NUECES YAĞMACILARI. Tex'in bütün şifreleri genç Tex Willer serisinde.

levon

Aktif Üye
Yeni Üye
18 Şub 2022
150
1,806
TEX hastaları merhaba. Benim gibi yaşlı ve klasik Tex'ciler, genç Tex Willer serisine pek de iyi gözle bakmadık. Bu seride Tex'in gençliğine dair eksik kalmış, şüphede kalmış ya da atlanmış konular işleniyor. Genç Kit Carson, Cochise ya da klasik maceralarda rastladığımız öykülerin öncesini izliyoruz. Senaryolar güzel, çizimler şahane. Bu öykünün ismi NUECES YAĞMACILARI.
-- Bu öykü, tüm TEX destanının başlangıç öyküsü. Sevdiğimiz, yetişkin Tex'in bütün şifreleri, genç Tex Willer serisinde.
--Bu öykü; genç Tex'in, arkadaşı Jimmy ve Cochise'ye, babasının ölümü, kardeşinin ölümü, atı Dinamit ile tanışması ve kardeşinin intikamını alışı sürecini anlatır, sonra ise normal zamanlama akışıyla güncel öykü başlar.
--Bu öyküde, Kit Carson'u ilk defa görürüz. Gerçi birbirlerine rastlamazlar bile. Ama Arkansas Joe ve Klasik Tex maceralarında rastladığımız bazı Ranger'lerle de tanışırız.
--Nueces Vadisi. Tex'in büyüdüğü ve 800 km uzunluğunda, Teksas eyaletine bağlı bir bölge. Ve Teksas eyaleti neredeyse Türkiye kadar büyük bir eyalet. Yazıda, Nueces, Teksas ve ABD haritalarını bulacaksınız.

cizgiromantik.com ile kalın.

 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,439
4,713
Osmaniye
img_20240627_0003.jpg


Bu Meksikalı figürü bir yerden tanıdık geldi, gözüm bir kapaktan ısırıyor ama bulamadım, zaten esinlenme çok. Bulan Diyardaşım buraya atarsa hoş olur.
 
Üst