Mubarek Mevlit Kandili Kutlama

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,260
54,228
Kendi Koltuğunda


Bu gece Mevlid kandilidir. Dünyadaki bütün insanlara peygamber olarak gönderilen Muhammed aleyhisselamın, Mekke-i mükerremede doğduğu (m.571) gecedir... Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiulevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimiz nübüvvetten sonra, her yıl, bu geceye önem verirdi. Her Peygamberin ümmeti, kendi Peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştı. Bugün de Müslümanların bayramıdır. Neşe ve sevinç günüdür. Mevlid gecesi, Kadir gecesinden sonra en kıymetli gecedir; hatta Kadir gecesinden de kıymetli olduğunu bildiren âlimler vardır.
Mevlid gecelerinde toplanarak, mevlid kasidesi okumalı, tatlı şeyler yedirip içirmeli, kaza namazları kılmalı, Kur'ân-ı kerîm okumalı, dua, tövbe etmeli, hayır hasenat yapmalı, Müslümanları sevindirmeli, bunların sevaplarını ölülere de göndermelidir.
Bir damla umut serpilsin yüreğinize, bin tatlı umut dolsun günlerinize, hayalleriniz gerçekleri bulsun, bütün dualarınız kabul, Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarla birleşmek dileğiyle tüm çizgi diyarının ve Müslüman aleminin mübarek Mevlit kandilini ve cumasını kutlarım.Nice Kandillere
 
Son düzenleme:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,888
140,310
Dostların Kandilini kutlarım.
Allah(CC) tekrarını nasip etsin.
2015 yılına bolluk,bereket,huzur ve sağlık dolu günler getirsin.
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,064
2,807
Selatü selam bu gün doğum günü olan efendim muhammed'e ve yine Selatü selam bir hafta önce doğum günü olduğu ifade edilen efendim isa'ya ve yine selam olsun babam adem ve efendim arasındaki tüm Allah'ın elçilerine ve onların izini takip eden ailelerine,arkadaşlarına ve biz dahil tüm takipçilerine -bu mübarek günlerin hepimize tüm insanlık alemine barış,bereket ve huzur getirmesinini -bizi ve bu kainatı yarattığına ve bize bir kurtuluş vesilesi olarak elçiler gönderdiğine inandığım yüce ALLAH'tan isterim -rabbim yeryüzünün tüm coğrafyalarında akan kan ve göz yaşını dindir -insanlara barış içinde bir arada yaşama-başkalarının haklarına karşı duyarlı olma hissiyatı ver -bizlerin bilerek veya bilmiyerek işlediğimiz günah,hata ve kusurlarımızı affet muhakkak sen bağışlaması en çok olansın-sen bizim rabbimizsin ve senden başka gidecek kapımız yoktur-bizlere bir oyun ve eğlence olan bu dünya hayatından sonra daha güzel olanı ver -sen lutfu ve keremi bol olansın herşeyin sahibi sensin ve dilediğine dilediğince verirsin. -bize hem dünyada hem ukbada vereceğin her türlü güzelliğe ve nimete muhtacız. -sen kapına geleni boş çevirmezssin,el açanı boş koymazsın bu güzel ve kutlu zaman diliminde habibinin yüzüsuyu hürmetine istiyoruz bizi de boş çevirme...amin.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,384
142,646
Tüm dostların Kandilini kutlarım.
Allah(CC) tekrarını nasip etsin.
2015 yılına bolluk,bereket,huzur ve sağlık dolu günler getirsin.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,565
28,955
İzmir
1202030208291325709387235.gif


JF1WH-mevlid-kandili-1.jpg
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,456
güney
Bu gece peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (S.A.V) 'in dünyaya şereflendirdiği gecedir O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur.
Dularımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, kandiliniz mübarek olsun
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,456
güney
YÜCE PEYGAMBERİMİZİN doğum gününü kutlayan inançlı inançsız, müslüman hristiyan tüm forum sakinlerine şükranlarımı sunuyorum.
 
Üst