Photoshop CS6 For Dummies (Acemiler İçin Photoshop)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904

Photoshop CS6 For Dummies
Acemiler İçin Photoshop CS6
İngilizce
John Wiley & Sons, Inc, 2012,
435 sayfa, 57 MB, s/pdf

"Acemiler İçin" (For Dummies) serisinden bir kitap daha. Daha önce bu seriden manga, çizgi roman vb gibi konularda birkaç tane daha paylaşmıştım (ÇD'nda seri adıyla aratırsanız bulursunuz). Yayıncısı bu seriden yüzlerce kitap yayımlamış, güncelliğini kaybedenlerin de yeni baskılarını yapmayı sürdürüyor. Serinin adındaki "acemiler için", lafın gelişi. Çok da acemiler için değil. Bu başlığı herhalde insanları yüreklendirmek için seçmişler. Sanırım kendisini herhangi bir konuda eksik hisseden ve öğrenmek isteyen insanlar bu başlığı görünce "Hah, tam bana göre" diyorlar ve kitabı satın alıyorlar. Ancak konular adım adım ve çok didaktik anlatıldığı için anlamamak mümkün değil. Eskiden bu serinin kitapları hep siyah-beyaz olurdu. Son yıllardaki versiyonlarında renkli resimler de çok.

"For Dummies" serisinin bu defaki kitabının başlığı "Photoshop CS6". Özellikle de "çizgi roman renklendirme"nin gündemimizde olduğu şu günlerde oldukça işe yarar diye düşünüyorum. Zaten "balonlama" konusunda Photoshop her zaman gündemimizdeydi. 2012 tarihli bu kitap 4. ve son baskısı. Zaten CS6 da Photoshop'un bilgisayara kurularak kullanılabilen son sürümü. Adobe'nin ilk kez 26 yıl önce, yani 1990'da piyasaya verdiği Photoshop fotoğraf/resim işleme yazılımı, 2012'de piyasaya verilen ve 2012 tarihli bu kitapta anlatılan CS6 sürümüyle son kez bilgisayara kurulabilen yazılıma erişti. 2013'ten sonra, sadece "Creative Cloud" üzerinden abonelikle ve aylık ücret ödeyerek kullanılabilen (adeta internet veya cep telefonu aboneliği gibi!) CC serisi başladı. Abonelik ayda 50 dolarmış! Yani CS6'nın kımetini bilelim!

file

Moderatör tarafında düzenlendi:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,204
İstanbul
İlk teşekkürü ben etmiş olayım sevgili dostum...
Dosya şu an iniyor... Çok iyi bir kitap olduğuna eminim...
Dilerim azbuçuk İngilizcemle kitabın içeriğini az da olsa anlayabilirim... :)
Ellerinize sağlık...

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,368
142,834
Photoshop dipsiz bir kuyu, mantık, deneme, yanılma, istekvs.vs. hepsini kapsıyor. Resim işleme üzerinede tabiki yok.

Balonlamada ben artık bunu kullanmıyorum ama gene adobeninin bir programını kullanıyorum.
Adobe Fireworks CS6

balonlamada bunu kullanmanızı tavsiye ederim, seri ve daha hızlı balonlama yapabilirsiniz. Ben 3 ncüye bu gün başlayacağım, bu programla. Çok tuttum.

Sabırsızlıkla eski tarihi çizgilerimizin renklendirme operasyonları içinde biraz photoshop renklendirme ile çalışmam ve izimir ekibinin ders notlarına ihtiyacım olacak tabi ki, beklemedeyim.

Teşekkürler üstadım.

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,204
İstanbul
Konuya bir katkıda bulunmak amacıyla, elimdeki Photoshop CS3 ve CS5 "TÜRKÇE" Kullanma Kılavuzlarını paylaşmak istedim.
CS6 için Türkçe bir kaynak bulamadım ancak sanırım bunlar da epey iş görür...

CS3 Photoshop (653 sayfa / 26 Mb).

CS6 Photoshop (649 sayfa / 40 Mb).

Son düzenleme: