Muhabbet bölümü

umut22

Aktif Üye
8 Tem 2010
397
989
Sayın yöneticiler, bir teklifte bulunacagım. Bakalım beğenen çıkacakmı.

Forumda online sayısına bakıyorum 2000 kişiden aşağı düşmüyor. Fakat hareketli konu sayısı çok az. Hergün çoğu kişi benim gibi foruma giriyor, son konulara ve cevaplara bakıyor sonra indireceği kitap varsa yeni yüklenmiş, indiriyor ve tarayıcıda yeni sekmeye geçip başka forumlarda muhabbete dalıyor, yazmıyorsada okuyor. Tahminim o ki çoğu kişi benim gibidir.

Bu forumun yaş ortalamasının 30+ olduğunu düşünüyorum. Diğer sitelerde de kafaya uyacak muhabbet bulamakta zor zaten. (Çoluk çocukla etme muhabbet... hesabı)

Diyeceğim bir bölüm açılsa;

Mesela "konu dışı" gibi veya "çaylar demlendi buyrun muhabbete" gibi isimler adı altında açılan bu bölümde, biraraya gelinse en azından üyeler selamlaşsa, dileklerini günlük muhabbetlerini yapsa fenamı olur.

Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum. Yada Forum içeriğine aykırımıdır.

Son düzenleme:

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
Abi forum başlıkları herkesin yapabileceği birşey ancak siteye bir chat opsiyonu ekleseniz süper olur.

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,378
chat eklentisi vs.. ama bununda cılkını çıkartırız gibime geliyor..
flash tarzı birçok forumda olan şey, kafasının tası atan basıyor küfürü..
hiç hoş olmuyor !
konu başlığı açılsa hadi bugün iyi, bu ay iyi 3 5 ay içinde sayfa sayısı 100, 1000 olacak kim baştan okur ki ?
ayrıca şu flash tarzı chat ana sayfanın açılış hızınıda bir nebze etkileyecek, ayrıyetten artık ne derece ayarlanırsa 15 30 60 saniyede bir kendini yenileyecek..
forumun en üstüne konsa, yine başlayacak konum altta kaldı tartışması,
alta konsa bu seferde üstte isteriz :)
bakalım ne olacak ?

Nyo

Kıdemli Üye
18 Eyl 2010
104
72
Az ama öz mesajların olması her zaman daha iyidir bir forumda... Ben açıkçası bu tarz başlıkları forumlar için hoş karşılamıyorum, yaratıcılıkları sınırlıyor bence.

Bunun yerine, konulara yorum yazma teşvik edilebilir çeşitli yöntemlerle, bu daha hoş olur kanaatindeyim.

Çünkü konulara bakıyorum, gerçekten konuşulacak çok şey var! Ama bir başlık altında değil. Forumu özel mesaj kutusuna çevirmemeliyiz bence.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,037
denize sıfır
Yaptık diyelim;konuya yorum yazmaya üşenenler oraya yazarsa da biz deliririz dilerseniz şimdilik bu konuyu rafa kaldıralım.:)