Mutluluk İnsandır

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,732
Değerli dostlar,

TRT'nin tek kanallı ve siyah-beyaz yayın yaptığı zamanlardı.Yayınlanan her proğramı büyük bir ilgi ve dikkatle izlerdim.Bazı yayınların sona ermesi,o yayını bir daha izleyememe ızdırabı beni inanılmaz üzerdi. Bir gün hiç unutmuyorum.Ramazan akşamı idi.TRT'de başrollerini rahmetli Kemal Sunal rahmetli Adile Naşit,rahmetli Ali Şen,sinema ustası Şener Şen,Halit Akçatepe,Ayşen Gruda ve Hale Soygazi'nin oynadığı Süt Kardeşler filmini, ünlü jeneriğinin başlamasından en sonuna kadar o kadar büyük bir beğeni ile izlemiştim ki...Filmin sona ermesi ve bir daha o filmi izleyememe endişesi, "keşke hiç izlemeseymişim" dedirtecek kadardı.
Aradan yıllar geçti.Pek çok televizyon kanalı açıldı.Bir daha izleyemeyeceğimizi sandığımız filmleri tekrar tekrar izledk televizyonlarda.Ertesi günü eşle dostla o filmleri yeniden birbirimize anlatıp bir daha mutlu olduk.
Teknoloji geliştikçe insanlığa sunduğu imkanlar insan aklının sınırlarını zorladı.Bir zamanlar bir daha seyredemeceğim diye üzüldüğüm filmi hem de renkli ve basit bir diskten dilediğim kadar izleme imkanı tanımıştı bana.Ancak o teknoloji o mutluluğu tattıramadı.
Aynı filmi,üstelik benim olan bir DVD'den izleyemiyordum.Ancak bir ulusal TV kanalında o filmi izlediğim zaman yine eski tadı alıyordum.Bunun nedenini uzun süre bulamadım.Bir dostla konuşurken aklıma gelmişti."Haaa!" Demiştim."O filmi başka insanlar da seyrettiği için ben mutlu oluyormuşum.Başkalarıyla da aynı mutluluğu paylaşmakmış meğer beni de mutlu kılan."
Aynı şey çizgi roman için de geçerli idi.Gerçi çizgi romanı herbirimiz kendi başımıza okuyorduk.Ancak biliyorduk ki bizimle beraber pek çok arkadaşımız da o sırada çizgi roman okuyordı.

Sözü şuraya getireceğim.
Bütün güzellikler insanla var.Mutluluklar da öyle.

İnsanımızın birbirine olan saygı ve sevgisinin artması dileği ile..

Bütün Çizgi Diyarı takipçilerine selam ve saygılar.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,705
35,978
İstanbul
Sevgili Harpoon çok güzel ifade etmişsin her şeyi, dünyadaki tüm güzelliklerin bu forumda paylaşılması temennisiyle...
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,732
Değerli Baltimora,

Çizgi Diyarı'na hoşgeldin.

Yazım hakkındaki değerlendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim.

Selam ve sevgi ile..
 

bilgibilgi

Kıdemli Üye
26 Mar 2009
154
577
Ne guzel yazmissin Harpoon.. Ne kadar yumusak harfler, sozcukler secmissin.. Ne kadar insani ve basit seyleri gozlerimizin onune sermissin..

Adile Teyze'yi hic kacirmazdim ben de bir zamanlar. Zaten evde gorsellik namina aksamlari acilan siyah beyaz televizyondan baska neyimiz vardi ki bir zamanlar? Ozel kasalarda (suntadan) sakladigimiz cizgi romanlarimiz haric.. Hatirlarim da Adile Teyze bana resimlerini gondermisti. Bir de kimlik karti falan.. Sener Sen'in de Hurriyet Cocuk Gazetesi promosyonu olan bir cekiliste bana Lego kazandirdigini hatirliyorum. Ama Adile Teyze bir donem butun cocuklarin isimlerini okudugu halde, benim adimi okumamisti televizyonda.. Ben kucuktum anlamazdim.. Yillar sonra Hala'mla konusurken, kendisi adimin okunmamasindan dolayi hissettigim uzuntuyu fark ettigini ve okunmama nedenini de bildigini ama bana aciklayamadigini soylemisti..

Cunku, benim adim Mahir.. Ve yasakli isimdi bir zamanlar.. Cocuk adlarinda bile ideolojik tavirlar sergilemeyi basarmis bir televizyonculuk anlayisina sahipmis benim ulkem..

Yazi yazmak istiyorum. Forumda paylasmak istiyorum ama gelmiyor icimden. Oyle yorgun hissediyorum ki kendimi.. Bir kac gun once Hababam Sinifi Sinifta Kaldi filmini izledim ve..
Inanir misiniz, sikinti basti beni. Bunaldim. Zar zor filmin sonunu getirdim. Oysa ne cok sevdigim bir filmdi. Sonra bunun nedenini dusundum ve ilerleyen saatlarda senin yazini okudum. Ayni his..

Evet.. Dedigin gibi belki.. Paylasmaktan gelen zevk.. Belki de baska seyler. Bilemiyorum.. Kafam o denli karisik ki.. Yazmak istiyorum ama yazamiyorum. Cunku biliyorum, sizleri ilk tanidigim forumda basima geldigi gibi, insan seklinde tuhaf yaratiklar yazdigim bazi seyleri anlamayacak veya cikarci ruhlari rahatsiz olacak ve bana saldiracaklar yine..

Bu durumdan yorulan, kacan biri degilimdir ama.. O denli anlamsiz geliyor ki bazi seyler artik bana.. Cok yakinda Turkiye'ye geliyorum ama inanir misin, hic mi hic hosnut degilim bu durumdan.. Of! Ne kadar yorucu bir hayat bu. Hele benim gibi optimist olamayan elestirel insanlar icin..

Yazini cok begendim Harpoon.. Etkiledi beni.. Biraz da yabancilasma kavramini cagristirdi aslinda.. Sonra, sakin "ne alaka?" deme ama bir zamanlar, "eger Tanri ucmamizi isteseydi bizi kanatli yaratirdi" diyenleri dusundum ve bu zihniyetin bugunku temsilcilerini.. Reddettikleri teknolojiyi en cok ve igrencce kullanan acinasi insanciklari.. Pek cok seyi daha.. Ama yeri degil burasi bunlari yazmanin..

Tekrar tesekkurler Harpoon.. Kim bilir, belki Turkiye'ye gelince bir raki-balik yapariz bir yerlerde, paramiz olursa..

Sevgiyle kal..
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,732
İlk çizgi romanı indirdiğim günden bu güne herşeye rağmen pek çok kaliteli insan tanıdım.Bu da bana yeter.

Selam ve sevgiler..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,705
35,978
İstanbul
Değerli Baltimora,

Çizgi Diyarı'na hoşgeldin.

Yazım hakkındaki değerlendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim.

Selam ve sevgi ile..

Hoşbulduk değerli Harpoon, rica ederim.. Böyle seviyeli bir forumda bulunduğum için çok mutluyum bu da burdaki arkadaşlarımızın kalitesinden kaynaklanıyor.. Kalın sağlıcakla..
 

sufi

Yeni Üye
7 May 2009
14
5
izmir-bornova
Sevgili HARPOON öncelikle samimi yazılarınızdan dolayı, cavaplamayı düşündüm.. Eğer böyle bir hizmet veriyorsanız, bu hizmeti amatör bir ruh ve sevgi ile başkalarının paylaşımına açıyorsanız inanın bunun tadına ulaşmak her insana nasip olmaz.. Sanırım ben sizden biraz büyüğüm ve ilkokula başlamadan önceleri 4-5 yaşlarında ilk çizgi kitabım Vak Vak amca ve Tenten kitapları sayesinde okumayı öğrendim..ve ilkokula başlayınca bu kitaplar tamamı yasaklandı..evde okulda okuyamaz olmuştuk.. Evet ilk göz ağrım bu kitaplar olmuştu.. 50 yaşına gireli çok az oldu inan,aynı his ve duygularla buldukça okurum.. Yani kısacası aşık'la maşuk gibiyiz..:9 ve siz, herşey rayına oturunca ben sessizce çekileceğim diyorsunuz.. Yok öyle birşey.. Ne demek çekilmek :mad: Madem çizgi dünyasının sanal kahramanlığına soyundunuz bu işi bırakıp kaçmak olmaz,olamaz...:'( sizin değerli Paylaşımlarınızı okumak ve gün be gün takip edip cevaplar yazmak asli bir görevim olacak.. Biz biraz geç kaldık bilgisayar uğraşına... Maddi olmasa bile manen destekleyip bu hizmeti sonuna kadar hep beraber götürürüz inşallah... Eline, yüreğine ve emeğine sağlık sevgili dostum...(bu arada sormadan edemeyeceğim kalbinizin delik olduğunu yazmışınız... Umarım şu an sağlığınız yerindedir.) SEVGİYLE KALIN..:wbtr::wbtr::wbtr:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,732
Sevgili sufi,

Bu güzel yazınız için çok teşekkür ederim. İnternetin bu yanını çok seviyorum. Birbirine benzer insanları bir araya getiriyor. Ortak duygu ve düşünceleri ve ortak beğenileri olan insanlar bir şekilde birbirini buluyor. Umarım Çizgİ Diyarı'nda uzun yıllar ve pek çok çizgi roman severi ile birlikte oluruz.

Selam ve sevgiler sevgili sufi.
 
Üst