Paul Wilson _ Kan Çanağı _ Ocak 1982, Kelebek Yayınları _ Tıpkıçekim PDF

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
323
14,256
F. Paul Wilson _ Kan Çanağı _ Ocak 1982, Kelebek Yayınları _ Tıpkıçekim PDF​

Kan_c7ana1f31_20.jpg

İkinci dünya savaşı sırasında Almanya için kritik öneme sahip bir petrol üretim sahasına giden yolun güvenliğini sağlamakla görevli bir grup Alman askeri terk edilmiş olduğu düşünülen eski bir hisara yerleşmek zorundadır. Ancak duvarlara çakılı minik haçlarla dolu bu eski hisar sanıldığı gibi boş ve terk edilmiş olmaktan çok uzaktır. Evet, hisarda yaşayan kimse yoktur. Ama bedeli, belirsiz bir kaynaktan gizemli biri ya da bir örgüt tarafından karşılanan bakım hizmetleri yakın bir köyde yaşayan bir baba oğul tarafından düzenli olarak yürütülmekte, bu tekinsiz mekân çevredeki halk tarafından korku dolu bir saygıyla korunmaktadır. Hisarın kapılarından girer girmez insanı kavrayan yalnız olmadığı hissi gecenin karanlığında daha da güçlenmekte, bir kez orada uyuyan biri bir daha asla bunu yapmamaya adeta yemin ederek hisarı terk etmektedir. Hatta kuşlar bile bu eski hisarın duvarlarına yuva yapmaktan kaçınmaktadır.

Bütün bunları Alman genelkurmayına anlatmanın ve bu hisarda kalmak zorunda olmaktan kurtulmanın bir yolu olmadığından, Alman askerleri hisara yerleşirler. Ve dehşet verici olaylar başlar...

Kan Çanağı
F. Paul Wilson Ocak 1982 ve Mart 1997, Kelebek Yayınları

En güzel vampir romanları:

1. Hepimiz Vampiriz – Richard Matheson
2. Vampirle Görüşme – Anne Rice
3. Nosferatu – Paul Monette
4. Salem’s Lot – Stephen King
5. Kan Çanağı – F. Paul Wilson

Kan_ana_Eski_Sayfal_01.jpg

F. Paul Wilson _ Kan Çanağı _ Ocak 1982, Kelebek Yayınları _ Tıpkıçekim Eski Sayfalı PDF 10 Mb:

Kan_ana_Byz_01.jpg

F. Paul Wilson _ Kan Çanağı _ Ocak 1982, Kelebek Yayınları _ Tıpkıçekim Beyaz Sayfalı PDF 9 Mb:

Filmle ilgili iki kısa video sunuyorum. İster Yndexten görüntüle deyip izleyin. İsterseniz de indirin.
1:
2:

The Keep
Yönetmen: Michael Mann
Senaryo: Michael Mann (F. Paul Wilson’ın romanından)
Yapım: 1983, İngiltere Süre: 96 Dakika
Oyuncular: Scott Glenn, Alberta Watson, Jürgen Prochnow, Gabriel Byrne, Ian McKellen, Robert Prosky

Keep_Pics.jpg

F. Paul Wilson'ın Türkçe'de "Kan Çanağı" adıyla yayınlanan "The Keep" romanı, çizer Matthew Smith tarafından çizgi romana uyarlandı. Roman, 1980'lerde Michael Mann tarafından da sinemaya uyarlanmıştı. 5 sayılık serinin tradepaperback'i bu hafta piyasaya sürüldü. Yayınevi IDW. Matthew Smith uzun süre Hellboy dergilerinde çalıştı. Bu yüzden sayfa düzenlemeleri, kapak tasarımı Mignola'nın genel tarzını andırıyor.
1933239859.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V1132599679_.jpg

pbbc103010.jpg

Yazarımız Francis Paul Wilson hakkında:
20561.jpg

68 yaşında olan, Francis Paul Wilson 1946 New Jersey, Jersey City doğumlu bir yazardır. O öncelikle bilim kurgu ve korku türlerinde roman ve kısa hikayeler yazıyor. Onun ilk romanı1976yılında kaleme aldığı (Healer) Şifacı oldu. Wilson aynı zamanda aile hekimi olarak part-time çalışmaktadır. O Analog'a 1970 yılında ilk öyküsünü sattığı yetmişli yıllar boyunca bilim kurgu yazmaya devam etti. 1981 yılında korku türünün içine cesaretle girdi ve Keep ile dünyada en çok satanlar arasındaki yerini sağlamlaştırdı. 1990'larda yılında tıbbi gerilim, korku, bilim kurgu interactive scripting ve Disney Interactive ve diğer multimedya şirketler için interaktif scripting işlerine girerek, bu geniş yelpazede gerçek bir başarı örneği gösterdi. Matthew J. Costello ile birlikte O, Sci-Fi Channel için 1992-1996 arası günlük dizi FTL Newsfeed'in senaryosunu da yazdı.

F. Paul Wilson; New York Times bestsellers listelerine korku, macera, tıbbi gerilim, bilim kurgu yelpazesiyle hemen her şeyi çok satan bir yazar. Onun kitapları arasında The Keep dışında, Ground Zero, The Tomb, ve Fatal Error ve genç erişkin dizisi Tamirci Jack (Repairman Jack) romanlarını da sayabiliriz. Wilson; Prometheus Ödülü, Bram Stoker Ödülü, San Diego ComiCon Inkpot Ödülü gibi onur ödülleri dışında da, Amerika'nın Korku Yazarları Birliğinin, Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazandı. O Wall, New Jersey'de yaşıyor.

F. Paul Wilson aynı zamanda korku çizgiromanları için yazarlıkta yapmıştır.​

Eerie34_39.jpg

Kitap ve filmi hakkında okuyucu yorumları:

İlkokuldayken okuduğum bir korku romanı... Vampirlerle ve nazilerle alakalıydı... Korkudan üç gün tuvalete gitmek zor olmuştu...

1983 yapımı Michael Mann filmi. F. Paul Wilson'un Nightworld adlı 6 kitaplık eserinin ilk bölümü olan The Keep'in değiştirilmiş halidir. Konusu kısaca Romanya'da bir kasabadaki mabedi üs haline getiren Nazilerin, farkında olmadan eski ve çok güçlü bir iblisi uyandırması şeklindedir. Scott Glenn iblisin bin yıllık düşmanı Trismegestus'u, Jurgen Prochnow centilmen Nazi yüzbaşısı Woermann'ı, Gabriel Byrne acımasız binbaşı Kaempffer'ı, İan Mckellen mabedin sırrını bilen Yahudi dr. Theodore Cuza'yı canlandırır. Oyuncuların yanı sıra başarılı soudtrack'i Tangerine Dream'e aittir. Ve etkileyici atmosferiyle vasatın üstünde bir film olsa da seksenlerden kalma özel efektler ve eserin aslına uymama gibi kötü tarafları vardır...

F. Paul Wilson'un son derece yaratıcı kitabıdır. Gerilim düzeyi yüksek ve akıcı bir kitaptır. Daha sonra Michael Mann tarafından çekilen filmi kitabın yanına pek de yaklaşamamıştır. Filmin tek iyi yanı; Michael Mann ustanın estetik kamerası, renk kullanımı ve müzik seçimleridir...

The Keep (1983)

F. Paul Wilson’ın ‘The Keep‘ isimli büyük romanından uyarlanan film, yönetmen Michael Mann’dan inanılmaz bir ses ve görüntü temsili. Naziler Dinu Geçidi’ni korumak için Romanya’ya gönderilir. Naziler’den bir tanesi kazara eski bir şeytanı serbest bırakır ve o da onları teker teker öldürmeye başlar. Jurgen Prochnow ve Scott Glenn rollerinde inanılmazlar ancak kızıyla birlikte Nazilere yardıma gelen Prof. Theodore Cuza rolüyle Ian McKellan rol çalıyor. Tangerine Dream’in müziği doğru tonda ve sinematografi de muhteşem. Konu çok dalgalı ama bu Mann’ın suçu değil. Aslında film 180 dakikalık çekilmiş ama Paramount bunu 90 dakikaya kırpmış. Buna rağmen ‘The Keep‘ her seyrettiğimde beni büyüleyen bir film.

Bir çırpıda okunan, müthiş akıcı, merak uyandırıcı ve efsane bir romandır...

Yıllar önce Kan Çanağı ismiyle okuduğum korku kitabı. Bu tarzda okuduğum ilk kitaplardandı sanırım. Aradan yıllar geçmesine rağmen, askerleri, fareleri, her yerin kan olduğu sahneleri hala unutmamışım. Bir şekilde akılda kalıcı bir kitap...

fpaulwilsonkeep.jpg

Kan_ana_353.jpg

"Taramaya başladım...Her ne kadar tembel olsam da en geç salı günü paylaşırım..."
Diye düşünmüştüm ama o kadar da tembel değilmişim canım!... Salı gününü beklemeden Pazar gecesine yetiştirdim... Her ne kadar Pazartesinin ilk saatleri de olsa Pazar sayılır benim için daha uyumadım çünkü...
Neyse benim için unutamadığım ve sevdiğim çok ilginç bir romandır. Keyifli okumalar dilerim.

ZamanGezgini​

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
382
2,190
Yine zamangezgini,yine müthiş bir kitap ve paylaşım ve yine teşekkürlerin sönük kaldığı,kelimelerin anlamını yitirdiği o an:)...

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,021
Bastiani Kalesi
Severiz vampir edebiyatını bunu da ilgiyle okunacaklar arasına aldım. Zaman gezgini arkadaşımız en güzel vampir romanlarını sıralarken Dracula- Bram Stocker'ı unutmuş onu da birinci sıraya eklemek lâzım. Zaten Dracula, tüm zamanların en çok satan 2 kitabından biridir, diğeri İncil. Hatta hikâyesinin İncilden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Bu arada vampir ve kale demişken, geçende malum sinemalarda Dracula untold oynadı, oradaki Kazıklı Vlad veya Voyvoda, biliyorsunuz epey bir zaman Anadolu topraklarında rehin tutulmuştu, hatta genç şehzade Mehmet'le (Fatih) birlikte büyümüşlerdi. Bizim Vlad bir süre, İsparta Eğirdir Kalesinde de kalmış, aslında çoğu kişi bunu bilmiyor.
Ben belediye başkanının yerinde olsam, kaleyi iyice restore ettirip, bir de yabancı tur şirketleriyle anlaşıp Dracula'nın esir tutulduğu kale diye lanse eder, Eğirdir'i kalkındırırım. Etraf da güzel, göl filan mis gibi. Bak Romenler ne biçim kaymağını yediler Dracula'nın yıllardır, ki onlar bir de turistleri kandırıp Vlad'ın hiç kalmadığı şatoyu Dracula'nın şatosu diye gezdirip milleti kazıklıyorlar. Halbuki Vlad'ın gençliğinin tamamı Anadolu'da geçmiş, hatta Mehmet'le birlikte Edirne sarayında da kalmışlar. Neyse işte sonuç olarak bilmiyoruz bu işleri, medeniyetlerin beşiği çok kültürlü bir memlekete sahibiz ama değerlendirmeyi bilemiyoruz, tek bildiğimiz ağaçları kesip yerine otel veya avm yapmak.

23787663.jpg

Lake_Egirdir.jpg

Son düzenleme:

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,021
Bastiani Kalesi
Ayrıca The keep filmini merak edenler için (internette bulmak zor) filmin ingilizce olarak linkini aşağıda vereyim, yalnız başka link var mı demeyin, çünkü bu linkten free olarak, full internet hızında indiriliyor.

Uyumlu Türkçe altyazı bulamadım, gerçi diyaloglar ingilizce olarak anlaşılıyor. Gene de fransızca altyazılı izlemek isteyen forum frankofon arkadaşlarımız için uyumlu altyazı linkini de aşağıya koyuyorum, ben şahsen öyle izleyeceğim. Şöyle bir baktım da filmdeki kale vs mekânlar epey etkileyici gibi, film ilgimi çekti doğrusu, zamanında seyretmemişiz demek.

MadManager

Yeni Üye
2 Ocak 2019
1
0
Zamanında basılı kitabına sahip olup okuduğum, maalesef daha sonra kitabı kaybetmiş olmama rağmen unutamadığım iyi bir gerilim romanı. Digital baskısını bulmak eski bir dostla karşılaşmak gibi. Keyifle tekrar okuyacağım.
Youtube da filmin hayli kırpılmış bir versiyonunu izledim, hiç başarılı değildi. Ama arşiv için de olsa filmin paylaşımı yapılırsa çok iyi olur. Emek verenlere teşekkürler...