“SOME SAID HE HAD AN AIR OF SAINTLINESS WHEN HE PASSED,
BUT IT SEEMED MORE LIKE THE STENCH OF HOLINESS...â€
“KİMİLERİNE GÖRE O ÖLDÜĞÜ ZAMAN KUTSALLIĞIN ESİNTİSİ VARDI,
AMA DAHA ÇOK KUTSALLIĞIN LEŞ KOKUSU GİBİ GÖRÜNÜYORDU…â€
One Upon A Time in Italy - Torpedo
Sevgili scanfan üstadımız şahsında, tüm Çizgi Diyarı’mıza armağanımızdır.
büyük beyaz & fındıkfındık
“A SAINT, AND A MOTHER LIKE NONE OTHER.â€
“BİR AZİZE, VE DİĞERLERİ GİBİ OLMAYAN BİR ANNE.â€
One Upon A Time in Italy - Torpedo
Torpedo 3.1.
One Upon A Time in Italy
Sanchez Abuli / Jordi Bernet
Torpedo aslında tam bir puzzle, bizim sıralamamıza göre olan ilk hikayemizde; Luca ismi, Baba’nın köpeğinden alınma.
2. Ahit (2. Antlaşma) içerisinde; 4 incil ve mektuplar var, hepsi; yani Vahiy vb… de dahil olmak üzere; 27 bölüm olup tamamı İncil’i oluşturur. Bu 4 İncil, Türkçe yazılışlarına göre; Yuhanna, Markos, Matta ve Luka’dır.
Luka (Luca), hristiyan inancında önemli bir yer tutar; havari olmayan ve Katolik Kilise’nin kafaya taktığı elçi Pavlus’un şahsi doktorudur ve İsa’dan yıllar sonra, sadece Pavlus’tan duyduklarına göre, adıyla anılan Luca İncili’ni yazan odur, tabii diğer üçü gibi; Tanrı esini ile yazıldığı iddia edilir.
“KÖPEKLER, BÜYÜCÜLER, FUHUŞ YAPANLAR, ADAM ÖLDÜRENLER, PUTPERESTLER, YALANI SEVİP HİLE YAPANLARIN HEPSİ DIŞARIDA KALACAKLAR.â€
2. Ahit (İncil)
Bizde “Godfatherâ€; sadece “Baba†olarak çevrilmiştir ki aslında “Tanrı Babaâ€dır, yani Tanrı'ya eş koşulmuştur sanki, Baba’lar kendilerini bir yerde Tanrı sanırlar, tıpkı Tanrı adına affetme yetkisi olan pederler gibi; elleri öpülür, Luca’lar da onlara hizmet eder.
“KÖTÜLÜK AKILDA YER ETMİŞ, İNATÇI VE ANCAK MUCİZE İLE İYİLEŞEBİLEN BİR RUH HASTALIĞIDIR.â€
Novalis
Abuli ustanın, Balkanların Maksim Gorki’si olarak anılan; Romen yazar Panait Istrati ve dünya edebiyatına tırnaklarla kazınmış; Rus asıllı Polonyalı yazar Jerzy Kosinski’den ciddi boyutta etkilendiği açık.
"OYSA BEN DÜNYADA YAŞAYANLARIN HEPSİYLE KARDEŞ OLMAK İSTERDİM, AMA KİMSE BUNU İSTEMİYOR. KİMSE İYİ OLARAK DOĞAN BİRİNİN, İYİ YÜREKLİ YAŞAMASINA YARDIM ETMEK İSTEMEDİĞİ GİBİ, İYİ YÜREKLİ DOĞMA ŞANSINI ELDE EDEMEYEN BİRİNİN, İYİ OLMASINA DA YARDIMCI OLMUYOR."
Kodin - Panait Istrati
"İyi yürekli" doğma şansı ne kadardı Torpedo'nun?
"HER GÖRDÜĞÜMÜ HATIRLAYACAĞIMA SÖZ VERDİM. GÜNÜN BİRİNDE GÖZLERİMİ ÇIKARIRLARSA, HAYATIMIN SONUNA KADAR BÜTÜN BU GÖRÜNTÜLERİ BELLEĞİMDE SAKLAYACAKTIM."
Boyalı Kuş - Jerzy Kosinski
Abuli üstat Torpedo serisine kesinlikle çocukluğundan başlamıyor, araya serpiştiriyor asıl büyük mesajı usta, orijinal sıralamayı ben bilinçli bozdum, örneğin; bizim bundan önce yayınladığımız macerada Torpedo daha doğmamıştı; ama orijinal sıralamada Torpedo’nun kendisinin olduğu bu serüvenden sonra geliyor o macera, tam bir edebiyat eseri Torpedo; şiddetin şiiri.
“ÇOCUĞUNU KAYBEDEN ANNE İÇİN; HER GÜN İLK GÜNDÜR, BU ACI İHTİYARLAMAZ.â€
Victor Hugo
Benim Torpedo tanımlamam:
TORPEDO LUCA, DAHA DOĞMADAN; KÖTÜYE, KÖTÜLÜĞE ARMAĞAN EDİLMİŞTİR.
Eser; bizim sıralamamıza göre, Sicilya’da devam ediyor, intikam sarmaşıkları.
Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.
Tek dostumuz karanlık kaldı, adını anmadığımız, sevgi ve saygılarımla.
fındıkfındık
07.03.2014
Beşiktaş
Torpedo 3.1.
One Upon A Time in Italy
Bir Zamanlar İtalya’da
Sanatçılar:
Sanchez Abuli & Jordi Bernet
Kaynak:
gandor08
Balonlama:
büyük beyaz
Amatör Çeviri:
fındıkfındık
UYARI:
Bu eser, şiddet ve cinsellik içermekte olup (+18)’dir.
"Hakikat şarapta gizlidir."
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi: