Teks'ler çok dağıldı, tek başlıkta toplansa...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
642
1,509
Merhaba. Her ne kadar çok aktif olamasam da, foruma Teks hastalığım yüzünden üye olmuş, her yeni taranan Teks macerasını heyecanla okuyan ve okudukça da emeği geçenlere hayır dua eden 52 yaşında bir kişiyim. Teks hastalığı bizde kalıtsal, rahmetli dayım (üniversite eğitim görevlisi idi) ve rahmetli ağabeyim (esnaf idi) birer Teks hayranı idiler. Ayrıca rahmetli kayınpederim de (emekli astsubay idi) sıkı bir Teks okuru idi.

Bu kadar geniş bir yelpazede ciddi bir okur kitlesi olan Teks'i bizlerle buluşturduğunuz için sonsuz teşekkürler ve minnetler sunarım.

Ancak, son zamanlarda çeviri, balonlama, renkli macera derken Teks'ler forumda birden çok yere dağılmaya başladı. Çizgi Diyar Gücü'nün yayınlarından ancak bir hafta sonra haberim oldu.

Forumu ara bul, işin ne diyebilirsiniz. Günlük hayatın hayhuyunda web sayfaları bazen gözden kaçabiliyor. Buna bir de bizim kuşağın 40 yaşında bilgisayarla tanıştığını ve artık ne yapsa da usta bilgisayarcı olamayacağı gerçeğini eklerseniz, yaşadığım zorlukları anlarsınız.

Forumda "çizgi roman dünyası" alt başlığında bir TEKS bölümü var. Bir şekilde tüm Teksler burada toplanamaz mı, ya da en azından burada diğer Tekslerin linki verilemez mi, şu bölümde şu Teks macerası çıktı, gidin okuyun diye haber verilemez mi?

Olur mu olmaz mı bilmiyorum, ama olursa çok hayır dua ve teşekkür edeceğim, olmazsa da canınız sağolsun.

Saygı ve sevgilerimle, esen kalın.

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
bu işe kesin çözüm bence şu şekilde olabilir ama çok zahmetli ve bu işe girmeyi düşünecek arkadaş olur mu bilemiyorum. özellikle bir kaç yayın evinden çıkmış seriler için düşünülebilir. teks, mister no, zagor, conan gibi.
maceralar orijinal sıra ile listelenir ve her orijinal sayının altına bu maceranın yayın evlerinden çıkmış sayılarının ve varsa çevirilerinin linkleri verilebilir. böylece istediğiniz orijinal sayıya karşılık gelen, istediğiniz yayın evinden çıkmış halini seçer ve orijinal sıra ile de takip edip okuyabilirsiniz. zor zahmetli bir uğraş olur ama her kahraman için de sadece bir liste olmuş olur.

Önerdiğin çözüm aslında istisnasız her başlık için uygulanabilecek bir çözüm. Sorun kesin olarak çözümlenmiş olur. Ancak dediğin gibi bu çok eziyetli bir iş. Çok zaman ve başlığa dair sağlam bilgi gerektiriyor. Kimbilir belki Teks'den başlanabilir böyle bir uğraşa. Malum en çok sevilen çizgi roman Teks.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,037
denize sıfır
Forumda çizgidiyargücü'ne ait bölüm var tüm paylaşımlarını o başlık altında bulabilirsiniz.
Diğer Teks'ler için listeleri takip edip tümüne ulaşabilirsiniz.
Kafanıza takılanları yönetici arkadaşlara sorup çözüme ulaşabilirsiniz.:)
İyi günler dilerim.:)

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
642
1,509
Adamlar güzel listelemiş zaten TEŞEKKÜR edin.

Sayın okaya, zaten yazdığınızın aksini söylemedim, dolayısı ile bu cümlenizi üzerime alınmıyorum :)

Neyse, sayın büyük beyaz zaten olaya noktayı koymuş, demek ki olmuyor, olmazsa olmasın, canınız sağolsun, tekrardan çok çok teşekkür ederim.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Bende bi ara Batman için demiştim bütün Batman çevirileri bi yerde birleşsin filan ama olmayınca olmuyo işte :D

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,037
denize sıfır
Teks - Çizgi Roman Diyarı

Arkadaşlar bana çamur atmadan bu linke bakınız tüm yayınevlerinin listesi ayrı ayrı sunulmuş.
Daltas dostumuzun renkli teksleri için ayrı bölümü var.

Eğer ben daha kapsamlı liste yaparım bu neki derseniz buyrun hazırlayın ben severek eklerim.

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,317
4,648
Bir de, o kitap yayınlandığından bu yana kimler okumuş?Okuduklarından neler anlamış?Okuyunca beğenmişler mi?Ben,okuyanlar içinde kaçıncı olmuşum?
Bunları da yapsak iyi olmaz mı?
Şakaydı dostlar,herkese sevgiler,selamlar.

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
845
bu mantıkla bi cacık olmaz bu memleketten. adam daha iyisi nasıl olabiliri sorguluyor. kraldan çok kralcılar tüylü şeftali muhabbeti yapıyor. sayalım yerimizde biz böyle konserve gibi daha mutluyuz. kicker kardeşim açma sende böyle başlılar. bak adamların dengesini bozdun.

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
642
1,509
Bi söz vardır ya şeftaliyi bulduk da tüylüsünü istiyoruz diye..

Sayın okaya, bu yazdıklarınız böyle seviyeli ve güzel bir foruma maalesef yakışmadı. Bu forumda yenisiniz, henüz forumun seviyesini anlayamamış olabilirsiniz. Size bu durumu kavrayana kadar hiç kimseye argo ve ters ifadeler içeren yazılar yazmamanızı öneririm. Ayrıca kem söz sahibine aittir, bu nedenle sözlerinizi de toptan şahsınıza iade ediyorum.

Sayın kparker, lütfen sakin olunuz, ortada bir durum yok, şeftaliden bahsedene cacıkla yanıt vermeyiniz.

Sayın yöneticiler, ben sorumun yanıtını aldım. Gerisi boş laf olacak. Bu konu başlığını toptan uçurursanız hiç üzülmem, hatta özellikle silerseniz mutlu olacağım. Başlığı açarken buralara gelinebileceğini hiç düşünmemiştim, yaratılan ortamda kendi payıma düşen hatalar için özür dilerim.

Saygılarımla.

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,570
13,823
iskenderun-Hatay
Sayın okaya, bu yazdıklarınız böyle seviyeli ve güzel bir foruma maalesef yakışmadı. Bu forumda yenisiniz, henüz forumun seviyesini anlayamamış olabilirsiniz. Size bu durumu kavrayana kadar hiç kimseye argo ve ters ifadeler içeren yazılar yazmamanızı öneririm. Ayrıca kem söz sahibine aittir, bu nedenle sözlerinizi de toptan şahsınıza iade ediyorum.

Sayın kparker, lütfen sakin olunuz, ortada bir durum yok, şeftaliden bahsedene cacıkla yanıt vermeyiniz.

Sayın yöneticiler, ben sorumun yanıtını aldım. Gerisi boş laf olacak. Bu konu başlığını toptan uçurursanız hiç üzülmem, hatta özellikle silerseniz mutlu olacağım. Başlığı açarken buralara gelinebileceğini hiç düşünmemiştim, yaratılan ortamda kendi payıma düşen hatalar için özür dilerim.

Saygılarımla.

Alınmış iseniz özür dilerim ama dikkatli okursanız argo küfür yok, kariyerime yakışmaz da zaten.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,037
denize sıfır
Sevgili kicker,
Listeler konusunda aklınızda kalan anlamadığınız bir durum varsa biz seve seve yardımcı oluruz.sadece şunu söyleyebilirim bu listeler Türkiye'de olan en güncel listelerdir.
Buna rağmen daha önce yazdığım gibi daha kapsamlı listem var diyen,yapan olursa severek o listeyi yayınlarız.
Konuyu burada kapatıyorum kimseye kırgınlığım olmadığı bilinsin.
Yazan dostlarda görüşlerini bildirmiş saygı duyarız.:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...