scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,910
Süperman Bosna'da
Superman Deadly Legacy
(Süperman Ölümcül Miras)
Özel Sayı
DC Comics, 1996, 2000
Üç dilde (İngilizce, Sıpça, Arnavutça)
12 bitişik sayfa, 9 MB, CBR
"Ölümcül miras"tan kastedilen "Bosna Savaşı"ndan sonra geride bırakılmış "patlamamış mayınlar". Bunlar özellikle çocuklar için büyük tehlike arzediyordu. 1992-95 yılları arasında süren ve yüz binden fazla insanın ölümüne neden olan "Bosna Savaşı" sırasında bir de soykırım yapılmış olduğu gibi, ateşkesten sonra da Bosna topraklarında ölümler devam etti. Savaştan geriye kalan "3 milyon adet patlamamış mayın" ve mühimmat can almaya devam etti. Savaştan sonra her yıl çoğu çocuk yüzlerce kişi bunlara çarparak ölüyordu. (Dünya çapında 110 milyon gömülü mayın ve yılda 25.000 ölüm)
Bu konuda çalışmalar yapan UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) Bosna'da yaşayan çocukları uyarmak amacıyla "DC Comics"ten yardım istemiş, DC Comis de bu amaçla Superman'in özel bir sayısını yayımlamıştı: "Superman Deadly Legacy". Amaç çizgi romanın eğitici gücünü bu alanda da kullanmaktı. Üç dilde (İngilizce, Sıpça, Arnavutça) basılan bu 12 sayfalık çizgi romanda "Çelik Adam" Superman çocuklara potansiyel tehlikelerden nasıl korunacaklarını anlatıyor. İngilizce versiyon 1996 tarihli, diğerleri 2000 tarihli. Comicslerde DC armasının yanı sıra UNICEF arması da göze çarpıyor.
Daha önce çizgi romanın eğitim alanında kullanılmasına örnek teşkil edecek bir çizgi roman daha paylaşmıştım: "Spider-Man" Özel Sayısı: Power Pack "Secrets" (Sırlar). Onda da Marvel kahramanı "Örümcek Adam" çocukları cinsel tacizden korumak amacıyla bazı tavsiyelerde bulunuyordu.
Yararlı olması dileğiyle.
Her üç dildeki (İngilizce, Sıpça, Arnavutça) Superman'lerin ön kapakları
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(MediaFire)Her üç dildeki Superman'lerin arka kapakları
İndirmeden sadece göz atmak isteyecekler için her üç dildeki Superman'lerin iç sayfaları
Moderatör tarafında düzenlendi: