The Old Geezers (French: Les Vieux Fourneaux) Written by Wilfrid Lupano with illustrations by Paul Cauuet (Frankofon – İngilizce) (Komedi Drama)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,513
35,234







The Old Geezers (Fransızca: Les Vieux Fourneaux),

Yaşlı Adamlar

Wilfrid Lupano tarafından yazılan ve Paul Cauuet tarafından çizimleri yapılan bir çizgi roman serisidir.

2014'te Fransa'da Dargaud tarafından yayınlanmaya başlandı.

İngilizce versiyonu 2020'de Ablaze tarafından yayınlanmaya başlandı.

En iyi arkadaş olan üç yaşlı adamla ilgili: Antoine, Emile ve Pierre; hepsinin sol siyasi görüşleri var. Publishers Weekly, 1. Cildin "solcu grupların çirkin yönlerini hicvettiğini" yazdı.

Seriye dayanan iki film vardır: Tricky Old Dogs [fr] (Fransızcada, Les Vieux Fourneaux) ve Tricky Old Dogs 2 [fr].
 

karlıova

Yeni Üye
9 Ocak 2019
93
560
Les Vieux Fourneaux, son yılların en popüler, en güzel BD serilerinden biri. Okuyanı iyi hissettiren bir tarzı var, bu anlamda bana "Les Beaux étés " serisini hatırlatıyor. Yaşı kemale ermiş ama köşesine çekilmemiş dört arkadaşın yaşadıkları konu ediliyor, dolayısıyla belirli yaş üstü muhtemelen daha severek okuyacaktır. Romantik durumlar, aile sırları, sağlık problemleri, arka planda da Fransa'nın çevre, gelir dağılımı eşitsizliği, işsizlik vs. genel sorunlarına karşı arkadaşların aktivist eylemleri. Sosyal, mizahi bir kronik denebilir. Çok ustaca yazılmış, BD tarzına çok yakışan bir desen ve neşeli bir renklendirme ile bizlere sunulmuş.

Ilki 2014 yılında yayınlanmış, şimdilik 7 albümden oluşan bir seri. Çoğu BD forumunda vazgeçilmezler arasında gösterilir. Son iki albümde biraz ilgi ve not seviyesi düşmekle birlikte, Bedetheque'te ilk albüm için olan not ve oy sayısı 4.5/5 (364 oy) öyle çok rastlanır bir istatistik değil.

 
Üst