Bu seri için maksadım, hedefim ve bu işi nasıl yaptığım hakkında detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunan tanıtım yazımda mevcuttur.
http://www.cizgidiyari.com/forum/da...erisi-sirali-listesi-ceviri-ve-balonlama.html
Son bir hafta içinde 10 kitaptan fazla yayınladığım için, sanki elimde bir sihirli değnek varmış veya büyük bir ekiple çok hızlı üretim yapıyormuşum gibi bazı abartılı değerlendirmeler olduğu kanaatindeyim.
Kendim emekliyim, günlük alışveriş, günlük yürüyüş ve bazı sosyal faaliyetler dışında zamanımın büyük kısmını bilgisayar monitörü karşısında geçirme şansına/şanssızlığına sahibim.(1986 yılında ilk defa bilgisayar kullanmaya başladım ve bugünkü aklım olsaydı hiçbir zaman elimi bile sürmezdim!)
"Tex Renkli Maceralar Serisi"ne başlarken tamamını kendim tercüme edeceğim kitaplar için 15-20 gün/kitap, siyah beyaz olarak daha önce yayınlanmış ve tercüme işini büyük ölçüde bu kitaplardan yararlanarak yaptığımda 7-10 gün/kitap üretebileceğimi bir yıla yakın bir çalışmanın sonunda ortalama olarak belirledim. Gerçekten de, bazen değişik sorun ve konular nedeniyle zaman ayıramadığım için ayda sadece bir kitap, bazen de hava muhalefeti v.s. nedeniyle evden bile çıkamadığım için 3 günde bir kitap bitirebilmekteyim.
Yaptığım iş çok sıkıcı, bu sıkıcılığı gidermek için izlediğim bazı yöntemler ve alışkanlıklar var. Bunlar:
- Çalışırken genelde kulaklıkla veya evde yalnızsam yüksek sesle müzik dinlerim. (1960-1995 arasında üretilmiş rock, pop, disco- Türkçe veya yabancı- nadiren klasik- arabesk veya rap bizim eve giremez!)
- En önemli avantajım; çok inatçı bir kişiliğe sahip olmam. Verdiğim kararları koşullar uygun olduğu sürece sonuna kadar uygularım.
- Biri asıl çalıştığım kitap olmak üzere, en az 10 farklı sayı ile işi sürdürüyorum. Bazılarının kapağını, bazılarının 5 ve 114ncü sayfasını, bazılarının sayfa düzenlemesini ve balonların silinmesini, biten birinin kontrolunu veya bazı sayıların klasörünü ve sayfalarını hazırlıyorum.
- Zaman içinde yaptığım iş yaşantımın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve bazen çok bunalarak birkaç gün ara versem dahi, bir sabah bakıyorum hiçbir şey olamamış gibi yeniden işe başlamışım. Bu biraz da emekli olduğum eski mesleğimden kalma bir alışkanlık.
Bunların haricinde uyguladığım özel bir yöntem ve teknik yok. Olursa, bulursam veya bir yerlerde görürsem mutlaka paylaşırım.
Son düzenleme: