The Tell-Tale Heart (Gammaz Yürek) 1953 (Benim Çevirimle Doğrudan İzlemeniz İçin)

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
472
3,854
Hiçbir Şey Ülkesi
GAMMAZ YÜREK
(The Tell-Tale Heart)
(1953)

3vm5nA.jpg

(Animasyon)

Çeviri:

bk9E8m.gif

FİLMİN KONUSU:

Aklıyla ilgili bazı sorunları olan (ancak hikâye boyunca izleyicileri/okuyucuları deli olmadığına inandırmaya çalışan) genç bir adam, eski bir evde yaşlı bir adamla yaşamaktadır. Ancak bu genç adam, ihtiyarın takma gözünü takıntı haline getirerek izlerini kimsenin bulamayacağı kusursuz bir cinayet işler. Fakat işlediği cinayet yüzünden beyninin ona oynadığı oyunlar onu bir çıkmaza sürükleyecektir.

FİLMİN KÜNYESİ:

TÜRÜ: Animasyon, Kısa Metraj, Suç, Korku
ÜLKESİ: A.B.D.
DİLİ: İngilizce
YÖNETMEN: Ted Parmelee
SENARYO: Edgar Allan Poe, Bill Scott, Fred Grable
OYUNCULAR: James Mason (Seslendirme)

FİLMLE İLGİLİ BİLGİ / YORUM / GÖRÜŞLERİM:

1953 tarihli The Tell-Tale Heart (Gammaz Yürek), Edgar Allan Poe'nun aynı adlı unutulmaz öyküsünden uyarlanmış bir animasyondur. Bu kısa metrajlı animasyon, bu öykünün en iyi uyarlamalarından biri olarak kabul edilmektedir ve öykü anlatıcısını seslendiren James Mason konuya verdiği duygu yoğunluğuyla muhteşem bir performans sergilemiştir.

2014 yılında Türkçe çevirisini benim yaptığım bu animasyonu, isteyenlerin dosya indirme zahmetine katlanmadan doğrudan izleyebilmesi için kendi hesabımdan Youtube'a yükledim. Filmi alt yazılı olarak aşağıdaki ekrandan izleyebilirsiniz.

İyi seyirler...

ZMB4Pz.gif
ZMB4Pz.gif
ZMB4Pz.gif

savok

Admin
30 Eki 2009
20,015
85,118
Kasımpaşa
Sevgili gitarisyen çok teşekkür ederim.
Büyük bir merkla izleyeceğim kesin.
Ancak kendimce bir sıralama yapmak istedim. Kararsız kaldım.
Önce bu animeyi mi izlemeliyim, yoksa çizgi romanları mı okumalıyım bilemedim.
Yine de animeyi izlemeye karar verdim.
Hadi hayırlısı...