Bilindiği üzere Teks'in kanun kaçağı olduğu gençlik yıllarına ait maceralarının yayınlandığı "Tex Willer" serisi İtalya'da 2018 yılından itibaren aylık olarak yayınlanmaya başlamıştır. Türkiyede bu serinin ilk 14 sayısı Çizgi Düşler Yayıncılık tarafından yayınlandı. 15. sayıdan itibaren Lâlkitap tarafından aylık olarak yayınlanmaya devam edilmektedir. Ayrıca bu serinin yan serileri olarak "Tex Willer Speciale" ve "Tex Willer Extra" serileri de İtalya'da yayınlanmaya başlasa da, bu iki seri henüz Türkiye'de yayınlanmamaktadır.
Ben bu seriyi takip etmekteyim. Aldığım kitapları okudukça; macera özeti, sayfa sayısı, yazar-çizer bilgileri, yayın tarihi, karakterler, kapak resimleri ve macera resimleri gibi bilgileri bir PDF dosyasında arşivliyorum. İlgisini çekenler olabilir diye forumda da paylaşacağım. Maceralar yayınlandıkça, ben de okudukça PDF dosyasını güncelleyeceğim.
Teks Willer serisindeki macera görsellerini @daltas üstadın yaptığı çeviri ve balonlama nüshalarından alacağım. Güzel balonlaması olmayan kitapların ise, İtalyanca orijinallerinden macera görüntülerini paylaşacağım. Bu üç Tex Willer serisinin özetlerini bu başlık altında okuyup inceledikçe yayınlayacağım.
Ölü ya da Diri!
[ Tex Willer 1/2/3/4 ]
Konu ve Senaryo: Mauro Boselli
Çizimler: Roberto De Angelis
Kapak: Maurizio Dotti
Sayfa Sayısı: 248
Tex Willer 1 ♦ Diri ya da Ölü! ♦ 16/11/2018
Tex Willer 2 ♦ Red Bill’in Çetesi ♦ 15/12/2018
Tex Willer 3 ♦ Madalyonun Sırrı ♦ 19/01/2019
Tex Willer 4 ♦ Define Mağarası ♦ 20/02/2019
ÖZET
Ölü ya da diri olarak aranan Teks’in eski düşmanlarından olan Coffin, ödül için peşinde olduğu Teks’i elinden kaçırınca, Pawneelerin hazinesinin peşine düşer. Pawnee Reisi Gri Ayı’yı öldürüp üzerinde efsanevi bir hazinenin şifrelendiği madalyonu ondan alır. Reis’in kızı Tesah, hem intikam almak hem de hazineyi korumak için Coffin’in çetesiyle mücadeleye girer. Kızın haydutlardan kaçtığını gören Teks, Kızıl Boynuz Geçidinde önlerini keser ve kızı onlardan kurtarır. Eski dostu Tesah’a yardım etmek isteyen Teks, madalyonu geri almak için Coffin'in peşine düşüp Culver City'e gider.Konu ve Senaryo: Mauro Boselli
Çizimler: Roberto De Angelis
Kapak: Maurizio Dotti
Sayfa Sayısı: 248
Tex Willer 1 ♦ Diri ya da Ölü! ♦ 16/11/2018
Tex Willer 2 ♦ Red Bill’in Çetesi ♦ 15/12/2018
Tex Willer 3 ♦ Madalyonun Sırrı ♦ 19/01/2019
Tex Willer 4 ♦ Define Mağarası ♦ 20/02/2019
ÖZET
Diğer macera bilgileri ve görselleri PDF dosyasına eklenmiştir.
Tex Willer Serisi Maceraları
Tex Willer Serisi Maceraları
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.