Testus (Bilginizi Test Edin) Milliyet - 478

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

"Testus" Milliyet
Bilginizi Test Edin - 478
Hazırlayan: Ahmet Turhan Altıner
İllüstrasyonlar: Haslet Soyöz

"Milliyet" gazetesinin 19 Ocak 2003 tarihli Pazar ekinden alınmış bu testin başlığı "Sıfırı tüketmeyen James Bond".

mkrRL4.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

CCBB_Fleming.jpg

1968 tarihli "Chitty Chitty Bang Bang" adlı fantastik müzikal filmi çocukken çok seyrettik (bizde "Uçan Otomobil" adıyla gösterilmişti), ama onun 1964 tarihli "Ian Fleming" romanından uyarlandığını bugün öğrendim! Kitabın adı "Chitty-Chitty-Bang-Bang: Sihirli Otomobil" imiş. Casusluk romanların yazarı bir eski istihbarat ajanının çocuk romanları yazabileceği fikri tuhaf. Yine ünlü komedyen "Benny Hill"in de filmde küçük bir rolü olduğunu da (oyuncakçı rolünde) bugün öğrendim! (1969 yılında onu tanıyor olmamız imkansızdı haliyle). Aslında filmdeki arabaya tav olmuştuk, hem antika hem marifetli! Bir de tema şarkısına tav olmuştuk tabii ki.

CCBB_Afis.jpg

Son düzenleme:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,204
İstanbul
"Chitty Chitty Bang Bang" şu an film arşivimin en nadide parçalarından biridir. Ben de çocukken bu filmi sinemada izlemiş ve dediğiniz gibi otomobile büyülenmiştim. Ancak filmin "Uçan Otomobil" değil de "Harika Otomobil" adıyla gösterildiğini hatırlıyorum.
Oyuncakçı Benny Hill'den ziyade, küçük çocukları kandırarak yakalayan kötü kalpli ve silindir şapkalı tip beni çok ürkütmüş ve uzun süre etkisinden kurtulamamıştım.
Nostaljik paylaşımınız için çok teşekkürler Sevgili Scanfan dostum.

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907
"Chitty Chitty Bang Bang" şu an film arşivimin en nadide parçalarından biridir. Ben de çocukken bu filmi sinemada izlemiş ve dediğiniz gibi otomobile büyülenmiştim. Ancak filmin "Uçan Otomobil" değil de "Harika Otomobil" adıyla gösterildiğini hatırlıyorum.
Oyuncakçı Benny Hill'den ziyade, küçük çocukları kandırarak yakalayan kötü kalpli ve silindir şapkalı tip beni çok ürkütmüş ve uzun süre etkisinden kurtulamamıştım.
Nostaljik paylaşımınız için çok teşekkürler Sevgili Scanfan dostum.

Siz haklısınız sevgili "hggurak" dostum, film Türkiye'de "Uçan Ototmobil" değil de "Harika Otomobil" adıyla gösterilmişti. Kısaca "IMDb"nin yalancısı oldum. Bu sinema veritabanı sitesindeki Türkçe adların sıklıkla yanlış yazıldığıyla ilgili bir şeyler yazmıştım forumda, kendi deneyimlerimi de anlatmıştım. Son yıllarda bu hataları azaldı demiştim hattâ, anlaşılan yanılmışım, hatayı sürdürüyorlar.

CCBB_Harika_Otomobil.jpg