Pıtırcık [Milliyet Çocuk Derlemesi]

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
485
6,021
5 Şubat 1979 ile 12 Mayıs 1980 arasında Milliyet Çocuk Dergisinde yayınlanan 76 Pıtırcık macerası PDF formatında. Taramalar bana ait değil. Ben sadece sitede yayınlanmış Milliyet Çocuklar içerisinden derleme yaptım.

[PDF formatında, metin içinde arama yapılabilir ve metinler kopyalanabilir]

[CBR formatında]

Son düzenleme:

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
439
1,533
İstanbul
Emeğinize sağlık üstadım, güzel bir çalışma olmuş.
Ayrıca son sayfalara eklediğiniz Jean-Jacques Sempé , René Gosciny ve Vivet Kanetti resimleri güzel bir jest olmuş.
Sempé nin ölüm haberi sonrası incelediğim hayatının çok acı içinde geçtiğini okudum ve üzüldüm.
Belki de bu kahramanında bunun da etkisi olabilir diye düşündüm.
Ama Gosciny'e ait ufaklık resmini görünce karakterin oluşumuna onunda etkisi olabilir diye düşündüm.

Sonuçta iyi ki bize bu karakteri ve maceralarını okuma şansı verdiler.

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
485
6,021
Ama Gosciny'e ait ufaklık resmini görünce karakterin oluşumuna onunda etkisi olabilir diye düşündüm.
Sonuçta iyi ki bize bu karakteri ve maceralarını okuma şansı verdiler.

2022'de Fransızca orijinal adıyla "Le Petit Nicolas : Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux ?" (Little Nicholas: Happy As Can Be) olan bir animasyon film yayınlandı. Geçenlerde izleme imkanım oldu. Film de Sempe ve Gosciny nasıl tanıştıklarını, geçmişlerini ve çizgi roman dünyasına nasıl girdiklerini Pıtırcık'a anlatıyorlar. Tavsiye ederim.

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
439
1,533
İstanbul
2022'de Fransızca orijinal adıyla "Le Petit Nicolas : Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux ?" (Little Nicholas: Happy As Can Be) olan bir animasyon film yayınlandı. Geçenlerde izleme imkanım oldu. Film de Sempe ve Gosciny nasıl tanıştıklarını, geçmişlerini ve çizgi roman dünyasına nasıl girdiklerini Pıtırcık'a anlatıyorlar. Tavsiye ederim.
Harika bir bilgi sayın @cizgicicocuk hemen araştırıyorum.
Çok teşekkür ediyorum.