SECRET1962
Onursal Üye
Forumda sanırım bu sayı yok...Bir çizgi roman taramasıda ben yapayım dedim ..iyi okumalar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi:
SECRET1962;' Alıntı:Güzel bir soru da..nasıl..Bunu 300 dpi olarak taradım.Daha düşük dpi tarasam boyutu (sanırım)üçte bire düşer.Ama o zamanda tarama kalitesi hayli düşer.(Denedim) Tarama kalitesini düşürmeden boyutu nasıl düşürürüm,bilmiyorum..Bir yolu varsa bunu biri banada anlatırsa sevinirim.
Dostum , başka bir forumda bu yazdıklarını okudum. Ben taranmış çizgi romanların boyutunu düşürmek için Advanced JPEG Compressor proğramını kullanıyorum. Bazen 30-40 mb. bazen 200 mb. düşürüyor , bazen de boyutunu arttırıyor Ama genelde iyi sonuçlar alıyorum. Bugün paylaştığım Mister No BA 8 çizgiromanı 230 mb.tutuyordu , proğram 33 mb.'a düşürdü. Senin paylaştığın 165 mb.lık bu çizgiromanı 96 mb.'a düşürdü. Ayrıca proğramı kullanması son derece basit , istersen bir dene..
Öncelikle ilgine,zahmetine teşekkürler.Bu konu uzun zamandır kafamı meşgul ediyor.Dediğin Advanced JPEG Compressor proğramını indirdim.Ama kullanamadım.Birincisi nasıl kullanacağımı çözemedim.İkincisi birşeyler yapıp ne oldu ,sayfanın boyutu düştümü diye kaydedeyim dedim;(Save)i tıkladım..Proğram kendi sitesine bağlandı şifre istedi..ve iş orada tıkandı..Şimdi şöyle sorayım ,bu proğramı kullanabilirmiyim ve nasıl..Tabii burada anlatılabilirmi bilmiyorum...
Dostum , açtığın konulara yazılan mesajlara hiç bakmıyorsun galiba Aradan bu kadar zaman geçtiği için cevabım da aynı heyecan da olmayacak...
Biraz öyle oldu.Onun için özür..Cevabın için teşekkürler.Az önce cevabını gördüm..ve dediğin, yapıp test ettim.Evet dosyanın boyutu düştü,ama sendede öyle oluyormu bilmiyorum..Dönüştürülen dosyanın ortasına büyük harfle"Trial Buy Now" Yazıyor her sayfada beyaz renkle bu yazı var ..Bu yazı silinmezse estetik diye bir şey kalmıyor..Bilemiyorum buna yapılabilecek bir şey varmıdır...
Proğramın ilacını kullanmadıysanız veya yoksa , deneme sürümü olarak kullanıyorsunuz demektir. Aşağıdaki ilaçlı proğramı kurup deneyin. Yapamadığınız veya takıldığınız bir yer olursa bana veya Hones'e özel mesaj atın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Az önce proğramı indirmek istedim,birinci denemede yarıda kaldı,ikinci ve sonraki denemelerde açılan medıa fıre sayfasında indiri tıkladığımda reklam sayfası açıyor.On kez tıkla on kez reklam sayfası açıyor..Çözemedim..
Rapidshare uygunsa dosyayı yükleyedim dostum.
Link :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Eski çizgi romanların yeri başka.