TOLGA için bir rica

reader20

Onursal Üye
23 Kas 2011
947
19,714
Denizli
Tolga; hikayeleri ve çizimi Abdullah Turhan üstada ait olan bir kahramanımızdır.

İlk defa 1959 yılında “Kaan” olarak gazetelerde boy gösteren kahramanımız sonradan “Tolga” ismini alarak maceralarına devam etmiştir.

“1001 Roman” dergilerinde 5 macerası yayımlandıktan sonra “Tolga” ismi ile dergi olarak yayım hayatına devam etmiştir.
“Turalı” veyahut da “Kafalı” olarak isimlendirilen yayımı 40 sayıda sonlanmıştır. 77 lik büyük boy yayımına küçük boyla devam ederek 313 sayıya ulaşan serisini biliyoruz. Şilliler Yayınevi tarafından da uzun süre yayımlanmıştır. Özer Sahaf ve Yayıncılık Çizgi Düşler tarafından tam maceralar olarak yayımı yapılmıştır.

Forumda gazete yayımlarından “Dövme Yılan” ve “Azraili Arayan Adam” maceraları Kolibri üstad tarafından paylaşılmıştır. Turalı ve 77 lik seri tamamlanmıştır. 313 lük seriden çok fazla eksik bulunmaktadır. Şilliler yayınevinden sadece 5. cilt paylaşılmıştır.

Uzun süredir de Tolga’ya ait bir dergi taramasının paylaşılmadığını görüyorum. Oysa Tolga bize ait bir kahramandır. Ellerinde Tolga dergisi olan arkadaşlara sesleniyorum ve rica ediyorum. Lütfen “Tolga”ya biraz daha ilgi gösterelim ve paylaşımlarda bulunalım…
Saygılarımla….
Reader20

CAMOKA

Süper Üye
13 Ocak 2010
182
602
Uzun süredir de Tolga’ya ait bir dergi taramasının paylaşılmadığını görüyorum. Oysa Tolga bize ait bir kahramandır. Ellerinde Tolga dergisi olan arkadaşlara sesleniyorum ve rica ediyorum. Lütfen “Tolga”ya biraz daha ilgi gösterelim ve paylaşımlarda bulunalım…
Saygılarımla….
Reader20

Şililer yayınevine ait otuza yakın TOLGA mevcut, sırayla paylaşıma vereceğim...