Tex: YAMA'NIN İŞARETİ. Ülkemizde basılan son Mefisto macerası.

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
187
2,170
Tex: YAMA'NIN İŞARETİ. On birinci ve en iyi iki MEFİSTO öyküsünden biri.
--Bir önceki öyküden 14 yıl sonra yazıldı. Senaryo, Mauro Boselli ve çizimler, Fabio Civitelli. Civitelli; en az Yama kadar maceranın kahramanıdır. Müthiş çizimleri ile bu güzel senaryoyu bir başyapıt haline getiriyor.
--Tex'in harika arkadaşı El Morisco ve yardımcısı Esebio 13. kez ortaya çıkıyor.
--Dünyanın en eski dinlerinden biri, Hinduizm. Mojave Çölü'ndeki, Ölüm Vadisi. Timbisha Kızılderili kabilesi. İnceleme ve detaylar.
cizgiromantik.com ile kalın

-----------------------------------------------------------
Tex ile ilgili bilgiler almak için Herkesi Facebook'ta, Tex Willer Meraklıları Haberleşme Ağı'nı takip etmeye bekliyoruz.

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,803
15,411
Merhabalar, linkteki yazınızı keyifle okudum. Ancak, "...Çünkü; Morisco terimi, İspanya’da Müslüman kıyımı sırasında Hıristiyanlığa geçen ve daha sonra İspanya’dan sürülen Arapları ifade eder," şeklindeki cümlenin hatalı olduğunu düşünüyorum. Endülüs'teki Müslümanları tanımlayan Moriskolar sözcüğünden yola çıkarak, El Morisco lakabını kullanan sevilen Teks karakteri Hıristiyanlığa geçen ve daha sonra İspanya'dan sürülen biri olamaz bence. Tamam, El Morisco'nun hiçbir macerasında belki Müslümanlığı ile ilgili bir detay verilmemiş olabilir, ama sırf El Morisco ismi bile Endülüs Müslüman kökenine önemli bir ithaftır diye düşünüyorum. Selam ve sevgiyle.

CEMMM

Yeni Üye
12 Tem 2023
70
253
İspanyolca "El Morisco" Mağribi demektir. Ya da diğer bir deyişle Mağribi'nin İsponyolcası El Morisco'dur.

El Morisco, Mısır'lı olması ve Meksikaya gidiş öyküsü DALTAS tarafından Türkçe olarak paylaşılmıştır.