THORGAL EFSANESİ Elveda Aaricia (Bayram Şekeri)

TOY

Çeviri & Balonlama
9 Eki 2016
538
7,446
THORGAL EFSANESİ Elveda Aaricia

ÇOK ÇOK SONRAYDI AMA BAYRAMDAN BİR GÜN ÖNCE... BİTECEK GİBİ...

Sayın esattr ve tüm Çizgi Diyarı Yoldaşları İçin Çalışılmaktadır.

YecWQFu8.png

_GRcopJ.png

ROBIN RECHT
Yıldızların çocuğuyla üç yıl!
İskandinavya'nın fiyortlarından Baald bölgesinin iğne yapraklı ormanlarına, daha iyi bir yolculuk hayal edemezdim!
Thorgal hayatıma 1980'lerin ortasında girdi. Hayalperest ve yalnız biriydim, burnum fantastik edebiyat ve rol yapma oyunlarındaydı. Bir akşam, bir arkadaşımın evinde, unutulmaz bir albümün kapağını keşfettim: Gözlerinde endişeli bir bakışla genç bir Viking, ağır bir kılıcı kol mesafesinde taşıyor ve garip mitolojik figürlerin göründüğü yıldızlı geceyi düşünüyor. Tarih, bilimkurgu ve fanteziyi harmanlayan üç kısa öykü.
Muhteşem!
Rosinski ve Van Hamme sanatlarının zirvesinde ve birkaç sayfa içinde hayatımın sonuna kadar aklımdan çıkmayacak karakterler yaratıyorlar: Tjahzi, Nidhogg, tanrıça Frigg, kanatlı kediler, dört kollu dev... Ve bir de Thorgal var, hiçbir nevrozu ya da zayıflığı olmayan, mülayim olabilecek - hatta mülayim olması gereken - ama asla öyle olmayan kahraman.
Bunların hiçbiri açıklanamaz, bu büyük yazarların büyüsüdür.
Neredeyse kırk yıl sonra, Thorgal ve Aaricia'nın destanını hayata geçirmek için davet edildim. Umarım onları yanlış ele almış olmama çok fazla aldırmazlar, çünkü her şeyden önce bu kitaba onlara duyduğum tüm sevgiyi koydum. Ayrıca umuyorum ki o akşamki çocuk, bugün geldiğim sanatçı halimle gurur duyacaktır.
Teşekkür ederim Bay Rosinski, teşekkür ederim Bay Van Hamme, bana bu kadar çok hayal kurdurduğunuz için. Size çok şey borçluyum.

THORGAL
Henüz senaryoyu yazmaya başlamamış olmama rağmen Thorgal'ı kaleme almaya başladım. Çoğu zaman olduğu gibi, yayıncıma ana karakter için grafik fikirleri çok erken sunmak istedim.
Bu yüzden ilk araştırmam diziden tanıdığımız yetişkin Thorgal'a odaklandı. L'Enfant des étoiles (Yıldızların Çocuğu) albümünün büyük bir hayranı olduğum için, anlatmak istediğim hikaye hakkındaki düşüncelerimde çocuklar veya gençler için bir Thorgal fikri oldukça hızlı bir şekilde ortaya çıktı. Ancak daha sonra, yazma sürecinde, eski Thorgal ön plana çıktı. Onunla ilgili herhangi bir grafik araştırma yapmadım; onun yüz ifadesini bulmak için bir oyun alanı olarak kullandım. Uzun bir süre kısa ve uzun saç arasında tereddüt ettim. Zaten saç rengini değiştirdiğim ve sakal eklediğim için, sonunda siluetini klasik uzun saçla korumayı tercih ettim.
Ancak siyah bir elbise fikri hemen benimsendi. Bu bana çizimleri yapılandırmak için grafik bir nokta sağladı ve dizide sık sık giydiği elbiseyi hatırlattı.

GANDALF
Gandalf'ı kavramak çok zor değildi. Önceki albümlerinde olduğu gibi karşımıza çıkıyor.
Sarı sakalı, iri yapısı ve kendine özgü saç stiliyle silueti hemen tanınabilir. Sanal bir toplantı sırasında Grzegorz Rosinski burnunu biraz fazla dışbükey yaptığım konusunda bana tavsiyede bulunsa da onu çizmek bir zevkti. Daha önce çizdiğim tüm çizimlerin kopyalarını gözden geçirmek zorunda kaldım.

SKRAELING
Surtur-le-noir'ın kızı, bana çok sorun çıkardın... Tek orijinal ana karakter, senaryonun yazımı sırasında çok değişti. Başlangıçta, klasik ama zorlu bir savaşçı olacaktı. Bir tür İskandinav Aşil'i.
Ergenlik çağındaki Thorgal'a, ona bildiğimizden farklı bir hayat sunabilecek yedek bir baba figürü sunmak istedim: zaferlerle, savaşlarla dolu.
Ve bir sürü gürültü. Sonra karakteri daha mitolojik bir şeye dönüştürme fikri yavaş yavaş ortaya çıktı. Yazarken, siyah samuray Yasuke'nin aşağı yukarı gerçek hikayesine rastladım. Kendisini tanrının oğlu sanan köle Skraeling'in karakterini ete kemiğe büründürmek için bana açıkça ilham verdi. Daha sonra onu bir kadın yapmaya karar verdim.
Bu şekilde Thorgal'ın istemeye hakkı olduğu her şeyi özetleyebilirdi: hiç sahip olmadığı bir anne figürü ve kahraman, hatta mitolojik bir rol modeli.

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
445
1,562
İstanbul
Bayram erken geldi :) Gerçekten güzel bir bayram armağanı emeğinize sağlık, çok teşekkür ederiz. İyi bayramlar herkese :)