Mübarek Ramazan Ayınız Kutlu Olsun.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,888
140,310
hogeldinramazangifleri.jpg

2011oruclalgiliresimler.jpg

" Ramazan Ayınız Mûbarek Olsun..,

Cenabı Allah’a sonsuz hamd ve senalar olsun ki Mübarek Ramazan ayını idrak edeceğiz bu akşam ilk teravih namazımızı kılacak aynı gece sahura kalkacak salı gününden itibaren de inşallah oruçlarımızı tutacağız Ramazan ayların sultanının adı bin ay’dan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde bulunduran mübarek bir aydır Peygamberimiz bu ay için Ümmet-i Muhammed’in ayı buyurmuştur.

Ramazan ayı evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan azat olma ayıdır. Müslümanların hasat mevsimi, Cenab-ı Allah’a kullukta sebat edenlerin mükâfatını alacağı bir aydır. Yüce Allah’ın tarifi ile“İnsanlara doğru yolu gösteren, hak ile batılın arasını ayıran, hidayet kaynağı Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu aydır’’

Kendisine erişip şartları haiz olanlara oruç tutmanın farz olduğu mübarek bir aydır. Ramazan ilahi isimlerden bir isim olarak oruç ayı, ilahi bir aydır. Kısaca ramazan; temizlik, yanmak ve keskinlik manalarına gelir.Bu manalardan maksat da günahların yanması ve ramazanın bizi Allah’a yaklaştırmasıdır. Ramazan ayının birinci özelliği, Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olmasıdır.

Bunda üç mana vardır Kur’an, ramazan ayının kadir gecesi denilen mübarek bir gecesinde dünya semasına, Beyt-i Mamura bir defada bir bütün olarak indirilmiş daha sonra yirmi üç senede parça parça yeryüzüne indirilmiştir Kur’an bu ayda indirilmeye başlandı demektir. Hira Mağarası’nda “Yaratan Rabbinin adıyla oku”(2). Mealindeki ilk ayetin Peygamberimize inişi ramazan-ı şerifin kadir gecesindedir. Kur’an bu ayda inmiştir ve bu aya şeref vermiştir.

Kur’an’da ramazandan başka Allah tarafından övülmüş bir ay yoktur.

Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimiz de bu ayın hususiyetlerini şu şekilde anlatmaktadır: Ümmetime ramazan ayında beş şey verilmiştir ki, bunlar benden önceki hiçbir peygambere verilmemiştir.

1- Ramazan ayının ilk gecesi olunca Allah (c.c.) ümmetine (rahmet nazarıyla) bakar. Allah, bir kimseye rahmet nazarıyla bakarsa O’na ebedi olarak azap etmez.

2- Ramazan akşamlarında oruçluların ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.

3- Melekler her gün ve gece onlara istiğfar ederler, bağışlanmalarını dilerler.

4- Allah (c.c.) cennetine emredip; “Kullarım için hazırlanıp süslen, onların dünya meşakkatlerinden kurtulup benim yurduma ve ihsanıma istirahat için gelmeleri yaklaştı.”

5- Ramazanın son gecesi olunca, Allah hepsini bağışlar. Nitekim bir işte çalışan işçiler, çalışıp işlerini bitirince kendilerine ücretleri tam olarak ödenir, Buyurdu.

Bu vesileyle birlikte ramazan ayının milletimize, ülkemize ve bütün insanlık âlemine hayır , huzur ve barış, ölmüşlerimize rahmet ve mağfiret getirmesini, bizleri manevi yönden yüceltmesini, birbirimize karşı olan sevgimizi artırmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, Ramazanı şerifinizi tebrik ediyoruz.

Alıntıdır.

On bir ayın sultanı olan bu mübarek ay hepimize hayırlı olsun.
Allah tekrarını nasip etsin inşaallah.
 

{kırlangıç}

Yeni Üye
23 Tem 2012
88
317
Mübarek Ramazan ayı tüm islam alemine ve çizgiroman ailemize kutlu olsun nice sağlıklı mutlu ve huzurlu Ramazan aylarına kavuşma dileği ile.
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,456
güney
ALLAH bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine vatanımıza ve bayrağımıza kast edenlere fırsat vermesin inşaallah,11 ayın sultanı RAMAZAN tüm TÜRK ve İSLAM alemine hayırlar getirsin, ezan susmaz,bayrak inmez,vatan bölünmez,şehidler ölmez.NE MUTLU MÜSLÜMAN TÜRK'ÜM DİYENE.
 

birmehmet

Süper Üye
4 Eki 2009
554
423
Hepimize

yeni çağların müjdecisi olacak olaylara gebe dünyamıza

mutluluk getirmesi ümidi ile
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,414
26,980
İstanbul
Tüm inananların ramazanı kutlu olsun.
Bu sıcak ve uzun günlerde oruç tutan tüm dostlara Allah kolaylık versin.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Tüm İslam Aleminin ve siz sevgili Çizgi Diyarı ailemizin Ramazan ayı mübarek olsun. Layığıyla geçirebiliriz inşallah. Çok şükür bugünleri de gördük.
 

oks03

Yönetici
28 Haz 2010
586
13,127
neverland
Gönüllere hoşgörü ve kardeşlik, insanlara insanlığını hatırlatması dileğiyle tüm İslam dünyasının ramazanı mübarek olsun
 
Son düzenleme:

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,105
Rahmet ve mağfiret yüklü Ramazan ayınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
 

Soleil

Süper Üye
19 Mar 2010
650
987
Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,706
35,987
İstanbul
Gene; dünyanın dört bir yanında türlü türlü insanlık suçları işlenirken bir Ramazan ayına giriyoruz. Yüce Allah'tan temennim, bu seneki Ramazan ayının yeryüzüne huzur, barış, refah, kardeşlik ve esenlik getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum..
 

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
773
3,007
Donatarak dolduranın, ol deyince olduranın 99 adıyla hayırlı Ramazanlar...
Şu mis gibi Ramazan havasını bizlere bir kez daha yaşatan Allah'a sonsuz kere şükürler olsun.
 
Üst