@serdar@"ın çizgiroman/manga projesi

@serdar@

Yeni Üye
22 Şub 2013
9
4
error-button-icon.png
öncelikle konuyu nereye açacağıma tam olarak karar veremedim bu yüzden buraya açtım daha uygun bir yer varsa lütfen oraya taşıyalım...

kh752.png

Griş : __________________________________________________________________
öncelikle merhaba ben @serdar@ size kafamda olan bir projeden bahsederek yardımınızı isteyeceğim ana fikir bu ancak ayrıntılı olarak kafamdaki her şeyi yazmak ve elimdeki herşeyi gösterneyi de planlıyorum bunun ikna edici olabileceğini düşünüyorum

nedenlerim : _____________________________________________________
resim animasyon ve çizgi romanlara uzun zamandır merakım vardır kendimi bildiğimden beri bu tür şeyleri severim sadece izlemek ve okumakla da kalmam alır elime kalemi çizerim yetenekli olduğumu da düşünüyorum az biraz da olsa
çevremdekiler de öyle olduğumu söylerler geçi şu aralar bu işlere takılmamın boş uğraş olduğunu söyleseler de
öncelerde kalem kağıt kullanırdım şimdilerde bilgisayar kullanıyorum sadece resim değil az biraz da tasarım bilgim vardır
şu aralar uzatmalı üniversiteliyim yaza diplomamı alacağım ama pek de umutlu değilim buro yönetini yönetici asistanlığı eski adıyla sekreterlik okumak zorunda kaldım beni buna iten sebeplerim var tabi
resim üzerine okumak falan istiyordum lisede hatta kursa bile gittim yetenek sınavlarına girmek için ancak bu ülke ilginç bir yer
tabi iyi ki araştırmışım da diyorum şu günlerde geriye baktığımda
eğer engelli iseniz öğretmenlik okusanız dahi atanamazsınız
evet ben engelliyim bu nedenle de resim öğretmeni yada onun gibi bir şey olamam bunu kabullenmek zor da olsa alıştım öğretmenlerin çilesi eylemleri falan çıkınca tvde avunuyorum biliyorum bu adice ama ne yapayım
işte geçtiğimiz yıl bende böyle bir şey yaşadım okula yanlız sınavlar için gidiyordum bu yüzden de evde takılıyordum işte reklamlara tıklıyordum anket falan dolduruyordum hazır portal forum falan kuruyordum bilirsiniz bu forum gibi siteler "vBulletin" devletten aldığım üç aylık falan geçinip gidiyordum
işte ilanlara falan bakarken bir bir şirkete başvurdum şirket dediğim o kadar büyük bir şey değil şu altı matbaa üstü web dergi tasarımcılardan e-mail yolu ile başvurdum yetenekli olduğumu ve yolladığım tasarımları beğendiklerini söyleyip buralarına çağırdılar
her şey iyiydi baya sevindim bikaç çizimimi de alıp yanıma gittim
konuştum ve yeterli olmadığımı söylediler onlinede yeterliydim reelde neden böyle oldu dedim sıkıştırdım adam evirdi çevirdi sonunda bunları yapmış olan biri bizim için yeterli olabilirdi ama sen görme engellisin dedi
yada ölye bişeydi işte
resim okusam da öğretmeni olamıyorum tasarlasam da çalışamıyorum engelli sınavlarından ve kpss den bişey çıkmadı işçi bulmadan iş makinesi operetörü aranıyor diye mesaj atıyorlar adamın anasına söver gibi sonuç olarak birikti birikti böyle oldu

Amacım

kısa vadede : __________________________________________________________________
içerikte uzun uzun anlatacağım ama kısaca amacımı baştan belirmek isteri kısa vadede amacım yetkili birine sunulabilecek kalitede 5x 20 sayfalık sayı / 5 sayılık 100 sayfalık cilt çizmek

uzun vadede : _________________________________________________________________
buraya büyük şeyler yazmam gerektiğini biliyorum ama büyük hayaller kurmak bana bir şey getirmedi bu yüzden ortanca bir hayal olsun bu
şu anki hikayemi 125 sayı kadar götürebileceğimi düşünüyorum daha da uzamaz yani uzun vadede hedefim 125 sayı / 2 yıl yayınlanmayı başarmak sonrasında yeni yazacağım hikayeyi bekleyecek kadar okur kazanmak

Araştırdım : __________________________________________________________________
uzun zamandır bu işi düşünüyordum bu yüzden üzerine çok kafa patlattım
çizim tekniğinden cilt sayısına baskı mailiyetlerinden kuruluşların dağıtım sahalarına buna göre vardığım sonuçlar şöyle oldu

bir şekilde haftalık yada aylık dergi sistemine katılacağım
en önemlisi bence bu neden diyecekseniz çizgi romanları satın almak onları bulmak sorundur kitapçılara gitmeniz İnternet ten aramanız gerekir ilk sayısını okuduğunuz serinin devamı gelmiyor gelse de düzenli olmuyor bunu en iyi siz bilirsiniz
beni bu işe çeken önemli nedenlerden biri "bunu da kim alıyor kim okuyor " dediğim dergilerin kazançlarını görmek kapağı ile 10 sayfalık bi dergi 8-10 tl değerinde satışları düşük olduğu halde ne paralar kazanıyor 150 sayfalık dergilerde 10 tl civarı onlar iş hayatı otomobil futbol gibi ağır kadroları be büyük maliyetleri olan dergiler kazançları da büyük
benim amacım da bu dergilerin arasına katılmak eğer yayımlatmaya inandırırsam ne kazanacağımı tahmin edemesem de D&N Migros tansaş kipa ve büyük gazetecilerde satarım ve düzenli olarak bu en önemlisi el altında olurum 15 sayfası 10tl olan dergilerden de çok satarım buna inanıyorum

basım planlarım
öncelikle çizgi romanlar küçük ve saman kağıdına basılırı yada büyük ve kuşe karikatür dergileri gazeteye benzer mangalar küçük el kitaplarına bu çok değişik stillerin üzerine kafa yordum ve bence A4 kuşe uygun olur birkaç gram ağır kuşe kapakla birlikte kapak parlak kalanı mat kuşe çizimimi ve renklerimi en net gösterebileceğim ortam olur karımı ne denli kısarsa kıssın hikayelerimi 20 sayfalık planlıyorum ay için çok az hafta için yeterli bu yüzden ayda yayımlanırsam 80 sayfa gibi planlıyorum çizimim sade olacak bu yüzden de ayda bu sayfayı çıkarırım
bu yüzden ilk hedefim bunu bir ay da tamamlamak bastırmak ve iletişime geçmek

planladığım çizim sitili
kafamdaki çizim sistemi eski çizgi romanlara pek benzemiyor kafamdaki sitil daha basit ve pc imkanlarını kullanan bir tarz
ancak bu şekilde tutunabilirim ve yetiştiririm tarzım manga tarzı olacak ama animemsi bir çizim biliyorsunuz mangalarda bayağı ayrıntılı çizilir
vektörel gölgelendirmeyi uygun düşünüyorum arka planlar içinse daha ayrıntılı ve çizimsel planlıyorum buna göre karakterlerim yaklaşık buna benzeyecek
11.jpg

tabi bu çizim bana ait değildir sadece mantığımı yansıtması için koydun

diğerleri bu sitede
çizim üzerinde bundan daha basit planlıyorum renklendirme bunun kafasını yaşıyacak
neyse bir yemek yiyeyim devam edeceğim

@serdar@

Yeni Üye
22 Şub 2013
9
4
devam edelim ---

planladığım öyküleme
hikaye sitillerine baktım süper güçler yada büyük kahramanlıklar planlamıyorum fantazi psikoloji arası bir hikayem zaten paylaşacağım alt da

bir ortağa ihtiyacım var
planlarıma ve hesaplarıma göre yanımda biri olmadan asla düzenli bir şekilde bu işi yürütemem bu ilk hedefime varsam bile haftada 20 ayda 80 sayfa yazamayacağım anlamına geliyor
bir işe girişeceksek gerçekci ve akılcı düşünmek zorundayız öyle değil mi?

hedefim okur kitlem
durumuma ve yeteneğime reelden bakarsak siz eski çizgi roman okurlarını pek de tatmin edeceğimi sanmıyorum "işte bu" dedirtecek bir çalışma olmayacak iddalı değilim olayım lise ve dengi okullar haşarı üniversite ve dengiler çocuk kalan yetişkinler düzenli dergi alanlar gibi bir çevre
kim bilir belki bir akım olur bu işler moda meselesi

---sonuç olarak---

*bir dergi sistemine kapağı atarak
*A4 kuşeye haftada 20 ayda 80 sayfa çizmeli
*manga tarzında basit çizim benimsedik
*bunu tek başıma düzenli olarak yapamıyorum
*bir ortak arıyorum
*hedef kitlem düzenli okuyucu potansiyeline sahip yüksek beklentisi olmayan insanlar "ilk etapta"

şimdiye kadar yaptığımız hep laf artık elimizdekilere bakma zamanı

elimizde ne var ?

şimdilik elimizde fikirler ve planlardan başka pek bir şey yok
ama ilerleyen zamanlarda ekleyeceğim

hikayenlz
işte hikayemiz
1
khl5l.jpg

2
khl6w.jpg

3
khl7q.jpg

4
khl92.jpg

5
khlb9.jpg

6
khlc9.jpg

7
khlcw.jpg

8
khldp.jpg

9
khlf3.jpg

10
khlft.jpg

11
khlhs.jpg

12
khljl.jpg

13
khlkm.jpg

14
khlm2.jpg

15
khln2.jpg

16
khlpv.jpg

17
khlqq.jpg

18
khlrx.jpg

19
khlsq.jpg

20
khltn.jpg

21
khlvc.jpg

22
khlyj.jpg

23
khlzg.jpg

24
khm0p.jpg

25
khm1s.jpg

26
khm4w.jpg

27
khm5r.jpg

28
khmlg.jpg

29
khm7r.jpg

30
khm8w.jpg

31
khmbc.jpg

32
khmcc.jpg

33
khmd9.jpg

@serdar@

Yeni Üye
22 Şub 2013
9
4
yakında ekleyeceğim
*karakter çalışmalarım
*ilk bölümün taslağı

not: bir ortak bulmadan ilerlemek istemiyordum ancak konuya pek rabet yok en azından çizim yeteneğimi göstermek adına bunları ekleyeceğim
not en üsteki karakteri powerpoind de yaptım onu pek dikkate almayın