Tamamlanan Seriler Fatih'in Fedaisi Kara Murat Haftalık Gençlik Dergisi

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Çizgi Diyarı Türk Kültür ve Uygarlığına büyük bir hizmet veriyor.Büyük bir aşkla kültür ve uygarlığımızın yazılı çizili materyalleri bir araya toplanıyor.Bunlardan biri olan Kara Murat Çizgi Romanı'nın 946 sayılık Haftalık Serisi de tamamlandı.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ben Tarkan, Karaoğlan, Tolga ve Kara Murat çizgi romanlarını sıraladığımm şekilde beğeniyorum.İçlerinde hiç okumadığım ise Kara Murat'tır.

Ancak titiz bir insanın yapılan işin en mükemmel hale getirilmesi bende bir saplantı.Tamamı taranan Kara Murat Serisi'nin bütün sayılarının en mükemmel hale getirilmesini istiyorum.

Öncelikle 946 sayı olan bu çizgi romanın tek tek indirilip gözden geçirilmesi gerekiyor.Mükemmel Taramaların tesbit edilmesi, hangi sayıların yeniden düzenlenip ya da yeniden taranması gerektiğinin belirlenmesi gerekiyor.Ayrıca sayfa kenarları boş bırakılan ya da isim, rumuz, simge vs konulan sayıların da belirlenmesi gerekiyor.

Bu çalışmayı birinin yapması gerek!

Kitaplar tamamen yok olmadan mükemmel bir şekilde yeniden taranıp geleceğe bırakılmalı.

Bunu ben yapmayı düşündüm.Ancak uzun zaman alacağı açık.

O nedenle sitede Kara Murat çizgi romanını seven ve bütün sayıları varsa, bir araya getiren üyelerimizden bu çalışmaya katılmalarını rica ediyorum.

Bu çalışmayı ben yaparım ancak hepsini tek tek indirip incelemek belki aylar sürecektir.

Değerli üyelerimizin katkı ve görüşleri doğrultusunda hareket edeceğim.

Tekrar etmekte yarar görüyorum Kara Murat benim beğendiğim bir çizgi roman değil.Ama gelecek kuşaklara en iyisini bırakmak hepimizin görevi..

Selam sevgi ve saygılar sunarım..

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,465
7,208
güzel bir fikir ben yöneticilerden aynı konuları birleştirerek yada kaldırılması gerekenleri kaldırarak bir çalışma yapalım ki hem inceleme hemde arşiv çok düzenli olur.kara murat bölümüne giren insan karşısında 946 sayı ile karşılaşmalı ki görsel anlam çok daha iyi olur.kara muratın 946 sayı vede iki dergi olarak 16 sayı yayınlandığı.ayrıca son sayıların 13 cilt olduğu biliniyor.yani diğer kahramanlar gibi karışık bir yayın hayatı yok.arada eksik sayfalı vede siyah beyaz olan birkaç dergi var onlar da bulunur böylece.bu işi ben yaparım ama şimdilik ertelemem gerek okullar açılıyor vede 1 sınıfları okutuyorum yoğunum ama ilerleyen surede bunu yapabilirim.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Sevgili erdallll,

İlgin için öncelikle teşekür ederim.Mutlaka yapılması gereken bir çalişma.Kara Murat'a ilgim olsa idi bu çalışmayı hiç vakit kaybetmeden ben yapardım.Bu seriyi bir araya getirdi isen senin yapman daha iyi olur.

Yalnız ben çalışmanın şu şekilde yapılmasını öneririm.

!-Mükemmel Taramalar,
2-Yeniden düzenlenmesi gereken taramalar.(Çift sayfa taramalar,sayfa kenarlarında boşluk olan taramalar,üzernde isim,simge vs olan taramalar.)
3-Yeniden taranması gereken taramalar..

Bunlar belirlendikten sonra kolayca en iyi arşive ulaşılmış olur.

Elbette bu bir süreç işi.

Şimdiden teşekkür ediyorum sevgili erdallll.

Selam ve sevgiler..

Son düzenleme:

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,972
78,973
Karaoğlanların güneş serisi 158 fasikül tamamını yeniden taradım,elimdeki kara murat dergilerinide tekrar sitede paylaşılanlardan düzenlemeler yaptım.Otuz fasikülü düzenledim bazı sayılar ne kadar elden geçirilse o havayı yakalamıyor destek gelirse hepsini elden geçiririm.
Alt linkte ilk fasikül üzerine düzenlemeler yaptım gözden geçirebilirsiniz.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Teşekkür ederim sevgili vefalı,

Katkın gerçekten çok büyük.Bütün taramaların en mükemmel hale getirilmesi gerekiyor.Bunun için öncelikle taramalar gözden geçirilmeli.

Umarım site üye ve takipçileri emek ve katkıları ile çalışmalara destek olurlar.

Selam, sevgi ve saygılar sunarım sevgili vefalı..

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,994
22,840
Sarıyer
Sevgili erdallll,

Yalnız ben çalışmanın şu şekilde yapılmasını öneririm.

!-Mükemmel Taramalar,
2-Yeniden düzenlenmesi gereken taramalar.(Çift sayfa taramalar,sayfa kenarlarında boşluk olan taramalar,üzernde isim,simge vs olan taramalar.)
3-Yeniden taranması gereken taramalar..

Bunlar belirlendikten sonra kolayca en iyi arşive ulaşılmış olur.

Sayın silence,

bu konuda daha evvelde yazmıştım sizin mükemmel anlayışınızın forumun mükemmel anlayışı olduğunu nereden çıkardınız. Forum yönetimi, katılımı engellememek için bir tarama standartı belirlemeden kaçınırken, ısrarla kendi doğrularınızı empoze etmeniz "bana göre" hoş değil. Sayfa kenarında boşluk olan taramaların yeniden taranmasını istiyorsunuz, bense taramalarda özellikle sayfa kenarında boşluk olmasını istiyorum, ne yapacağız şimdi? En azından bir kriterde "sizin" mükemmellik anlayışınızla benimki örtüşmüyor. Taramaların üzerinde isim ve simge olmamasını istiyorsunuz. Güzel de biraz da empati yapın lütfen, emek verip ortalama 1.5 saat vermiş bir insan adını, nickini veya kendini ait hissettiği ortamın simgesini çizgiromanın üstüne koysa ne olur? Ceylan ya da tay yayınlarının logosu rahatsız ediyor mu sizi? Etmiyorsa bunu da tarayan kişinin logosu olarak kabul edin geçin, adamın tarayıp paylaşmak için iki saati bozulmuşi müsade edin sizinde bir miktar göz zevkiniz bozulsun. Ben her taradığım çizgi romanın beyaz bir yerine nickimi ve/veya çizgidiyarının adını yazarım. Genellikle de kolay silinecek yerlere yazmaya dikkat ederim. Ben 1-2 saat emek verip taramış, düzenlemişim, sizde size göre mükemmel bir arşive ulaşmak istiyorsanız "2" dakika uğraşın silin! Elinizi tutan mı var? Resim düzenleme programı kullanmasını bilmiyorsanız, öğrenirsiniz veya öğretmeye gönüllü arkadaşlar çıkar. Vakit diyorsanız, orada duracaksınız! Çalıştığım koşulları bilen arkadaşlar var, ben vakit ayırabiliyorsam, herkes ayırır, şayet çizgiromanı seviyorsa. Bir kere isim silmeyi öğrendikten sonra kenar boşlukları da silmeyi öğrenirsiniz ve 4 X 4 lük mükemmel arşivinizi oluşturursunuz.

Her şeyin en iyisini istemek insan oğlunun en doğal hakkıdır ama istediği şeyin en iyisini "başkasından beklemek" pek de hoş karşılanacak bir durum olmasa gerek.

En sona mükemmellik kısmını bıraktım. Bu forumda rezalet taramalar olduğunu ben de biliyorum. Bu taramaların bu halde olmasının çeşitli nedenleri var, tarayıcının yeteneksizliği, özensizliğinin yanında bir de kitabın kondisyonu ve cilt durumu var. Sadece en mükemmelini arıyor olsaydık sizin de benim de rüyamızda bile göremeyeceğimiz (nadir olduklarından) çizgi romanlar bu forumda olmazdı. Ben, şahsen mükemmellik aramıyorum, elimde tutma imkanım olmayan çizgi romanları yaşarken bilgisayar ekranında da olsa görmek beni mest ediyor, kötü taranmış olsalar BİLE!

Bu arada size bir teklifim var, ayda 10-12 çizgiroman tarama kapasitem var, istediğiniz koşullarda (300 dpi olmak üzere geri kalan ayarları siz belirleyin) tarayıp ham tarama olarak size göndereyim, siz keyfinize göre düzenleyip, foruma sunun, belki bu yolla bende paylaştığım kitap sayısını arttırır, taranmamışları bitirip eski mükemmel olmayan taramaları yenilemeye başlayabilirim.

Uzaktan davulun sesi hoş gelir derler, yüzlerce kitap taramış yeteneksiz bir taramacı olarak eleştirilerinizi hoş karşılamıyorum, bu forumda 2000 tane mükemmel tarama göreceğime 20000 tane standart tarama görmeye razıyım.

Tarayın arkadaşlar, kötü de olsa. Beğenmeyen okumaz!

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Sevgili Gulyabani,

Paylaştığın değerli fikirlerinden çok yararlandım.Teşekkür ediyorum..

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Sevgili erdalll,

Gerçekten çok zor ve yorucu bir iş olan Kara Murat taramalarını inceleme işini yapmamanı rica ediyorum.Bu işin ne kadar zor olduğunu düşünemedim.Zamanını daha yararlı işlere ayırman örneğin öğrencilerinle ilgilenmen daha yararlı olacaktır.O çocukların hakkını almayalım.

Tamam diye bir yanıt yazarsan sevinirim..

Selam ve sevgiler..

Son düzenleme:

dhb

Kıdemli Üye
19 Mar 2011
112
535
geçen hafta içinde Kızılmaske paylaşımımın eksik sayfalarını başka bir paylaşımın macerasından tamamlamaya karar verince tarayıcının her sayfayı damgalamasına veryansın etmiş ve tek tek 6 sayfa temizlemiştim.

* İç sayfaların temizlenmesini istiyorsanız bir daha düşünün (baştan taranması daha pratik)
* Kapaklarda temizlik yapmak nispeten daha kolay.

Mükemmellik isterseniz kişiden kişiye göre değişir. ""Mesela ben paylaşılan dosyaları (zamanım oldukça) cbr den çıkartıp iç sayfa isimlerini de değiştiriyorum. Ana dosya ismine yayınevi ve varsa basıldığı tarihi de ekliyorum (ve tabi ki zaman ayırdıkça). Sonra tekrar cbr uzantısını ekliyorum.""

Bence herkes kendisine göre düzenlemesini yapsın ve ayrıca paylaşsın ki herkes faydalansın. Foruma mükemmeliyetçi bir anlayış paylaşımı hakim olursa, amatörce taramalar yapanların soğuyacağına ve küseceğine eminim.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
geçen hafta içinde Kızılmaske paylaşımımın eksik sayfalarını başka bir paylaşımın macerasından tamamlamaya karar verince tarayıcının her sayfayı damgalamasına veryansın etmiş ve tek tek 6 sayfa temizlemiştim.

* İç sayfaların temizlenmesini istiyorsanız bir daha düşünün (baştan taranması daha pratik)
* Kapaklarda temizlik yapmak nispeten daha kolay.

Mükemmellik isterseniz kişiden kişiye göre değişir. ""Mesela ben paylaşılan dosyaları (zamanım oldukça) cbr den çıkartıp iç sayfa isimlerini de değiştiriyorum. Ana dosya ismine yayınevi ve varsa basıldığı tarihi de ekliyorum (ve tabi ki zaman ayırdıkça). Sonra tekrar cbr uzantısını ekliyorum.""

Bence herkes kendisine göre düzenlemesini yapsın ve ayrıca paylaşsın ki herkes faydalansın. Foruma mükemmeliyetçi bir anlayış paylaşımı hakim olursa, amatörce taramalar yapanların soğuyacağına ve küseceğine eminim.

Teşekkür ederim sevgili dhb,

Paylaşımların önerdiğiniz şekilde yapılması ile daha iyi sonuç alınacaktır.

Selam ve sevgiler..

dhb

Kıdemli Üye
19 Mar 2011
112
535
seri tamamlandı emeği geçen herkese teşekkürler. Bende olabildiğince kırık linkleri paylaştım. Paylaşmanın yanında pek emek sayılmaz tabi :)

neco50

Süper Üye
11 May 2010
2,718
1,952
Silence'in önerilerini okudum. Daha önce benzer önerileri, Mister No, Zagor ve Teks'in tamamlanan serileri içinde hemen hemen aynı şeyleri yazmıştı.
Yazmak kolay, kolay olmasına da, gerçekleştirmek pek öyle kolay değil.
Sayın Silence'ye bir önerim var. Kendileri bir tane "Mükemmel" olarak tanımladığı tarama veya yeniden düzenlemeyi yapsın, paylaşsın. Bizlerde bir görelim bakalım mükemmel tarama nasıl oluyormuş.

Burası bir karşılıksız paylaşım forumu. Kimseyi sen şöyle yapacaksın, sen böyle yapacaksın diye zorlamak gibi bir şartımız yok olamaz da.

Gulyabani yeterince açıklamış ancak ben de bir iki çift laf etmek istedim.

Öncelikle toplu önerilerinizi sanki bir Manifesto gibi yazmışsınız. Yapılmalı, edilmeli, şöyle olmalı diye. Biz yöneticiler dahil, bir üyenin yaptığı paylaşımları eleştirirken, yapıcı, doğru bildiğimizi önerirken kimseyi kırmadan ve üzmeden yapmamız gerekir.
Mutlaka eleştiri olacaktır. Birbirimizin eksiklerini eleştirerek düzelmesini sağlayıp daha iyi ve güzeli elde edebiliriz.
Herkes, hakaret veya birilerini küçük düşürücü ögeler, reklam (özellikle Çizgidiyarını hedef almış forumların), Siyasi ve Dini propaganda içeren veya provake edici yazılar dışında paylaşım yapabilir.
Herkes karınca kararınca yapabildiği kadar tarama, düzenleme veya derleme paylaşabilir.

Herkesin okuma zevki ve estetik bakış açısı farklıdır. Kimi tek sayfa taramayı beğenir kimi çift sayfa. Savok dostumuz bazı paylaşımlarında tek sayfa taramanın yanı sıra ham taramayı da beraber paylaşmakta idi. isteyen istediği şekilde okusun.
Bazı taramaların kalitesinin düşük olduğu doğrudur. Hatta bazıları yeniden düzenlemeyle de olacak gibi değil. ama en azından hiç olmamasından iyi.

Sonuç olarak beğenmediğimiz paylaşımları, elimizde kitabı var ise yeniden tararız. Ya da yeniden düzenleriz ve paylaşırız. Paylaşmak istemeyen de oturur düzenler ve "Mükemmel" arşiv sahibi olur.
Yani özetle söylersek Silence ve onun yazdıklarına katılanlar biraz da benim önerilerimi dikkate alıp taşın altına ellerinin ucunu bile koysalar forum için çok şey yapmış olurlar.

Selam ve saygılarımla.