Mutlaka Okumamız Gereken Çizgi Romanlar

colossus

Aktif Üye
29 Ocak 2012
323
410
USA
Merhaba forumda dolaştıkça ve okudukça aslında çizgi roman bilgimin ne kadar da kısıtlı olduğunu fark ettim. 21 yaşındayım ve çocukken okuduğum çizgi romanlar x-men,wolverine,spiderman ve spawn'la sınırlı. İtalyan çizgi romanlarına dair sadece kulaktan dolma şeyler biliyorum. Derginizde ki röportajlarda yaş ortalamasının fazla olduğu belli oluyor ona dayanarak soruyorum :) Yeni nesilin mutlaka okuması gerek dediğiniz italyan ve amerikan seriler hangileri?

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,037
denize sıfır
kendi adıma buna ne desek boş.çizgi roman çizgilerin hangisi hoşuna giderse diye başlar.genelde resimleri görüyorsunuz önce neden hoşlandığınızı bilmek gerek.ama zagor okumayana kız vermiyorlar diye biliyorum.:)

colossus

Aktif Üye
29 Ocak 2012
323
410
USA
kendi adıma buna ne desek boş.çizgi roman çizgilerin hangisi hoşuna giderse diye başlar.genelde resimleri görüyorsunuz önce neden hoşlandığınızı bilmek gerek.ama zagor okumayana kız vermiyorlar diye biliyorum.:)

hani sinemada da klasikler vardır ya çizgi romanın klasiklerini istedik aslında sizden. zagorla başlıyoruz o zaman :D

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
312
Ben hiç Marvel ve DC'den şaşmadım.Bana göre fummetti'lerde olay çok yüzeysel oluyor ve sürekli aynı formül kullanılıyor.Kağıt,çizim ve yazı kaliteleri Amerikan çizgi romanlarıyla kıyaslanamayacak kadar kötü gelse de bana , zevkler tartışılmaya pek açık bir konu değil. Amerikan çizgi romanlarına başlamak için sizi şuraya yönlendirelim;
http://www.cizgidiyari.com/forum/ki...ivil-war-ve-sonrasi-marvel-evreni-tamami.html

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
v for vendetta
watchmen
y the last man

bunlar harikadır ama alt metinleri çok yoğundur. belki biraz çizgi roman okuduktan sonra başlayabilirsiniz. fakat mutlaka okumalısınız bunları

conan22

Yeni Üye
19 Ara 2010
41
22
Batman- Year One
Killink Joke
Dark Knight Rises
Sandman
V for Vandetta
Watchmen
Y: The Last Man

Bir de fummetti olarak Büyülü Rüzgar'a kesinlikle bakmalısın.

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
5,117
ben kesinlikle teks oğlak yayınlarından başlayın diyorum.(1-klaatunun altını isimli macera) şu anda sitede 136 cı sayıya kadar var. en heyecan vereni bu seri. hem teks hem oğlak yayınları hımm duble olacak.