Testus (Bilginizi Test Edin) Milliyet - 415

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901

"Testus" Milliyet
Bilginizi Test Edin - 415
Hazırlayan: Ahmet Turhan Altıner
İllüstrasyonlar: Koray Nergiz

"Milliyet" gazetesinin 4 Kasım 2001 tarihli Pazar ekinden alınmış bu testin başlığı "Tıp tepti...".

ALDk40.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901

Şu aşağıdaki "kolaj"ı önceden hazırlamıştım ve sağlıkla ilgili bu "testus"un altına eklerim diye hazır bekliyordum. Ama baktım ki soruların arasında ne yazık ki "mesane" ile ilgili bir soru yokmuş. Yine de bir "gülümseyelim köşesi" oluştursun diye ekliyorum (bu ortamda ne kadar gülümsenebilirse artık!). Fotoğraf "The Seven Year Itch" filmindeki ikonik sahne. Billy Wilder'ın 1955 tarihli filmi bizde "Yaz Bekârı" adıyla oynamıştı. Oysa filmin orijinal adı bir deyim ve "evliliklerden yaklaşık yedi sene sonra başlayan ve eşini aldatmaya meyilli olma durumu" gibi bir anlama geliyor (7 yıl sonra erkek kaşınmaya başlıyormuş yani!). "Marilyn Monroe" ve "Tom Ewell"ın başrollerini paylaştıkları filmin bu sahnesi binlerce kez popüler kültürde yerini aldı (reklamlar, karikatürler vs vs). Filmin bu sahnesinde uçarı kadın Monroe bir ızgaranın üzerinde durduğunda aşağıdan esen sıcak hava pilili eteklerini havalandırıyordu.

MMonroe_Ewell_Yaz_Bekar_1955.jpg

Son düzenleme: