New 52'ye dair Teori

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977
New 52 soruları üzerine kısa bir bilgilendirme paylaşmak istedim. Kesin olarak bu "52" takıntısının altında konsept olarak ne olduğunu saptayamamış olmakla birlikte uzun zamandır sürdüğünü gözlemledim.

DC Comics'in ilk "52"li dizisi bu değil. Yıllardır bu tarz bir 52 hazırlığı sürüyor:

"52" dizisi -
Yıllar sonra comislerde tekrar haftalık olarak yayımlanan bir seridir 52. Mayıs 2006 – Mayıs 2007 arası yayımlanan dizi Superman, Batman ve Wonder Woman'ın olmadığı bir yıllık alternatif gerçekliğindeki olasılıkları anlatır.
Cover_52_Week_One_%28May_10%2C_2006%29.jpg

Countdown to Final Crisis -
Mayıs 2007 - Nisan 2008 arası çıkan dizi 51 sayı gibi görünse de aslında 52 sayıdır ve 0 (sıfır)'a geri sayan kapaklarla hatırlanır
624721-300px_countdown_51_large.jpg

Countdown dizisine dair kısa eğlenceli bir not :)

Bu dizide Darkseid gene kötü adamdır. V.s. son derece gerilimli bir öykü vardır ve başroldeki karakterler hemen her boyutuyla DC Comics evrenini gezerler ve birçok yeni tipleme çıkar ortaya.

Darkseid dünyayı ve dolayısıyla evreni ele geçirme hazırlığını tamamlarken onu son derece önemli bir karakter durdurur: Jimmy Olsen. Hem de dev kozmik bir kaplumbağamsı yaratığa dönüşerek! :'( Yıllar önce Jack Kirby ustanın yarattığı karakter ustanın hatrına affedilir ama bu çağa uymuş mu derseniz... Ben çok alakaya çay demle buldum:
countdown_5.jpg

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
DC`NİN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLDÜ! :D

Dev Kozmik kaplumbağa derken, Stephen King`in "O" (it) kitabında dev kozmik kaplumbağa vardı evrenin temel güçlerindendi. O`na gönderme olabilir... Ama dev denge/düzen/kozmoz kaplumbağası fikri temelde farklı mitoslarda zaten görülen bir şey. Bu söylediğim en popüler olanı sadece..

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
281
ankara
52 serisinin ve ardından gelen final crisis hikayelerinin grant morrison ve geoff johns un önderliğinde yaşandığına dikkat etmek gerek. bu iki isimde çizgi romanın gümüş çağına hayran ve her fırsatta hikayelerinde bu döneme ait karakterler ve elementlerle göndermelerde bulunuyorlar. jimmy olsen ın durumunada bu açıdan bakılmalı

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977
DC`NİN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLDÜ! :D

Dev Kozmik kaplumbağa derken, Stephen King`in "O" (it) kitabında dev kozmik kaplumbağa vardı evrenin temel güçlerindendi. O`na gönderme olabilir... Ama dev denge/düzen/kozmoz kaplumbağası fikri temelde farklı mitoslarda zaten görülen bir şey. Bu söylediğim en popüler olanı sadece..

King'in "O"sunda kaplumbağa değil de örümcek vardı diye biliyorum... Bilmiyor muyum yoksa? :rolleyes: