Özcan Köknel – Korkular Takıntılar Saplantılar

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
822
12,761
Özcan Köknel – Korkular Takıntılar Saplantılar
Z53VDQ.jpg

Gerçekte korkusuz insan, duygusuz ve düşüncesiz insan demektir. İnsan duygu ve düşünceden soyutlanınca, ’insan’dan ve ’insanlık’tan söz etmek olanaksızdır.


Ancak korkunun boyutları insan yaşamını kuşatacak ölçüde artarsa, hastalığa dönüşmüş demektir.

Bu kitapta, acem kılıcı gibi iki tarafı keskin korkunun beden, ruh ve toplum sağlığı için gerekli olan yönleriyle, sağlığı bozan boyutları ve bunlar arasındaki duyarlı, ince ve önemli sınır anlatılmaktadır.

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Özcan Köknel
Yazar · 21 kitap
Psikiyatrist, yazar ve öğretim üyesi olan Özcan Köknel, 1928 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 1952 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olmuş ve aynı fakültede psikiyatri uzmanlığı eğitimini 1958 yılında tamamlayarak öğretim üyesi olmuştur.

Bir süre Roma'da çalışan Özcan Köknel, 1995 yılında emekliye ayrılmıştır. 1996-1998 yılları arasında Türkiye Psikiyatri Derneği'nin Merkez Yönetim Kurulu başkanlığını yürütmüştür.

Uzun bir süre İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Özcan Köknel, çoğunlukla halka yönelik yazdığı popüler psikolojik kitaplarla tanınmıştır.

Özcan Köknel, bilimsel çalışma, araştırma ve yayınları; gençlik sorunları, ruh sağlığı, davranış bozukluklarının ilaçla tedavisi, ilaç bağımlılığı alanlarında yoğunlaşmıştır.

Prof. Dr. Özcan Köknel, 25 Haziran 2022 tarihinde 93 yaşında hayatını kaybetti.

KİTAPLARI
Kişilik
Bilgenin Aynası
İnsanı Anlamak
Dolu Dolu Yaşamak
Korkular
Yaşlanmayan Yaşlılar
Kaygıdan Korkuya
Zorlanan İnsan
Depresyon
Akıl ile Düşünce Gücü
Duygusal Akıl
Şiddet Dili
Çatışan Değerlerimiz
Stres
99 Sayfada Panik Atak
Yaşamın Zaferi
Bireysel ve Toplumsal Şiddet
Ailede ve Toplumda Ruh Sağlığı
Nedenin Nedeni
Bağımlılık
Kişilikten Kaçış: Alkolden Eroine

Tek Sayfa Düzenledim.


Mediafire
PdfCsMini 4,8MB:

Yandeks
PdfCsMini 4,8MB:
 
Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,906
5,309


Sayın Otacı ;

Korku duygusundan arınmak övünülecek bir durum değil ( değinildiği gibi ) . Çünkü korku duygusu da atalarımızdan bize geçen tehlikeyi bize ileten bir uyarıcıdır. Cahil insan aslında çok korkak olmasına rağmen değerlendirme yeteneği olmadığından korku duygusunun uyarıcı olumlu yönünü gözardı eder ve eyleme öyle geçer. Bir de korku duygusunu bir uyarıcı olmasının ötesinde ona teslim olup eylemsizliği ( her tür edimden uzak ) seçip boyun eğmeyi seçenler vardır ki biz onlara da KORKAK deriz.

O zaman sloganımız ( yaşamımda ben hep böyle davranmışımdır. ) :
KORKU DUYMAYA EVET AMA KORKAKLIĞA HAYIR !!!!

Ben sözcükleri önemserim. Aşağıdaki düzeltimi de bu açıdan hoşgörmeni dilerim...

Tanıtım yazısında ( biliyorum satırlar sana ait değil )
"Özcan Köknel, çoğunlukla halka yönelik yazdığı popüler
psikiyatrik kitaplarla tanınmıştır."

Buradaki "Psikiyatrik" sözcüğü bence pek yerine oturmamış. Bunun yerine "Psikolojik" kelimesi daha uygun olurdu. Çünkü bilindiği gibi psikiyatrik tedavilerde ilaç da kullanılır. Hatta çoğu insan bilmez psikolji uzmanı değil psikaytri uzmanları ancak ilaç verme yetkisine sahiptir. Yani doğrusu Özcan Köknel bir dönem popüler psikolojik bilgilerden hareketle kişisel gelişim düzeyinde kitaplar yazdı. O dönem ( benim yirmili yaşlarım ) ben de birçok kitabını okumuştum...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ...




 
Üst