Smallville S11E01

f.erince

Süper Üye
6 Eki 2009
521
2,781
Bu benim ilk çeviri denemem. Smallville en beğenerek izlediğim diziydi. İnanın bittiğinde bir arkadaşım uzaklara gitmiş kadar üzüldüm. Sevgili şerifengin bunu paylaştığında çok sevindim. Ama baktım ki kimsenin çevirmeye niyeti yok; oturdum sözlüklerle, biraz da google translate'in yardımıyla anlamaya çalıştım. Sonra da benim gibi İngilizcesi olmayan arkadaşların da olabileceğini düşünerek bu hiçbir iddiası olmayan çeviri ve balonlamayı yaptım. Umarım çok kötü olmamıştır.

Sevgili şerifengin dostuma armağan ediyorum müsaadenizle:

000kokvovece.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,171
İstanbul-İzmir
Sevgili dostum;
Ne kadar mutlu oldum anlatamam!
Nete Smallville,i online olarak ilk ben izletmiştim zamanında?
İlk senin elinden çıkmış çeviri ve balonlama olarak okumakta bana müthiş keyif verecek inan.
Dostlukların güzelliğine inanan bir güzel yürek işte...
Teşekkürler.

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,228
Far Far A Way
Bunu yapmayalım bari zaten, oldwarrior'dan ne zamandır bir ses çıkmıyor, zaman önemli değil demiştim de bu biraz uzun oldu galiba :)

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,159
İzmir
Smallville dizisini pek seyretmedim. Daha doğrusu birkaç bölüm ancak seyretmişimdir.
Diziyi bilmem, ama birazcık bu işlerden anlarım.
İlk çalışma için fena değil. Yolun başı için başarılı.
Bence devam et, yaptıkça daha iyisi gelecektir.
Teşekkürler.

Not: Orjinalini görmedim ama ''o ne cehennem'' diye çevirilmiş yerin orjinali galiba ''what the hell...'' olması lazım. Bu kalıp - ''ne oluyor lan... , - Hay ... , - Hasst... gibi kullanılırsa daha etkili olur. Google çeviricinin hatası diyelim. :D

f.erince

Süper Üye
6 Eki 2009
521
2,781
Orijinalini görmedim ama ''o ne cehennem'' diye çevirilmiş yerin orijinali galiba ''what the hell...'' olması lazım. Bu kalıp - ''ne oluyor lan... , - Hay ... , - Hasst... gibi kullanılırsa daha etkili olur. Google çeviricinin hatası diyelim. :D

Evet orijinali öyle, demek ki bir deyim anlamı taşıyor. Dediğim gibi hiç İngilizce'm yok. Hatta öğrenci iken yabancı dilim Fransızca'ydı. O kadar ki bilmiyorum yani! Uyarı için teşekkürler.