Senarist/Yazar Ayşe Şasa Öldü

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,902

Senarist/Yazar Ayşe Şasa Öldü
(1941-2014)

Senarist ve romancı "Ayşe Şasa" 73 yaşında hayata veda etti. "Arnavutköy Amerikan Kız Koleji"nden (şimdi "Robert Kolej") 1960'ta mezun oldu. 1963'te senaryo yazmaya başladı. O yıllarda kendini "Marksist" olarak tanımlıyordu, "Kemal Tahir"le sıkı dosttular. "Son Kuşlar" ve "Ah Güzel İstanbul" gibi ilk senaryoları da zaten onun etkilerini taşıyordu. Çoğunlukla "Atıf Yılmaz"ın yönettiği filmlerin senaryolarını yazıyordu. İkinci evliliğini de "Atıf Yılmaz"la yaptı. 1980'lerde bunalıma girdi ve inzivaya çekildi. Bu döneminde "tasavvufa" yöneldi.

Ayşe Şasa'nı senaryosunu yazdığı filmlerden bazılarının afişleri
Ay_e_asa_Vefat.jpg

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,133
77,373
hiçbiryerde :)
Toprağı bol olsun;
İnsanın arkasından bir iki güzel eser bırakması önemli...
Yeterince tanımadığımız, belki şartlarımız
farklı olsa daha güzel işler yapabilecek
biriymiş diye düşünmeden edemiyorum.

Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,368
142,834
Bende sayın yeryüzüne katılıyorum, ismini bile bilmediğimiz bir kişi, ama seneryolarını yazdığı filmleri defalarca izlemişimdir.

Toprağı bol olsun.

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
66
153
denizci
Yerli sinemada yeri çok önemlidir, benim açımdan sadece “Ah Güzel İstanbul” bile; sinema sanatı anlamında zamanının ölçülerine göre dünya çapındadır, yeni duydum, çok üzüldüm, İstanbul onunla olsun.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,014
85,031
Kasımpaşa
Daha önce defalarca filmlerini seyretmeme karşın adını, ölümü ile öğrendiğim-bu benim büyük ayıbım- Ayşe ŞASA hanımefendiye rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.