Siz ne dersiniz?

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
Forumda sürüsüyle çizgi roman var. Ancak kapağında bikinili (yada kostümlü ama bikini gibi), çıplak, iç çamaşırlı vs... ve çok iddialı hatlara sahip kadın karakterler görünce otomatik olarak o çizgi romanı okuyasım gelmiyor.

Örnek (forumda en son gördüğüm için bunu kullanıyorum :) );
1359689-salems_daughter_5_super.jpg

the-magdalena-comics-on-dvd-c7e9.jpg

Belki çok iyi bildiğim bir serinin o tür bir kapağı değilse...

Bknz : X-Men serileri ve Emma Frost.
81849-18014-105439-1-emma-frost_super.jpg

Ancak o dahi X-Men serilerinin geneline göre oldukça vasattı.

Demek istediğim kapağına bu tür resimler eklediklerinde amaç bir pazarcı edasıyla GEL GEL yapmak oluyor. Çizgi roman okuyucularının çok büyük kısmının erkek olduğunu bilip ona göre bu tür kapaklar hazırlamak, içeriğin o kadar da iddalı olmadığını peşinen kabul etmek gibi oluyor. Bununla birlikte gerçekten kaliteli bir işin kapağı oldukça sade olabilir.

watchmen-cover.jpg

Çizgi romanda sıklıkla kapakları süsleyen aşırı hatlara sahip kadınlardan hoşlanmıyorum. Öyle bir iş yapın ki içeriği ile yıllarca konuşulsun, kapağı görüp gelen adamların yarım yamalak okudukları bir şey olmasın. :)

Son düzenleme:

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,340
istanbul
bencede hatunlar şahane... :) bu tarz kapaklı içi de iyi örneklere denk geldim... :)
ama bir watchmen den aldığınız kaliteyi zevki bu kapaklar altında beklemmek en doğrusu... bunlar bence (bende severim bu tarzı) daha eğlencelik işler... emma ablamda da kıyafet öyle şimdi çizerin kabahati yok... :)

Son düzenleme:

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,544
1,010
Bursa
Evet dediğin doğru bariz bir piyasa hilesi olsa da bende kapağında güzel hatunun boy gösterdiği içeriğininde sağlam olan bir kaç örnek biliyorum. Ama genelde dediğin gibi de oluyor gayet mantıklı. Zaten o tarz yapımlar da bilgili çizgiroman sevdalı kesime yapılmıyordur ya da daha çok satış amaçlı çizgiroman sevmeyenlerin ya da az çok seven insanlar da alsın diye yapılmış türden çizgi romanlarda oluyor.