The New Yorker 1950-1955 Album

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,996
The New Yorker 1950-1955 Album
Amerikan "The New Yorker" dergisinin 1950-1955 karikatür albümü
İngilizce, 247 sayfa, CBR

newyorkerthe19501955albumkapak.jpg
newyorkerthe19501955albumi.gif

1925 yılından beri yayımlanmakta olan haftalık (yılda 47 kez çıkıyor aslında) Amerikan kültür dergisi "The New Yorker"da 1950-1955 yılları arasında çıkmış katikatürlerden ve dergi kapaklarından derlenmiş lüks ciltli bir albümdür. Daha çok New York kültür hayatına odaklanmış olsa da dünyanın her yerinden okuyucusu vardır. Zaman zaman tartışma yaratan çarpıcı ve etkileyici kapaklarıyla ünlüdür. Bu kapaklar hep çizim şeklinde olmuştur.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,996
Ben bu bilgiye sahip olan insanlara bayılıyorum..Sayelerinde yeni şeyler öğreniyorum.. Hepinize teşekkürler..
Bizlere böyle bir ortamı sağlayıp sürdürdüğünüz için asıl biz teşekkür ederiz.
Çok uzun olmayan, yerinde ve tadımlık bilgilerin daha akılda kalıcı ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Ayrı bir bölümde daha geniş bilgi sunulabilir ama oraya bakılma ve sonuna kadar okunma ihtimali giderek düşük olacaktır.

Eski yıllarda alış veriş için gittiğimiz eski kitapçılardan bazıları ilgilendiğimiz kitaplar hakkında minik tüyolar verirlerdi. Bu tüyolar satıcının kitapla ilgili bir anısı, yazarı hakkında ilginç bilgiler, veya kitabın hangi konaktan ne şartlarda satın alınmış olduğuyla ilgili bilgiler vb şeklinde olurdu ve belki de bizi kitabı satın almaya teşvik etmek için yapılırdı. (Bir keresinde-1980'ler- sokak sergisinde kitap satan tanıdık kitapçı ilgilendiğim kitabın yazarının her hafta aynı saatlerde bu sergiye alışverişe geldiğini söyledi. Gerçekten de kısa süre sonra ünlü yazar oraya geldi. Ayaküstü çay içip laflamıştık)