Numantia ve Asteriks

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,628
24,644
Yıl Milattan Önce 133 yılına ait yani kısaca M.Ö okunurken de Me Ö şeklinde okunan bir tarihe ait.Yeni okuma sisteminde Mı diyede biliniyor.

Kudretli ve azametli Romalı emperyalistler sömür sömür ettikleri dünyada Keltçe konuşan ve İber yarımadasında bulunan dağ köylülerinin yaşadığı küçük bir bölgeyi bir türlü ele geçiremezler.

Sonuç olarak Bedelli askerlik karşıtı olan Scipio tarafından uzun süre muhasara altında tutulur.

Romalıların dağ köylülerine yenilmeleri İmparatorluk açısından ne kadar yıkıcı bir etki yaratmıştır bilinmez ama Asteriks'e esin kaynağı olduğu konusunda derin şüphelerim , amprik bulgularım var.

Roma ve Köy İlişkisi benzerliği bir tarafa her yeri ele geçiren Romalılara direnen bir köy.

Gerçi İspanyollar bu durumu anlattıkları El Jabato adlı çizgi romanları var ama bir biçimde Asteriks'inde bu olaydan esinlendiği kanaati bende kantarda ağır basıyor.

Ben ortaya karışık bir konuyu daha da karıştırmak için karış karış araştırdım.

Sizinde değerli yorumlarınızı bekleriz.

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,329
54,686
Kendi Koltuğunda
Direniyorlar ama güç iksiri sayesinde 10 kaplanın gücünü elde ediyorlar.Kızılmaske'yle bir akrabalıkları olmasın.Böylelikle romalıları yeniyorlar.
Yanaş oku diyorum iksir diyorum kime diyorum. :Ğ(Şarkıdan alıntı):D
Görüşlerin ve yorumların için teşekkürler Abolardis üstadım.
Zaten çizgi romanlar birbirinden esinleniyorlar..
Senin yazıların zaten ciltli bir kitap olurdu.
Kendine iyi bak.

Son düzenleme: