Shane – (T01-T05) Scénario : Jean-François Di Giorgio, Dessin : Paul Teng, Couleurs :Graza (Fransızca)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,825
40,512

Shane, tarihi türün en başarılılarından biri olan İtalyan bir yazarın çizgi romanıdır.

12. yüzyılın başlarında, tek bir adamın İngiltere ve Normandiya'ya hükmettiği dönemdir.

Bu, William'ın küçük oğlu I. Henry'dir. Tek oğlu, Bretonya kıyılarında meydana gelen bir gemi kazasında ölmüştür ve bu durum krallığın halefinin kim olacağı konusunda acı bir sorun yaratacaktır.

Neyse ki, bu güç düşkünü baronlara karşı koymanın bir yolunu buldu ve Alman imparatorunun dul eşi olan kızı Maud'u tahta atadı. Bundan sonra onu öldürmek için saldırılar artarak devam edecektir.

İşte tam bu noktada kahramanımız Shane devreye giriyor; mesleği İrlandalı paralı askerlik olan, mavi gözlü, yakışıklı bir sarışın. İşin en güzel tarafı ise güzel prensese olan aşkıyla yanıp tutuşuyor olması. Kısacası, çok da yeni bir şey yok.

Aksiyon ve romantizmi harmanlayan bu macera dizisi, tarih meraklılarını da memnun edecektir.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
454
7,062
Evren
Selam. Evet çizgiler çok güzel, tür en hoşuma giden türlerden. En çok western, savaş ve tarih konulu çizgi romanları seviyorum. Bu serinin daha yüksek katilede olanını buldum, atalım arşive kısmet olursa üzerinde çalışırız. Teşekkürler @balkan , bizi böyle güzel kitaplardan haberdar ettiğiniz için 🙏

karlıova

Yeni Üye
9 Ocak 2019
130
787
Shane, 1998-2002 arasında yayınlanmış 5 albümden oluşan bir tarihsel macera serisi. Senaristin soyadı İtalyan havası uyandırsa da kendisi Fransız. Zira Le Lombard en ünlü Belçika BD yayınevlerinden biri. Bu başlığı Frankofon-BD altına taşırsak doğru yerde tasnif edilmiş olur @balkan dostum.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,825
40,512
Shane, 1998-2002 arasında yayınlanmış 5 albümden oluşan bir tarihsel macera serisi. Senaristin soyadı İtalyan havası uyandırsa da kendisi Fransız. Zira Le Lombard en ünlü Belçika BD yayınevlerinden biri. Bu başlığı Frankofon-BD altına taşırsak doğru yerde tasnif edilmiş olur @balkan dostum.

Üstat, romanın italyan romancıya, senaryonun Fransız sanatçı Jean-François Di Giorgio 'a, çizimlerin Hollandalı Paul Teng Ping Ya 'a, renklendirmenin ise Polanyalı ama Belçika'da yaşayan Grażyna Fołtyn-Kasprzak (Graza) 'ya ait olması olması nedeniyle, hatalı düşünerek Yabancı Dilde Çizgiromanlar bölümünde yayınladım.

Taşıma yetkim yok, yöneticiler, uyarınızı dikkate alarak "Frankofon" bölümüne taşırsa, tasnif hatası düzeltilir.

İlginiz için çok teşekkürler.