Nancy Peña – Madam Serisi 01 – 04 (Fransızca, 2.Kitap aynı zamanda İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,541

Madame (Peña) - T02 - Un Temps De Chien (Nancy Peña) (2016)

Madam Serisi

Bu evde kral, kedidir!

Kendisini sahibi sanan bir evcil hayvanın özel sevgisini, kahkahalarını ve hayal kırıklıklarını sunan bu hayattan kesitler serisinde Madam, haylazlık anlamına geliyor! İster kıyafetleri yırtıyor, ister halıya mürekkep döküyor, ister havayı pis kokulu ton balığı nefesiyle dolduruyor olsun, Madame hem son derece sinir bozucu hem de sevimli bir şekilde tuhaftır.

Anlatım ustalığıyla Nancy Peña bize her yaştan kedi severin ilgisini çekecek küçük, komik eskizler getiriyor!

Üstat @Osidi ‘ye nispet yapar gibi bir başka Fransız çizeride ben tanıtayım dedim.

Nancy Peña

Nancy Peña (13 Ağustos 1979, Toulouse doğumlu), Fransız bande dessinée (BD) çizgi roman yazarı ve çocuk edebiyatı illüstratörüdür.

Aslen Toulouse'luydu ve orada özellikle Catherine Escudié'den çizim eğitimi aldı. École normale supérieure de Cachan'a katıldı ve burada 2003 yılında uygulamalı sanatlar alanında Agrégation aldı. Kendini yalnızca çizime adamadan önce birkaç yıl öğretmenlik yaptı.

Çizgi romanlarında Will Eisner veya gravürde Rembrandt veya Calot dahil olmak üzere farklı sanatlardan etkilendi.

Le Chat du kimono da dahil olmak üzere birçok çizgi roman serisinin yazarıdır.

Peña, Senaristliğini Blandine Le Callet'nin yaptığı bir çizgi roman serisi Medee'nın mitolojik karakterinin yeniden okunması sağladı, 4 ciltlik seri büyük bir başarı yakaladı, 2020 Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali'nde yüzyılın 100 BD'sinden biri olarak anıldı. Dizi 2021 yılında tam haliyle toplandı.

Peña aynı zamanda, tarihi yayıncısı La Boite à bulles tarafından Le Monde gazetesinin web sitesinde sabahları yayınlanan "Madam" dizisinin de yazarıdır.

Peña'nın resimlediği çok sayıda çocuk yayını arasında, Estelle Faye'nin yazdığı “Les Guerriers de glace”, 2019 Epinal kitap festivalinde Prix Imaginales ödülünü aldı.

Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,541
Üstat @Osidi ‘ye nispet yapar gibi bir başka Fransız çizeride ben tanıtayım dedim.

Ne demek sevgili @balkan dükkan sizin. Kedisi olmayan bir kedisever olarak çok teşekkür ediyorum.

Siz kıdemlisiniz ve Dükkan Sizin. Ben dağdan gelip, üç günlük olduğuna bakmadan bağdakiyle laf yarıştıran gibiyim.