çok kıymetli oluyor...
 
Son düzenleme:
Üst