Testus (Bilginizi Test Edin) - 012

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904

"Testus"
Bilginizi Test Edin - 012
Hazırlayan: Ahmet Turhan Altıner

"Nokta"nın 29 Mart 1992 tarihli sayısından. Bu "Testus"un konusu "Cumhuriyet gazetesi", başlığı ise "Cumhuriyet günleri"
İyi eğlenceler.

NOKTA_1992_03_Mar29_1.jpg

NOKTA_1992_03_Mar29_2.jpg

NOKTA_1992_03_Mar29_3.jpg

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
37,193
İstanbul
Cumhuriyet gazetesi benim nezdimde iyi bir gazete. Lakin iyi hoş da arşive erişmek için istedikleri o para ne öyle. Üye olurken üyelik süresine bağlı olarak alınan paraya ilaveten bir de indirilen sayfa sayısına göre ayrıca para alınıyor.

Bir testus sorusu gelsin o zaman:

100 adet pdf indirmek için ödenmesi gereken miktar nedir?

a) Olur mu öyle şey, zaten üyelik için para verdik ya.
b) Sembolik bir rakam olsun, mesela 5 TL.
c) pdf mdf indiremezsiniz kardeşim.
d) Bilgiye erişmek öyle ucuz değil. Uçlanın bakalım 90'ar TL'leri.

Teşekkürler, üstadım.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904
Cumhuriyet gazetesi benim nezdimde iyi bir gazete. Lakin iyi hoş da arşive erişmek için istedikleri o para ne öyle. Üye olurken üyelik süresine bağlı olarak alınan paraya ilaveten bir de indirilen sayfa sayısına göre ayrıca para alınıyor.

Bir testus sorusu gelsin o zaman:

100 adet pdf indirmek için ödenmesi gereken miktar nedir?

a) Olur mu öyle şey, zaten üyelik için para verdik ya.
b) Sembolik bir rakam olsun, mesela 5 TL.
c) pdf mdf indiremezsiniz kardeşim.
d) Bilgiye erişmek öyle ucuz değil. Uçlanın bakalım 90'ar TL'leri.

Teşekkürler, üstadım.

Son 25 yıldır Cumhuriyet gazetesini çözebilmiş değilim. Cumhuriyet'le yaşıt, Cumhuriyet'e günü gününe tanıklık etmiş bir gazetenin arşivlerini ücretsiz açması gerekirken (Milliyet gazetesi nasıl ücretsiz açıyor?).Ne amaç güdüyorlar bilemiyorum. Hadi işletim masrafları var diyelim, sembolik bir fiyat koy, öğrencisi araştırmacısı yararlansın değil mi? Eski Cumhuriyet olsaydı mutlaka arşivlerini halka ücretsiz açarlardı, buna eminim. Anlamıyorum, gerçekten anlamıyorum (aslında bazı şeyler aklıma geliyor da dillendiremiyorum!)