Neden DC Yayınlamazlar?

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Klasik ben ve klasik soru başlığım :D Efendim şimdi aklıma geldi ne zamandır yazıcaktım bir fırsatım olmadı. Neden Türkiye'deki yayınevleri çok kaliteli DC eserlerini yayınlamazlar? Malumunuz comics aleminin 2 ağababası vardır: Marvel ve DC. DC her ne kadar kalitede Marvel'ı 5'e 6'ya 7'ye katlasada (Şahsi fikrim tabi :D ) Marvel'ın daha popüler olduğunu, ve bu durumunda Türkiye'ye şöyle yansıdığını görüyoruz: Türkiye'de Batman, Süpermen gibi DC kahramanları gayet güzel satarken geri kalanlar neredeyse hiç basılmamış. Ben hiç bilmiyorum Türkçe basım bi Flash veyahut Green Lantern var mı. Yahu illaha "Aa bak İron Man'in kitabı çıkmış bunun filmide güzeldi bunu alalım mı?" demesi mi lazım o kitabı alanın. Ne biliyorlar Shazam'ın Power Girl'ün Türkiye'de satış rekorlarına kadar gitmiyeceğini. Ki yap 2-3 reklam milyon bile satar o kitap :D Tamam kabul ediyorum Marvel bu pazarlama işini daha iyi yapıyor ama olan DC'nin kaliteli eserlerine oluyor. Sizinde bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Sevgiler,saygılar

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,228
Far Far A Way
Ben de bir Marvel'ci olarak sana katılıyorum abicim. Fakat yeni bir karakteri satın almaya hazır değil bu toplum, anca bu körü körüne(bağnazca) bağlandıkları bu aptal kutusunda filmi çıkarsa anca artar biraz. Yani senin dediğin gibi bir patlama hiç beklemiyorum. Diyeceksiniz bu konulara cevap yazamazdın , e bütün konuları es geçmeyiz ya :)

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,825
29,272
İstanbul
Okuma ve araştırma alışkanlığımız milletçe olarak olmadığı için (genel olarak konuşuyorum), önce filmi bir çıkacak, sonra McDonlads gibi fastfoot'lar promosyonlarını yapacak, sonra bilgisayar veya playstation oyunları çıkacak, bunun üzerine online oyunları da yaygınlaşırsa işte o zaman bizim milletimiz: Haaa, böyle bir çizgi romanda varmış diyip onu belki satın alacak. :D
Yanılmıyorsam böyle bir zincirleme var gibi görünüyor.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Güzel bir yazı. Gene ülkeden kaynaklı okuyamıyoruz DC'yi. Ee sistem böyle gidince ÇR kendi fanlarını bile kaybediyor zamanla.

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
396
350
İzmit/Gölcük
Devrim abinin verdiği linkteki yazıyı sonuna kadar okudum.gerçekten haklılar şuanda Türkiye'de o kadar telif vs... ödeyip yine de iyi satış yapıp durumu kotaracak yayınevi neredeyse yok. şuan çizgiroman yayınlayan yayınevlerinden birtek ntv yayınları bu işin altından kalkabilir sanırım o da iyi reklam yaparak malum ntv büyük bir grup tv,radyo,dergi gibi çeşitli medya organları var.bu nedenle de kolay reklam yapıp elindeki ürünü satabiliyor.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Gerekli Şeyler Joker'i bastı. İyide satmış Joker. Ama daha kitap raflardayken internette paylaşıma sunuldu. Böyle olunca da adamların karı azalıyor. DC'nin istediği astronomik telif hakları da ortadayken bu ülke de uzun yıllar DC basılmayacaktır.

mcrane

Yeni Üye
19 Eyl 2011
34
31
"DC’nin, yani dolaylı olarak Warner Bros.’un çizgi roman politikasının 2012 yılında da değişmeyeceği bilgisini aldım. 2013 için şimdilik bir şey söyleyemiyorlar ama bizim durumumuzda olan birçok Avrupa ülkesi bulunduğunu kendileri de biliyorlar. Hatta uzun yıllardır DC yayınlayan yayıncılar bile bu politikadan etkilenmiş görünüyor. Örnek vermek gerekirse çok uzun yıllardır DC çizgi romanlarını yayımlayan Panini Fransa, DC haklarını Ocak 2012 itibariyle Dargaud’ya (Asterix, Blueberry, Blacksad, Red Kit, XIII ve daha nicelerini yayınlayan yayınevi) kaptırmış durumda. Bunun nedeni üstü kapalı geçilse de Warner Bros.’un fiyat politikasının bu durumda büyük bir payı oldu gerçek." bu yazıdan da anlaşıldğı gibi yayın politikasında sıkışıp kalıyoruz. Ya sağlam yayınevlerimiz olacak ya da çocuklara ipad i verip kütüphaneleri müzelere taşıcaz. Dünyada Amerika'da ve Avrupa'da gelişmiş ülkelerin kütüphanerlerine, verilen değerlere fotoğraflarla bir gözatalım.

Kitaplara değer vermeyen bir ülke hiçbir zaman gelişemez, çağdaş ve modern olamaz.

washington_dc_library-of-congress.jpg

library.jpg

The-reading-room-at-Washi-002.jpg

370663920_b87c065936.jpg

Rare+Books+Shown+Opening+Science+Museum+Library+ELLrpPHZamcl.jpg

Birde bizim ülkemizde, yeri dahi unutulmuş, çürümeye yüztutmuş kütüphanelerimize bakalım.

millikutuphane3.jpg

NesinVakfıKütüphanesi2.jpg

Son düzenleme:

ilbeyözgüler

Yeni Üye
9 Haz 2012
4
4
öncelikle biz bedavacıyız kim internette okumak varken gidip çizgi roman satın alsın bu formun bir yıl bekleme süresini taktir ediyorum böyle olunca çizgi roman fiyatları artıyor ve dc türkiyeden kaar edemiyeceğini bildiği için telif hakkını yüksek tutuyor bu yüzden bize çizgi romanları almak düşüyor bende çizgi roman çevirmenliği yapıyorum ama sadecede basılması uzun sürecek ve hiç basılma ihtimali olmayan çizgi romanları çeviriyorum sizden ricam çizgi romanları satın almanız

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,399
Pahalı olduğundan yakınıyorlarda anlamadığım bir nokta var Sandman,Watchmen,V for Vandetta gibi kitaplar var onlar daha mı ucuz ki yayınlanabiliyor

Harley'sJoker

Yeni Üye
18 Kas 2012
2
0
bence güzel bir konu açmışsın . Dc veya marvel çizgi romanları satmamaları çok saçma . İnsanlar çizgi romanları sever . Yani ülke değil köy de yaşıyoruz sanki . Öyle bir saçmalık var . Oysa ki çocuklar böyle okuma alışkanlığı bile kazanabileceğini düşünüyorum . Satmama bahanelerini çok merak ediyorum .

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
bence güzel bir konu açmışsın . Dc veya marvel çizgi romanları satmamaları çok saçma . İnsanlar çizgi romanları sever . Yani ülke değil köy de yaşıyoruz sanki . Öyle bir saçmalık var . Oysa ki çocuklar böyle okuma alışkanlığı bile kazanabileceğini düşünüyorum . Satmama bahanelerini çok merak ediyorum .
devrimk`nin cevabında İlke`nin yazısı var ya, okumadınız mı?

Türkiye`de çizgi roman SATMIYOR. İnsanlar çizgi romanları sever sevmez bilemeyiz. Ancak insanlar çizgi romana pek para ödemezler. Bu yüzden çoğu kişi burada değil mi?

Satın alınmadığı sürece isteyen istediğini desin, firmalar telifleri ödeyemezler. 20-40 TL gibi fiyatlara satarlar. Ne zaman ki bir çizgi romanı yüzler değil binlerle basıp satarlar o zaman istediğiniz çizgi romana kavuşursunuz. O zaman istediğiniz fiyatlara alırsınız.

Buna ulaşmak için de şimdiden başlayarak destek vermeniz gerekir.