Revolucion-1, Libertad - Grouazel& Locard (Frankofon - İspanyolca)

nisann

Yeni Üye
2 Haz 2024
39
443

Fransız Devrimi'ni konu alan bir üçleme olan "Devrim"in ilk cildi olan "Liberté", toplumun her kesimini dolaşarak 1789'u yeniden canlandırıyor. Birden fazla karakterin bir araya geldiği ve toplamda yaklaşık 1000 sayfa olacak görkemli bir fresk.
İkinci Kitap:

2. Égalité - Livre 1

(Elinde olan paylaşırsa sevinirim)

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,268
7,436
Gerçekten de, @nisann dostumuzun yazdığı gibi, farklı kesimlerden konuyu aktaran çok önemli bir eser. Paylaşım ve yorumlarıyla katkıda bulunan dostlara teşekkür ediyorum. Diğer cildin paylaşımını bekleyenler arasında bulunduğumu belirtmek isterim.

karlıova

Yeni Üye
9 Ocak 2019
123
710
Güzel bir tarihi-dökümanter seriye benziyor. Ne yazık ki, bu tarz derinlikli eserlere olan ilgi eserin kalitesiyle doğru orantılı değil çoğu zaman. Ben de bildiğim yerlere baktım ama bulamadım. Birinci albüm de İspanyolca edisyonu bu arada.

Fransız ihtilalini değil ama, 1871 Paris komün hareketini anlatan "Les Damnés de la Commune" Raphael Meyssan'ın mükemmel illüstrasyonlarıyla süslü, yine çok değerli bir seri. @balkan dostumuz güzel bir tanıtımla paylaşmıştı:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k...1-t03-frankofon-fransizca.177665/#post-792195

Son düzenleme: