Motora atlayıp tam gaz şehir turuna çıkasım geldi.
Yavruyu da atmış amcam arka seleye..
Hastasıyız..
www.youtube.com/watch?v=ZMPJZdW6sj8
Moderatör tarafında düzenlendi:
Neden sevdik sizce?
Mori Kante denen tipsiz ve çirkin herifi?
Belkide kendi insanımızın karikatüre edilmiş hali gibi gelmişti bizlere...
Eskiler daha mı iyiydi ne?
Afrika pop'unun dünyaya açılmasına vesile olmuş bir parçadır. Bundan bir kaç sene önceye kadar kasedi hala elimdeydi.
Bir anlık gaflet ile "kasetlerin modası geçti" diyerek hepsini çöpe yollamakla hayatımın büyük hatalarından birini yaptım.
Şarkı başından sonuna kadar her şeyiyle mükemmel, türünün çok iyi bir örneğiydi.
1987 senesinde bu şarkı ilk çıkmış ise demek ki 14 yaşındaymışım o zamanlar.
O yılda bu şarkıyı nasıl beğenerek dinlediysem,
27 sene sonra (inanamıyorum bu kadar sene geçtiğine) yani şimdi de aynı beğeni ile dinledim.
Dostum ben de o yıllarda olduğuma göre seninle yaşıtız demek.. Buna çok memnun oldum. Ben de bu parçayı eskisi kadar sık olmasa da arada sırada dinlerim.
Ben zamanında Mory Kante amcamın bu albümünü kaset olarak almıştım bir yerlerden.
Bir süre sonra kasedin kağıdını sıyırdım altından başka bir şarkıcının ismi çıktı.
Özetle, korsan kasetmiş. Ne kadar üzülmüştüm Mory Kante'nin orijinal kaseti diyerek kandırıldığıma.
O kapağında Afrika resmi olan Gullit'li kaseti hatırladım, içinde şarkının değişik bir versiyonu vardı gibi hatırlıyorum.
İnternette ben de aradım ancak bulamadım.
Bundan aylar önce bahsettiğim söz konusu kasedin kapağını nihayet buldum.. Kaset Türkiye orjinli imiş.. Bugün de Mory Kante'nin 66'ncı yaş günü olduğundan; paylaşımı şimdi yapmak istedim..Allah sana uzun ömürler versin Mori baba..Benim aldığım kaset kesinlikle orjinaldi. Yalnız benimkinde sadece Mory Kante yoktu, tanımadığım başka Afrikalı şarkıcıların da olduğu toplama albümdü. Bu kasedi 1988'de İzmir Fuarı standlarındaki bir plakçıdan almıştım. Kasedin kapağında; Mory Kante, Afrika kıtasının resmi ve o yıl Avrupa Şampiyonu olan Hollanda takımının kaptanı Ruud Gullit de vardı. Şu an net hatırlayamasam da büyük ihtimalle ithal bir kasetti zira kasedin kapağında Türkçe hiç bir kelime yazdığını hatırlamıyorum. Aklımda kalan tek ibare "Africa Pop" yazdığı... Şayet bu kaliteli kapağı nette bulabilirsem buradan paylaşırım...
Sanırım bu durum hepimiz için geçerli dostum.Yekeke nimo yeke yeke kısmından başka bir yeri anlamadan,
geri kalanını da bir tarafımdan uydurarak çok söylemişimdir bu şarkıyı.
Hâlâ da aynı şekilde söylerim zaten.
Benim aldığım kaset kesinlikle orjinaldi....
...Kasedin kapağında; Mory Kante, Afrika kıtasının resmi ve o yıl Avrupa Şampiyonu olan Hollanda takımının kaptanı Ruud Gullit de vardı...
Kasedin kapağında; Mory Kante, Afrika kıtasının resmi ve o yıl Avrupa Şampiyonu olan Hollanda takımının kaptanı Ruud Gullit de vardı.
Bir de oldu olacak Esmeray ile Celal Yonat' ı da koysalarmış kompozisyona, tadından yenmezmiş...
Dostum harikasın. Bu durum bizim ülkücü gençlerin Sultanahmet'te Koreli turist kafilesini Çinli zannederek saldırmalarına benzemiş. :ĞAfrica Pop başlıklı bir kasette Ruud Gullit ne alaka acaba?
Siyahî diye Afrikalı sanmışlar zaar.
Oysa ki kendisi Surinam asıllıdır.
Surinam da Güney Amerikadadır.