Neden Teks?

DeathRain

Yeni Üye
7 Şub 2012
58
41
Geçen birşey dikkatimi çekti en çok konu açılmış bölüm teksin bölümü en çok çizgiromanı olan yine teks en çok konuşulan yine teks nedir bu teks :D Bende okudum birkaç sayısını ama beni pek sarmadı gerek en az 100 sayfa olmasından gerek siyah beyaz olmasından 2 sayı okuyup sıkıntıdan bıraktım nedir sizi bu kadar bağlayan özellik?

DeathRain

Yeni Üye
7 Şub 2012
58
41
Tamam da bi nedeni olmalı mesela ben batman ciyim çünkü o gücü olduğundan dolayı kahraman değil kahraman olduğundan dolayı gücü var...

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Hocam valla ben Fumettici olduğum zamanlarda bile sevmiyordum Teks'i :D Sanırım Teks'i sevme nedenleri Süpermen gibi onunda bir çok fumettiye önderlik etmesi. Yanlışmıyım?

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,038
denize sıfır
Tamamdır.Şu an hoşuna giden çizgi roman ne ise 25 yıl sonra biri bundan ne anlıyorsun dediğinde vereceğin cevap ne ise bizden alacağında odur.
Yada şöyle diyelim senden 10 yaş küçük birinin hoşlandığı şeyler sana çocukça geliyorsa sanırım durumu anladın.:)Bol bol oku askerden döndüğünde tekrar bunu tartışalım.:)

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
310
14,326
Teks kodumu oturtur.Serttir,maçodur ama ben daha çok, soykırıma uğratılan, bir zamanlar amerikanın gerçek sahipleri olan kızılderililerin yanında yer aldığı için severim Teks'i....

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Ben zagorcuyum,bu arada neden teks:Çünküü batman nasıl JLAmerica ya liderlik yapıveriyorsa,teksde FumettiLeagueItalia'ya liderlik yapıyor :D Yinede zagor :D

Nitr0

Süper Üye
6 Ocak 2012
209
232
Sevgili tayyarbaba gerçekten güzel bir soru sormuş.
Ben de forumdaki okur sayısının çokluğundan bu ilginin nedenini merak ediyordum.
Böyle köşe sorular sayesinde güzel fikir alış verişleri olacağını düşünüyorum.
Belki verilen cevaplar sayesinde bugünün meraklıları yarının sıkı Teks okurları olur.

barışvolkan

banned
9 Kas 2011
276
542
Geçen birşey dikkatimi çekti en çok konu açılmış bölüm teksin bölümü en çok çizgiromanı olan yine teks en çok konuşulan yine teks nedir bu teks :D Bende okudum birkaç sayısını ama beni pek sarmadı gerek en az 100 sayfa olmasından gerek siyah beyaz olmasından 2 sayı okuyup sıkıntıdan bıraktım nedir sizi bu kadar bağlayan özellik?

Sevgili arkadaşım,
Aslında soruna cevap vermişsinde sayılır.
Bende okudum bir kaç sayısını?
Gerek 100 sahife olması,
gerekse siyah beyaz olmasından.....

Eh sevgili kardeşim,bizler renkli basını ,bilgisayarı,tv yi,cep telefonunu görmeden ve kısıtlı şartlarda çocukluğumuz geçti.
Gelelim tex'e,
Bir macerasını baştan al ve sonuna kadar oku..Hatta altın tex'lerin rtenkli kısmını 1-15 arasını renkli olarak sevgili arkadaşımız Lotoloto yayınladı o 15 sayıyı oku...Ondan sonra bu soruyu bana sor:Ğ.
Şu anda iki tercüme ve renkli tex'leri severek Çizgi Diyar gücü olarak yapıyoruz...İnşallah bayram şekeri olarak sunarız..:D
Sevgi ve saygılar Kardeşim.

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,840
6,414
Teksi seven pek çok kişi kendine göre pek çok neden sıralıyabilir.
1- tex içimizde haksılıga uradığımızda büyüyen öfkeyi dışa vuran bir kahraman. o nedenle duygularımıza tercuman oluyor.
2- Sistemin hem içinde ve hem dışında olan bir kahraman, sistemin iyi yada kötü doğru yada yanlış olmasına bakmaksızın kendi moral değerlernin doğrultusunda hareket ediyor. bu nedenle pek çok insanın içinden geçirip de yapamadığını yaptığı için de seviliyor bence.
3- E haklısınız fumettinin motor yayını, o nedenle bonelli tarafında en iyi yazarlar ve çizerleri ile kotarılıyor.
4- biz teksas tommiks ve texle basladır. ve aralarında naif olmayan ve sert olandı delikanlı abidir teks
neyse uzatmim daha çok vardırda diğer seven arkadaşlar yazarlar.

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,141
20,871
neden mi teks ; arkadaşım.
öncelikle çizgi roman çizimlerinde bir sanat var.arka fonlarına
bir bakınız , ne kadar zengin çizilmiş.tabiatın güzellikleri ,
insanların duyguları ve düşünceleri daha güzel yansıtılıyor
bence.conan da böyle bir sanat eseri .teks in sözlerinde
teks in yüz hatlarını inceleyiniz ,incelik , çizim tekniği bence
orada görülüyor.teks pratik çözüme gidiyor, çabuk karar
veriyor,rakibinin kim olduğu farketmiyor.onun için hangi meslek
grubundan olursa olsun , hangi kesimi temsil ederse etsin,bir
iyi birde kötü insan var.olayı insani boyutlarda gördüğü için,
hemen mücadeleye girişip korkmadan hallediyor.arkadaşlığı,
dostluğu,doğruluğu ve cesareti kendini etrafına saygın
kılıyor.onun için arkadaşları gözlerini kırpmadan yardıma geliyorlar.
bu dayanışmalarında ben sen yok, herkes herkesi dinliyor,
büyüğünden küçüğüne hep dayanışma .
balonladığım 16. klasik teks macerasında arkadaşı carson ,
ondan yardım istiyor , onun dostu benim dostumdur diyen
teks yardıma koşuyor, bayan nelly zengin bir çiftlik sahibi
ama çiftliği idare etmek kolay mı ? teks elindeki parayı bile
verip ona yardım ediyor.yol gösteriyor.kabile şefi yaşlı kahraman
reislerinin cenaze töreni ,katılması , söylediği sözler ,maceranın
sonunda da , evet dostlar , bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır.
sevgiler , saygılar.

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
389
1,196
Tex "İntikam Yemini" adlı macerada sevgili Eşi Lilyth'ı alçakça öldürenlerden intikam alacaktır ve
Brennan için "Bu kez onu cehenneme postalamadan içim rahat etmeyecek" der. Kit Carson sorar
"Yargıça teslim yok mu?". Tex'in elinde 45'lik Colt'unu görürüz ve "İŞTE YARGIÇ BURADA" der.
Tex entrikasıyla, intikamıyla, arkadaşlıklarıyla, vefasıyla ve ihanetleriyle "gerçek hayat" gibidir.
Yetişkinler içindir.Uğrunda 50 yıldan fazladır ömürler harcanmıştır. İleride anlarsın ve seversin.