Orfeo Negro (Siyah Orfe) (1959) - Türkçe Alt Yazı

4you007

Kıdemli Üye
10 Eki 2012
131
842
6oNoj2.jpg


zqBgZq.jpg


CEOrfQ.jpg




Director: Marcel Camus
Writers: Marcel Camus, Jacques Viot
Stars: Breno Mello, Marpessa Dawn, Lourdes de Oliveira

Orfeo (Breno Mello) Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde tramvay kondüktörüdür. Çevresinde bir playboy olarak tanınan Orfeo,Mira (Lourdes de Oliveira)ile nişanlıdır ama sürekli olarak ondan kaçar çünkü çevresinde onca kadın varken evliliğin kendisi için henüz erken olduğunu düşünür. Rio'da karnaval mevsimi gelmiştir. Karnavala katılmayı planlayan Orfeo nikah yüzüğü almak için ayırdığı para ile rehinciye vermiş olduğu gitarını geri alır. Karnaval sırasında Eurydice (Marpessa Dawn)'i görür ve ona aşık olur. Eurydice de köyündeki aşığını terkederek Rio'ya kaçmıştır. Ancak öfkeli aşığı 'ölüm meleği' kıyafetinde peşine düşmüştür. Orfeo'nun tüm çabaları Eurydice'i eski aşığının gazabından korumaya yetmez. Öfkeli aşık ortaya çıkar ve Eurydice'i öldürür. Aşkını geri getirme umudu ile Orfeo 'cehennem' e (yani Rio morguna) girer.

İşte en tarafsız sinemaseverin bile ilgisiz kalamayacağı, En İyi Yabancı Film Oscarı ve Altın Palmiye ödüllü,sinemaseverlerin kesinlikle arşivlerinde bulunması gereken muhteşem bir film.

Filmin Türkçe alt yazısı filme gömülüdür.

Linkler;




 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
170
denizci
Yapım yılından çok sonra ama yine de çok küçükken izlememe rağmen; hâlâ unutamadığım bir filmdir, özelikle bir sahnesi; ömrüm boyunca gözümün önünden hiç silinmedi, eline sağlık :)
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Her sinefilin seyretmesi gereken klasik bir film. Yeniden seyretmek güzel olacak, teşekkürler.
Bu arada müziklerinin de büyük usta Antonio Carlos Jobim'e ait olduğunu hatırlatmakta fayda var...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,437

Sırf müziği için bile defalarca seyretmeye değer. Caz müziğinin Brezilya'ya has bir türü olan "Bossa Nova"nın devleri "Antonio Carlos Jobim" ve "Luiz Bonfá" filmin müziklerini yapmışlardı. Bu film sayesinde "Bossa Nova" tüm dünyada tanındı. Aşağıdaki klipte izlenebilen "Luiz Bonfá" bestesi "Manhã de Carnaval"ı (Karnaval Sabahı) sonradan birçok şarkıcı coverlamıştı (Joan Baez, Dalida, Astrud Gilberto, Frank Sinatra vs vs) Filmden alınan klipte "Elizete Cardoso" seslendiriyor. Şarkının orijinali Portekizcedir.
Teşekkürler sayın "4you007".


 
Üst