TRT'de 1984-1985 yılları arasında 'Piyango' adıyla yayınlanan keyifli bir Amerikan dizisiydi. Biri Piyango şirketi görevlisi, diğeri vergi müfettişi olan ikilinin, talihlilerle yaşadıkları olayları konu alırdı. 'Intersweep Lottery' için çalışan Patrick Sean Flaherty'i 'Smith ve Jones'dan tanıdığımız Ben Murphy, partneri vergi müfettişi Eric Rush'ı ise Marshall Colt canlandırmıştı. (Dublajda; Patrick Sean Flaherty'i Çetin Tekindor, Eric Rush'ı ise Cahit Şaher seslendirmişti.)
İkilimizin, talihlileri bulup ikramiyeleri vermeleri için, her bölümde, annelerinden emdikleri süt burunlarından gelirdi. Bunun için şehir, şehir dolaşmalarının yanı sıra; her seferinde ya bilet bulunamaz, ya kaybedilir, ya da çalınırdı. İkramiyeyi vermek için kapıyı çaldıklarında, karşısındaki kapıyı açar açmaz; 'Ben Patrick Flaherty, Intersweep Piyango şirketinden', 'Ben Eric Rush vergi müfettişi' diyerek karşılarındakini şoke ederlerdi. Bunlar hemen, ikramiyenin genel totalini söylemezler, bir nevi sadistlik yaparlardı. İlk olarak 5 bin dolar nakit parayı uzatırlar, ardından milyon dolarlık çeki sunarlardı. Talihliler daha çok maddi sıkıntı çeken kişilerden olduğundan, sevinçleri görülmeye değerdi. Bir keresinde gene böyle kapıyı çaldıklarında, tesadüfen evde olan hırsız kapıyı açmış; hırsızdan bileti istemişler, hırsız da çekmecelerden birinde bileti bulup, bizim elemanlara vermişti. Bizimkiler de hiç bir şeyden şüphelenmeden adama 5 bin dolar ve 3 milyon dolarlık çeki takdim etmişler ve ancak evin gerçek sahipleri tatilden dönüp, vergi müfettişi de işlemler için eve tekrar geldiğinde olay su yüzüne çıkmıştı. Tabi ki hırsızı bulmak ta gene bizimkilere düşmüştü.. Adamlarımız hırsızı bulmuşlardı bulmasına ama, ikramiyenin bir kısmı da gitmişti.
Sonuç olarak; o dönemlerde sık sık piyangodan zengin olma hayalleri kurmamıza sebep olan, güzel ve sürükleyici bir diziydi.. Bir de dizinin sonunda talihlinin hayatının nasıl değiştiğini anlatan kısa bir fotoğraflı özet geçilirdi.
(Aşağıda sevilen dizinin introsu yer almaktadır.)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: