Şeytanlı Simpsons’a Ceza Kesildi

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
MELTEM ÖZGENÇ / ANKARA
Kaynak - Hürriyet

CNBC-E’DE YAYIMLANAN ÇIZGI DIZI THE SIMPSONS’TA, TANRI’NIN ŞEYTANIN EMRINDE GÖSTERILMESI, KANALA 52 BIN 951 TL CEZA GETIRDI.

18524125.jpg


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) raporunda cezaya gerekçe olarak, “Tanrıyla dalga geçilmesi, cinayetin Tanrı emri olduğu mesajıyla gençleri şiddete, yılbaşı gecesi alkole başlanması gerektiği mesajıyla da alkole özendirmesi” gösterildi.

TANRI KAHVE VERİYOR

Konuya ilişkin uzman raporunda özetle şunlar vurgulandı: “Çizgi filmde karakterlerden biri, bir diğerinin dini inancını kullanarak onu cinayetlere ve şiddete yönlendirmekte, Tanrı’nın olmadığına yönelik söylemler yapılmakta, İncil’in yakıldığı sahneler ile Tanrı’nın ve şeytanın vücutlandırıldığı sahneler gösterilmekte, Tanrı’nın şeytanın emrinde olduğu ve ona kahve ikram etmesi gibi inançları aşağılayan görüntü ve konuşmalarla devam eden bir yayın yapıldığı tespit edilmiştir. Yayında, alkolizm için Noel’in iyi bir fırsat olduğu ifade edilerek alkolü özendirici ve teşvik edici yayın yapılmıştır.”
 

Nyo

Kıdemli Üye
18 Eyl 2010
104
72
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razi degil... Hallac-i Mansur'u öldürenlerle ayni zihniyet.
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Zaten ülkesindeki karikatürleri anlamayan zihniyetten yabancıların mizahını anlamasını bekleyemezdim .
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
540
Aslında içinde mizah ve zeka barındıran bütün dizi, film ve kitapları komple yasaklamak lazım. Samanyolu'nda elini nereye koyacağını bilemeyen oyuncuların oynadığı diziler mükemmel. Herkes onları izlesin. Bir süre sonra bakışlarınız tezgahtaki balık gibi olacaktır. İşte o zaman kafanızın arka bölümünde hissedeceğiniz boşluk bütün bedeninize yayılacak, huzuru ve mutluluğu bulacaksınız.
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çizgi roman çok okunsun diyorum ama... Bu akıllılar okursa...

Korktum birden:
The Preacher okunmasın, puro içiyor Wolverine okunmasın, çıplaklık günah Red Sonja okumayalım, ölümden sonra hayat yoktur Walking Dead toplatılsın, Zagor baltalı ilah şirh koşuyor Allah'a kazmalarla dövülsün, Thor puttur yakılsın, Asterix güçlenmek için steroid kullanıyor...

RTÜK tarzı bakış açısıyla nefes almamız bile yasaklanır, bunun sonu gelmez. Saçma bir uygulamadır, devamının engellenmesi gerekmektedir.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
975
İzmir
Yasaklara karşı değilim, cidden... Toplumun birlikteliğini, refahını, yaşam kalitesini arttıracaksa yasakları seviyorum, ucu bana dokunsa bile.

Ancak "mizah" konu olduğunda durum çok farklı. Biraz mizah unsurunda, kötü niyetli düşünenler dışında kime zararı olabilir ki? Dinlerle ilgili yazılmış sürüyle iyi-kötü kitap var, Simpsons izleyip gençler ondan mı kötü örnek alacaklar...pfffsss... Cahillik paçalarımızdan akıyor, kayıp düşmesek bari.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,005
11,993
Çizgi roman çok okunsun diyorum ama... Bu akıllılar okursa...

Korktum birden:

Lal'in Creepy ve Eerie'yi bırakmasının nedeni budur belki de, sadece satış kaygısı değil. :)

"Korku" dergisinden hatırlıyoruz, orada iblisler, şeytanlar ve daha beteri, onlara pabucunu ters giydirecek çaplı adamlar-kadınlar tek zaafiyetleri aptallık olan insanlara üstünlük kurar, onlar üzerinde kirli emellerini gerçekleştirirler ya, al sana "bu zihniyetin" şimşeklerini çekmek için bir neden. Kötülügün iyilikten, üstün olduğunu, dolayısıyla "şeytanın tanrıya galebe çaldığını savlıyor bu yayınlar," deyip hedef tahtasına oturtulabilir yayınevi de.

Mesele şu ki, bu adamlar Tanrı'yı mı kollamaktalar akıllarınca, yoksa millet asıl vasıflarının ne olduğuna uyanmasın diye kendilerini mi?!
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,561
Midgard
South Park'ı sansürlet,Simpsons'a ceza kes,İslamı kötülüyor bu film diye ortalığı savaş haline getir(Zaten film müslümanların şiddet yanlısı olduğunu söylüyor. Müslümanlarda bunu kanıtladılar sağolsunlar.) gel gel bi çizgiromanlar kaldı. Onlara da sansür koy.

Tekrar veriyorum aynı örneği 2 yıl öncesinde Red Kit gördüm Kanal A'da. Nostalji olsun izleyeyim dedim. İzlemez olaydım. Avarel'e sövemiyor Jo. Aptal,hayvan gibi basit kelimeler bile bipleniyor. Çizgiromanlarda sansür olursa şaşırmayacağım artık. Bilmem nereye gidiyoruz.
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,641
metu
Fazla düşünmeye gerek yok arkadaşlar,bunun sonu Mali de olduğu gibi Şarkı söyleyenlerin dilini kesmeye kadar gider.Düşünceden hoşlanmayan yönetici zihniyet dini kullanırsa ,sonunda Tarihimizde görmediğimiz ve duymadığımız Emevi dönemin kurallarınıda yakın zamanda hissetmeye başlarız.Hani demokrasiden insan haklarından bahsedenler,..Devamında çok kötü şeyler yazacağım için stop diyorum.
 

nokya

Kıdemli Üye
10 May 2009
100
58
Tam "ileri demokratik" anlayis. TV yayincilar artik ulemaya sorsunlar da yayinlasinlar. Nasil olsa bu halka hersey mubah.
 

MerhabaBenZagor

Yeni Üye
17 Kas 2012
21
45
Mersin, Fethiye, Antalya
Şimdi iki tarafı da göz önüne alarak bir yazı yazmalı.
Yasak taraftarı olanlar;

''din, iman elden gidiyor. Burası Müslüman bir ülke.'' demekten başka bir ileri derece tavır bulunduramayacaklardır. Ha belki bu lafların daha süslüsünü söylerler ama tabanına ininci yine 'Din iman elden gidiyor' teması vardır.

Yasak Taraftarı Olmayanlar;
(ki ben de bu taraftanım.) İnsanların düşünce özgürlüğü teması adı altında subliminal mesaj göndermelerine karşıyım. Ama burada yaptıkları çizgi dizi 'Tanrı-Din-Toplum' üzerine bir çizgi dizi değil. Yani insanların amacı sizi dinden çıkarmak ya da dininizi egale etmek değil. Gülmek için sebep bunların hepsi. Ha dersiniz başka gülecek şey yok mu lan! diye. Onu bana değil. Yapımcıya, senariste soracaksınız. Tekrar lakin ki bu çizgi dizi yayına girdiği ülkede eleştiri bile almıyor.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
184
denizci
Sevgili arkadaşlar şaşıracak hiç bir şey yok, sürekli "Dindardan zarar gelmez" diyorlar bugünlerde TV haberlerde hükümetten kimi izlesem. Aslında bahis konusu kesinlikle din değil; "Zarar gelmeyen" insan üretmek. Din burada sadece araç, mizah zarar verir onlara göre çok tehlikelidir, ama bizler de bu inat olduktan sonra sırtımız yere gelmez evelallah, bizim de silahımız mizah.
 

eren99

Yeni Üye
3 Ağu 2013
7
6
simpsonlar'ın esprileri biraz uçuk kaçık olabilir ama zaten anlayan izler rtük biraz abartmış bu zihniyet nereye kadar ? Rtük gitsin muhteşem yüzyılla ilgilensin
 
Üst