Stephen King - Kara Kule Serisi 2. Kitap: Üç'ün Çekilişi (Pdf Cs+Epub+ Mobi)

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
822
12,761
Stephen King - Kara Kule Serisi 2. Kitap: Üç'ün Çekilişi (Pdf Cs+Epub+ Mobi)
HSKcG.jpg

Kara Kule romanının sonunda Roland, yani Silahşor, Silahlı Adam'la karşılaşmıştı.

Ardından Roland, Orta-Dünya'da Batı Denizi kıyısında uyanır. Karşısında her biri ayrı zamanlarda New York kentine açılan üç kapı görür.

Roland, Kara Kule'ye ulaşmak için bu kapılardan üç kişiyi kendi zamanına çekmek zorundadır.

I. Kapı: Yıl 1987. Roland, Eddie Dean adlı eroin bağımlısı tutukluyla karşılaşır. Eddie çekilen kişilerden biridir.

II. Kapı: Yıl 1964. Gölgelerin Kadını, zenci Odetta Holmes bir metro kazasında bacaklarını kaybetmiştir. İçinde öfke ve nefretle yanıp tutuşan ikinci bir kadın yaşamaktadır ve o kadın Roland'la karşılaşır.

III. Kapı: Yıl 1977. Jack Mort insanları ölüme iten ve akıl almaz zalimlikler yapan bir canidir. Ve ne yazık ki Roland'ın çektiği son kişidir.

Sizce, arayış içindeki Roland ka-tet'ini tamamlamak için yeni arkadaşlar mı edinmiştir? Yoksa bilmeden tamamen farklı bir bela mı ortaya salmıştır?

Sayfa Sayısı: 480
Baskı Yılı: 2004
Yayınevi: Altın Kitaplar

Kitap Adı: Üç'ün Çekilişi - Kara Kule Serisi 2. Kitap
Yazar: Stephen King
Çevirmen: Nejat Ebcioğlu
Yayınevi: Altın Kitaplar
İlk Baskı Yılı: 2004

Daha önce 1991 yılında İnkilap Kitabevi çevirmen Fecri Ebcioğlu'nun çok büyük hatasıyla Üçün Çizgileri olarak yayınlandı. Daha sonra Altın Kitaplar Yayınevi 2004 yılında yine aynı çevirmenle bu kez doğrusu olan "Üç'ün Çekilişi" adıyla yayınlandı.

Roland'ın kitaptaki karakterleri grubuna katması ve daha öncesinde gerçekleşen fal seansında tarot kartı çekmesi arasında bir benzerlik kurmuş yazar. İngilizcede "drawing a card" kart çekmek ve aynı zamanda "draw" çizmek anlamına geldiği için bir karışıklık yaşanması belki anlaşılabilir diyeceğim ama o zaman bile "üçün çizilişi" diye çevrilmesi gerekir.

Koskoca kitabı okuyup, çevirip ve bunu anlamamak ve adını bu şekilde yanlış çevirmek olağanüstü bir beceriksizlik örneği olmalı...

Üçün geçişleri
King hayranları için söylenecek çok fazla bir şey yok. Bir solukta okunacağı bir gerçek. Kitabı Kara Kule serisi içinde değerlendirdiğimizde ilk kitaba göre göze ilk çarpan unsur, inanılmaz bir tempo. Öyle ki gerçek zamanla Roland'ın fantastik-western dünyası arasında "üç kapı" aracılığıyla yapılan yolculuklarda serüvene eklenen yeni karakterler ancak bir King dehası tarafından okuyucu dünyasına iletilebilecek derecede kusursuz.

Kara Kule serisine başlamak ya da başlamamak ikileminde olanlar için küçük de bir öneri: Üçün Çekilişi'nden sonra bu ikilem asla duyumsanmayacaktır. Kesinlikle başlamanızı öneriyorum.

Efsane sürüyor
Evet çeviri berbattı. Ama tabiri caizse öykü aldı beni sürükledi yine içine... Bu kötü çeviriye rağmen sayfaların sonuna doğru soluğumu tuttum da okudum. Tavsiye derim. Seriye devam...

1.0. Silahşör - Kara Kule 1 (1982)
2.0. Üç'ün Çekilişi - Kara Kule 2 (1987)
3.0. Çorak Topraklar - Kara Kule 3 (1991)
4.0. Büyücü ve Cam Küre - Kara Kule 4 (1997)
4.5. Anahtar Deliğinden Esen Rüzgar - Kara Kule 8 (2012)
5.0. Calla'nın Kurtları - Kara Kule 5(2003)
6.0. Susannah'nın Şarkısı - Kara Kule 6(2004)
7.0. Kule - Kara Kule 7 (2004)


Epub ve Mobi dosyaları sevgili arkadaşım Tyrion tarafından oluşturulmuştur.

Mediafire
PdfCs:
Epub:
Mobi:

Yandex
PdfCs:
Epub:
Mobi:
 
Üst