Tolstoy - Anna Karenina (Sesli Kitap)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,791
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 10 Eylül 2014

Tolstoy - Anna Karenina ( I. ve II. ciltler)
Sesli Kitap - mp3 formatında
Sesli Kitap
Beyazıt Devlet Kütüphanesinde seslendirilmiş
Okuyan: Hakan Üstaş (sayın "savok"un uyarmasıyla ekledim)
132 MB, ~18 saat, 38 mp3 dosyası (rar-->unrar)


TLSTY_Anna_Krnna_Ssli_Ktap_kpk.jpg

(mega)
(dosya.tc)

Dün Ünlü Rus yazar "Tolstoy"un doğum günüydü, zaten sevgili "fındıkfındık da onun hakkında birşeyler yazmıştı (bu konu da silinmiş olduğundan linkini veremiyorum). Ben de -bir gün gecikmeyle de olsa- yazarın bir kitabını paylaşayım dedim, ama bu yazılı değil sesli bir kitap. Daha önce de bir sesli kitap paylaşmıştım, ama o sadece iki öykü içeriyordu, yani tadımlıktı. Buradaki ise 38 mp3 dosyasından oluşuyor ve her biri yarımşar saatten yaklaşık 18 saatte dinlenebilecek olan büyük bir roman (zaten basılı formları da genelde iki cilt halinde çıkmış, veya iki volüm içinde 4 cilt halinde). Sesli kitap daha önce kasetlere kaydedilmiş anlaşılan, her kasetin bir yüzü ortalama yarım saat sürüyor. Onun için mp3'ler 30'ar dakika. Bu sanırım ÇD'daki ikinci sesli kitap oluyor. Kitabı sunma nedenlerimi önceki paylaşımda ayrıntılı olarak açıklamıştım. Kısaca çevrenizde görme özürlü tanıdıklarınız varsa onlara iletebilirsiniz (Gerçi bu kitabı birçok görme özürlü çoktan birkaç kere okumuştur-dinlemiştir- bile) ya da araba kullanırken vb dinlenebilir. Bu arada bu sesli kitap bilgisayar okuması (mekanik ses!) değil, şahıs tarafından seslendirilmiş, yani dinlerken rahatsız etmiyor. Romanın ilk kez 1878 yılında basılmış olduğunu da hatırlatayım, bir yıl önce de bir dergide tefrika edilmiş. "Time" dergisinin bir zamanlar yaptığı soruşturmasında bu roman birinci sırada yer almıştı. "Tolstoy"un bir başka romanı "Savaş ve Barış" da aynı listede üçüncü sırada.

Not: Buradaki okuma "Devlet Kitapları"ndan çıkan ve "Milli Eğitim Basımevi"nde basılan tercümesinden yapılmış . Bu baskının Türkçe tercümesini "Ergin Altay" yapmış. Şimdi farkına vardım, buradaki 18 saatlik sesli kitap Devlet Kitaplarının I. ve II. ciltlerini kapsıyor. 1973 tarihli bu kitabın bir de III ve IV. cildi varmış. I ve II. cilt (aynı volüm içinde yayımlanmış) 888 sayfa, 1974'te çıkan devamı III. ve IV. cilt (aynı volüm içinde) ise 788 sayfaymış. Yani 18 saatlik bir sesli kitap ama yine de eksikmiş. Devamını yani III. ve IV. ciltleri de bulursam eklerim.


"Anna Karenina"ya "light" bakış açıları da aşağıda
anna_Karenina_karikaturleri.jpg

 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,791
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 10 Eylül 2014
Konuya yazılmış mesajlar:
18_10_2014_17_05_32.jpg
 
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
94
180
denizci
Tolstoy demiryolu istasyonunda ölmüştür :(

Yere yatmış boya yapıyorum, inme yaptın be dostum ki biz; “Sen benim gözlerimde Beşiktaş’sın” diyoruz yüksek sesle, eline sağlık dostum, gece körpe :)
 
Üst