Tıraş

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,628
24,644
Kes tıraşı denilmesini göze aldım.
Tıraş tarihinde 2 önemli dönem olduğunu saptadım.
Birinci ve antik dönem diyebileceğimiz J.Ö yani jiletin icadından önceki dönem ile J.S yani jiletten sonra ki dönem.
Nereden çıktı bu tıraş derseniz Çizgi romanlarda bizim kahramanların saçı ,sakalı hiç uzamaz nedense.
Kösede değiller.Conan dan biliyoruz.
Mübareğin sakalları öyle gürki ustura ,jilet tesir etmez ancak el yapımı Stigya çakmaktaşı yahut da Kush kısa saplı çok amaçlı el baltası gerekir.
Teks zaman zaman tıraş oluyor görmüşlüğüm var ancak yıllardır takip ederim Oklitus üstadın şekilli bıyıklarının sırrına vâkıf olamadım.
Zagor arada kirli sakal bırakır genç adam olur o kadar.
Amma velakin Java'nın sinek kaydı sivrisinek düştü halini nasıl muhafaza ettiği büyük bir sır.
Kıldan tüyden işler bunlar demeyin erkeklerin tıraş sorunu tarihten beri büyük sorun.
Konuya dahil olabilmek için hayatında bir kez saç sakal tıraşı olmak yeterli olup daha derin bilgi paylaşımı için günlük tıraş olmak şartı mevcuttur.
Buyrun..:)

MehmetAliB.

Kıdemli Üye
2 Ağu 2018
106
189
Traş niçin şart? Temiz gösterir. Parlatır. İyi adamın kötü adamlardan farkını gösterir biraz da. O yüzden ben kahraman traş olmalı derim. Ken Parker mesela. Şehirde, kasabada, köyde, kısaca medeniyetin içindeyken her daim temiz traşlıdır. Doğada uzun süre kaldığındaysa sakallarının uzadığını görmüşlüğüm var lakin. E bu da Ken Praker'ın neden mükemmel çizgi roman olduğunun göstergelerinden biridir. Gerçekçidir çünkü.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,977
24,533
Kıbrıs
İlginç bir konu bu tıraş.Teks'de berber dükkanları zaman görülür.Kit Carson'u ben hiç berber koltuğunda görmedim.Keza Çelik Blek de.Çiko zaman zaman tıraş olur.Teks çizeri Civitelli kötü adamları genellikle kirli sakallı tipler olarak canlandırılır.Kel kafalı ama bir kucak sakallı kötü tipler de çizgi romanlarda sık sık kullanılır.Tıraş gibi "çiş" konusu da ilginç.Ben hiç Teks veya Carson'u bir çalının dibine işerken hiç görmedim!

sekonme

Kıdemli Üye
8 Eki 2009
150
334
Usta oyuncu Şevket Altuğ bir röportajında, günümüz oyuncularının sakalından, "Eskiden rol icabı oyuncular sakal bırakırdı, normalde traşlı olurlardı. Şimdi bütün oyuncular sakalllı" şeklinde dem vuruyordu.. :)