Teknomanlar

gunduz aydın

Yeni Üye
18 Şub 2023
46
306
Ankara
Bu benim -hem dosya oluşturma hem paylaşma bakımlarından- ilk milli oluşum ama iki saatlik bir çalışma sonrası galiba başarılı oldum. macera burada jpg olarak paylaşılmış, ben önce pdf, sonra birleştirme ve en son cbr yaptım. üyesi olmadığım mediafire paylaşım sitesine yükledim yani 14 gün kalacakmış orada. buyurun,

tancel

Aktif Üye
21 May 2020
150
1,157
Sevgili gunduz aydın içinde jpg lerin bulunduğu klasörü cbr yaparken hayli uzun yoldan gitmişsin. jpg lerin bulunduğu klasörü sağ tıklayıp "add to archive" seçeneğinde rar olan uzantıyı cbr yaparsan çok daha çabuk halledersin. Kolay gelsin. Selamlar.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,098
37,241
İstanbul
Bu benim -hem dosya oluşturma hem paylaşma bakımlarından- ilk milli oluşum ama iki saatlik bir çalışma sonrası galiba başarılı oldum. macera burada jpg olarak paylaşılmış, ben önce pdf, sonra birleştirme ve en son cbr yaptım. üyesi olmadığım mediafire paylaşım sitesine yükledim yani 14 gün kalacakmış orada. buyurun,

Sevgili gunduz aydın,

Katkı verme düşünceniz için çok teşekkür ederim. Umarım artan bir ilgiyle çizgi romana muhtelif katkılarda bulunursunuz.

Bu örnekte ama sanki biraz meseleyi anlama yönünde pratik yapmış gibi oldunuz. Dert değil. Sevgili tancel'in dediği gibi jpg dosyalarını basitçe cbr haline getirebilirdiniz. Hatta belki indirdiğiniz dosya zaten rar uzantılı idi ve siz önce bunu jpg ler halinde çıkarttınız ve dediğiniz işlemleri yaptınız. Halbuki rar uzantısını basitçe cbr diye değiştirseydiniz mesele bitmiş olacaktı. Ama olsun. Birkaç aşamalı bir pratik yapmış oldunuz. :)

Bu arada; Diyar'a hoş geldiniz.

didi

Yeni Üye
5 Nis 2009
40
204
Sevgili gunduz aydın içinde jpg lerin bulunduğu klasörü cbr yaparken hayli uzun yoldan gitmişsin. jpg lerin bulunduğu klasörü sağ tıklayıp "add to archive" seçeneğinde rar olan uzantıyı cbr yaparsan çok daha çabuk halledersin. Kolay gelsin. Selamlar.
tancel arkadaşımızın yolundan bir tık daha kısa olanı ise bilgisayarınızda dosya isim uzantılarınızı görünür halde tutmak. dosya ismine tıklayıp rar yerine cbr yazarsanız, hiç bir uygulamaya gerek kalmadan dosyanız cbr formatına dönüşür. (Aynı işlem cbz için de geçerli elbette.)

tancel

Aktif Üye
21 May 2020
150
1,157
Bir tık daha kısaltalım o zaman çizgi roman okumayı. Eğer rar dosyasının içi, cbr değil de jpg resimler şeklindeyse, ki istisnalar dışında genelde arkadaşlar tarafından böyle sıkıştırılıyor, rar dosyasını sağ tıklayıp birlikte açtan comic reader imizi seçiyoruz. dosyamız cbr olarak karşımızda ve okunmaya hazır.

gunduz aydın

Yeni Üye
18 Şub 2023
46
306
Ankara
Bir tık daha kısaltalım o zaman çizgi roman okumayı. Eğer rar dosyasının içi, cbr değil de jpg resimler şeklindeyse, ki istisnalar dışında genelde arkadaşlar tarafından böyle sıkıştırılıyor, rar dosyasını sağ tıklayıp birlikte açtan comic reader imizi seçiyoruz. dosyamız cbr olarak karşımızda ve okunmaya hazır.
İlkinde fırsatım olmamıştı, bu kez çok teşekkür ederim, öyle güzel oldu ki bunu öğrenmem, mamafih cehalet çok zor.