agartan
Onursal Üye
- 28 Haz 2019
- 1,220
- 11,307
The Resurrected (1991)
Yönetmen: Dan O'Bannon
Senaryo: H.P. Lovecraft, Brent V. Friedman
Müzik: Richard Band
Ülke: ABD, Kanada
Tür: Korku, Bilim-Kurgu
Süre: 105 dk
Vizyon Tarihi: 01 Ekim 1991 (İspanya)
Dil: İngilizce
Bütçe: $6 M
Çekim Yeri: Britanya Kolumbiyası, Kanada
İlgi: diriliş, bağımsız film
Nam-ı Diğer: Shatterbrain
IMDb Rating: 6.3
Sunum: 1,64 GB, 1080p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.
The Resurrected01:
The Resurrected02:
Charles Dexter Ward'ın karısı, kocasının yüzyıllardır ailesine ait ücra bir kulübede
ne yaptığını öğrenmek için özel bir dedektifin yardımını ister.
H.P. Lovecraft'ın bir kısa öyküsünden uyarlanan film, sinemalarda gösterime gir(e)memiştir.
Başlangıçta sinemalarda gösterim için tasarlanmıştı.
Interstar Release, film için 1992 sonbaharında geniş bir sinema gösterimi sunmayı planlıyordu,
ancak bu gerçekleşmeden önce iflas ettiler. Film de doğrudan ev videosu olarak sunuldu.
Sinemalarda gösterime girmediği gibi, VHS sürümü de olmadı.
Film ara sıra gece geç saatlerde yabancı TV veya kablo tv.lerde gösterildiği bilgisi var.
Şuradan:
ancak burası film hakkında ayrıntılar içermektedir.
Filmi sunmamın sebebi; çok ilginç bir sahnenin varlığıdır.
Önce, bir "zaman" hatasından bahsetmek istiyorum:
Bir geri dönüş sırasında günlük okunurken, (0,57,50)
"13 Ekim 1771 Cuma" tarihi belirtilir. Oysa, 13 Ekim 1771 Pazar günüydü.
İlginç sahne ise:
Filmin 1,14,00 dakikalarında 1770'lerden kalan bir elyazması günlük okunmaktadır.
Bazı sırlar çözülmek üzereyken... yazının devamını okumak için sayfa çevrilir. (1,14,25)
Yeni sayfa görülür, arka planda "ballpoint?" diye Jane Sibbett'in şaşkın sesini duyarız.
O esnada deftere yapılan yakın plan yapılan çekimde, sayfada okunan 250 senelik metnin
tükenmez kalemle yazıldığını söyleyebiliriz. (Tükenmez kalem 20.yy başı icadıdır)
Oysa, önceki sayfalar yazıldığı döneme uygun olarak mürekkep ile yazılmıştır.
Sanırım Jane Sibbett çekim esnasında bunu farkedip, şaşkınlıkla seslendirmiş ama
kurguda farkedilmemiş olsa gerek ki öyle kalmış diye düşünüyorum.
İngilizce orijinal altyazıda "ballpoint" var; Portekizce ve İspanyolca altyazılarda
tükenmez kalem diye çevirisi yapılmış ama Polonyalı çevirmen o satırı kaldırmış.
Bu altyazıyı hazırlayan da kaldırmış. Zira film ile alakası yok.
Ne filmlerde, ne çekim hataları yapılıyor. Bunu fazla görmemek gerek.
Filmin DVD ve BluRay Disk sürümleri bir çok ülkede +16 uyarısı ile satışa sunulmuş.
Yönetmen Dan O'Bannon, A sınıfı korku filmi ile B sınıfı korku filmi arasında bir film yapmış.
IMDb puanı 6,6'dan zamanla 6,3'e düşmüş.
Bana göre ilginç bir film; torrentlerde 720p sürümü 1,1 GB, ama seeds o kadar az ki, üç gündür gelmeye çalışıyordu,
bu sürüm yarım saatte gelince ötekini kaldırdım. 1080p için 1,64 GB hacim iyidir.
Arşivimde 1,2 GB DVD rip sürümü vardı, o da tarih oldu tabii.
Keyifli seyirler, mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
*
Yönetmen: Dan O'Bannon
Senaryo: H.P. Lovecraft, Brent V. Friedman
Müzik: Richard Band
Ülke: ABD, Kanada
Tür: Korku, Bilim-Kurgu
Süre: 105 dk
Vizyon Tarihi: 01 Ekim 1991 (İspanya)
Dil: İngilizce
Bütçe: $6 M
Çekim Yeri: Britanya Kolumbiyası, Kanada
İlgi: diriliş, bağımsız film
Nam-ı Diğer: Shatterbrain
IMDb Rating: 6.3
Sunum: 1,64 GB, 1080p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.
The Resurrected01:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
The Resurrected02:
Giriş yap veya üye ol.
Charles Dexter Ward'ın karısı, kocasının yüzyıllardır ailesine ait ücra bir kulübede
ne yaptığını öğrenmek için özel bir dedektifin yardımını ister.
H.P. Lovecraft'ın bir kısa öyküsünden uyarlanan film, sinemalarda gösterime gir(e)memiştir.
Başlangıçta sinemalarda gösterim için tasarlanmıştı.
Interstar Release, film için 1992 sonbaharında geniş bir sinema gösterimi sunmayı planlıyordu,
ancak bu gerçekleşmeden önce iflas ettiler. Film de doğrudan ev videosu olarak sunuldu.
Sinemalarda gösterime girmediği gibi, VHS sürümü de olmadı.
Film ara sıra gece geç saatlerde yabancı TV veya kablo tv.lerde gösterildiği bilgisi var.
Şuradan:
Giriş yap veya üye ol.
Film hakkında daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz;ancak burası film hakkında ayrıntılar içermektedir.
Filmi sunmamın sebebi; çok ilginç bir sahnenin varlığıdır.
Önce, bir "zaman" hatasından bahsetmek istiyorum:
Bir geri dönüş sırasında günlük okunurken, (0,57,50)
"13 Ekim 1771 Cuma" tarihi belirtilir. Oysa, 13 Ekim 1771 Pazar günüydü.
İlginç sahne ise:
Filmin 1,14,00 dakikalarında 1770'lerden kalan bir elyazması günlük okunmaktadır.
Bazı sırlar çözülmek üzereyken... yazının devamını okumak için sayfa çevrilir. (1,14,25)
Yeni sayfa görülür, arka planda "ballpoint?" diye Jane Sibbett'in şaşkın sesini duyarız.
O esnada deftere yapılan yakın plan yapılan çekimde, sayfada okunan 250 senelik metnin
tükenmez kalemle yazıldığını söyleyebiliriz. (Tükenmez kalem 20.yy başı icadıdır)
Oysa, önceki sayfalar yazıldığı döneme uygun olarak mürekkep ile yazılmıştır.
Sanırım Jane Sibbett çekim esnasında bunu farkedip, şaşkınlıkla seslendirmiş ama
kurguda farkedilmemiş olsa gerek ki öyle kalmış diye düşünüyorum.
İngilizce orijinal altyazıda "ballpoint" var; Portekizce ve İspanyolca altyazılarda
tükenmez kalem diye çevirisi yapılmış ama Polonyalı çevirmen o satırı kaldırmış.
Bu altyazıyı hazırlayan da kaldırmış. Zira film ile alakası yok.
Ne filmlerde, ne çekim hataları yapılıyor. Bunu fazla görmemek gerek.
Filmin DVD ve BluRay Disk sürümleri bir çok ülkede +16 uyarısı ile satışa sunulmuş.
Yönetmen Dan O'Bannon, A sınıfı korku filmi ile B sınıfı korku filmi arasında bir film yapmış.
IMDb puanı 6,6'dan zamanla 6,3'e düşmüş.
Bana göre ilginç bir film; torrentlerde 720p sürümü 1,1 GB, ama seeds o kadar az ki, üç gündür gelmeye çalışıyordu,
bu sürüm yarım saatte gelince ötekini kaldırdım. 1080p için 1,64 GB hacim iyidir.
Arşivimde 1,2 GB DVD rip sürümü vardı, o da tarih oldu tabii.
Keyifli seyirler, mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
*