scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,904
Pripyat'ın Köpekleri
Albüm 1. Aziz Christopher
(Çeviri/Balonlama)
"Dogs of Pripyat v1 - Saint Christopher " (İngilizce Versiyonunun Başlığı)
"Les Chiens de Pripyat v1 - Saint Christophe" (Fransızca Versiyonunun Başlığı)
Hikaye: Aurélien Ducoudray
Çizimler: Christophe Alliel
Renklendirme: Magali Paillat
Çeviri & Balonlama: scanfan
GrandAngle, 11 Ocak 2017, 56 sayfa (1. cilt), 108 MB, CBR
Fontlar: CCWildWords (balonlar), Franklin Gothic (kapak) Times New Roman, Chopin Script
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)Fransızca ve İngilizce versiyonlarının kapakları.
Pripyat, eskiden SSCB'ye bağlı olan Ukrayna'nın kuzeyinde, Kiev'e yakın, şu anda terkedilmiş olan bir şehirdir. Şehir Çernobil Nükleer Santrali çalışanları için 1970 yılında kurulmuştu. 1986 yılında Çernobil nükleer reaktör kazası meydana gelince, radyoaktif serpintilerin yaratacağı riskler nedeniyle bölge boşaltılmış, Pripyat da dahil çevredeki birçok yerleşim yeri tahliye edilmiş, dolayısıyla hayalet şehir ve kasabalar oluşmuştu.
Konusu kazanın 6 ay sonrasında geçen albümde bölgenin sakinleri yaşadıkları yerleri boşaltırken eşyalarıyla birlikte evcil hayvanlarını da geride bırakıyorlar. O hayvanlar da insanların artık yaşamadığı şehir ve kasabalarda başıboş vahşi bir hayat sürmeye başlıyorlar. Bir yandan kendi aralarında, bir yandan da ormandaki kurtlarla çiftleşerek çoğalıyorlar. Bu arada Pripyat'ta bu radyoaktif köpekleri avlayıp satan ruhsatlı avcı grupları ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de hikayenin kahramanı olan çocuğun babası ve onun arkadaşlarının grubu. Ayrıca terkedilmiş binaların hurdalarını söküp çalan yasadışı yağmacı gruplar da var. Bir de radyasyon elbiseleri giymiş bir grup insan hayalet binalarda bir görünüp bir kayboluyorlar (bunların sırrı ikinci ciltte açığa kavuşacak sanırım). Hikayeye bir de Rus efsanesi monte edilmiş: Bu cildin de alt başlığı olan "Aziz Christopher Efsanesi". 42-43. sayfalarda detaylarıyla anlatılan bu dini efsane albümün temalarından birine de kaynaklık ediyor.
Hüzünlü bir hikaye. Hem terkedilmiş bir kentin boş sokaklarında, binalarının içinde gezinirken oranın yaşanmışlıklarını hayal edip hüzünleneceksiniz, hem de hayvanların durumuna üzüleceksiniz. Özellikle hayvansever dostların bazı panellerde kalpleri burulacak (benim de bir köpeğim var ve ben etkilendim). Bu Pripyat'ın köpekleri kurgusal değil, bu başıboş hayvanlarla ilgili haberler basında yer almıştı. Terkedilmiş kent Pripyat'ın popüler kültürde sıkça yer alan en ikonik görüntülerinden biri olan lunapark manzarası albümün kapağına da taşınmış. Aceleyle, olduğu gibi terkedilmiş lunaparkın çarpışan arabalar reyonunu yabani otlar kaplamış, arabalar son bırakıldıkları yerde çürümeyi bekliyorlar.
İkinci ve son cilt olan "Atomun Çocukları"nı kısa sürede sunmayı düşünüyorum.
Bu albüm(lerin) İngilizce scanlation'larını Ocak ayında sevgili gandor08 şurada paylaşmıştı.
Keyifli okumalar dilerim,
Saygılarımla.
@ 2. Cilt "Atomun Çocukları"nı Okumak İçin Tıklayın (artık yüklendi)
Pek Yakında 2. Cilt "Atomun Çocukları"
Son düzenleme: