scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,903
Stalin'in Ölümü, Cilt 2 (TR Balonlama)
Gerçek Bir Hikâye, Sovyet
Cilt 2 - Cenaze Töreni
Senaryo: Fabien Nury
Çizimler: Thierry Robin
Renklendirme: Lorien Aureyre
Orijinal adı: La Mort de Staline (Dargaud)
İngilizce adı: The Death of Stalin (2013 tarihli İngilizce balonlamasından çevrildi)
Cilt 1 (2010): Izdırap/Agonie/Agony
Cilt 2 (2012): Cenaze Töreni/Funérailles/Funeral
Fontlar (Orijinalindeki fontların aynısı kullanıldı): Imagine (kapak), Minya Nouvelle (balonlar)
61 sayfa, 54 MB, CBR
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(MediaFire)
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)Çok kısa bir süre içerisinde hazırlayacağıma söz verdiğim ikinci cildi de sunuyorum. Grafik romanın ilk cildini birkaç gün önce paylaşmıştım (şurada) O paylaşımın altında albüm hakkında kısa bilgiler vermiştim.
Burada da "Balonlama" konusuyla ilgili olarak, bu albümlerde kullanılmış olan "Minya Nouvelle" fontundan çok kısaca bahsedeyim. Japonya'da yaşayan Raymond Larabie adındaki bir Kanadalı üretmiş bu fontu. Çok gençken kendi kendine daktilo harflerini taklid ederek böyle bir yazı tipi uydurmuş ve bunu kartpostallarda ve mektuplarındaki el yazılarında kullanıyormuş. Sonra bunu "Minya" adlı bir fontla kaynaştırarak kendi fontunu oluşturmuş. Font Türkçe dahil birçok dili destekliyor.
Bu arada "font üretimi" çok ciddi ve profesyonellik gerektiren bir uğraşıymış. Ben 15 yıl önce galiba olayı biraz hafife almışım. O tarihlerde kendimce bazı fontlar üretmeye çalışmıştım. Aşağıda Türk kaligrafi sanatçısı "Abdullah Taşçı" ile fontlar, font üretimi ve fontların Türkçeleştirilmesi üzerine yapılmış bir röportajın linkini bulacaksınız:
Giriş yap veya üye ol.
1'nci Cilt Şurada:
Stalin'in Ölümü, Cilt 1 (TR Çeviri/Balonlama)
Son düzenleme: